Путин бил бесен след като е гледал "Навални"

Според Христо Грозев именно това е довело до по-голяма опасност за живота му
13 мар 2023 09:29, Нели Христова
155
Путин бил бесен след като е гледал "Навални"
Снимка: БГНЕС

Един филм има много по-голям емоционален ефект от всяко печатно разследване. Путин е бил много по-бесен, след като го е гледал, така че мисля, че заради филма има по-голяма опасност за живота ми. Това сподели българският журналист Христо Грозев пред bTV, който се включи между две афтърпартита след церемонията на Оскарите, на която спечели награди за документалния филм за Алексей Навални.

"Наградата е много прагматично полезна, защото сега още поне 20 млн. души ще гледат филма и ще се запознаят с фактите в него – че сегашният режим в Русия има програма за убийство на собствените си граждани, които са против властта, това е един допълнителен контекст на войната в момента", каза Грозев. И разкри, че още когато са започнали работата по филма, са казали на Навални, че той ще спечели Оскар.

Здравословното състояние на Навални се влошава, има много силни болки в кръста. Това разбира неговата съпруга, която получава писма от него чрез адвокатите му от затвора, но няма информация от първа ръка. Дори и адвокатите му не общуват с него пряко, а през воал и не могат да го видят.

А съпругата на Христо Грозев е изгледала филма, въпреки че журналистът беше казвал, че тя няма да го направи, за да не разбере колко средства е изхарчил той за разследването. "Тя вече разбра, но в този ден вече не ми говореше по друга причина, така че не беше голяма щета", разказа Грозев.

И отправи послание към българите - да внимават с фактите, да не вярват на това, което искат, а да проверяват какво седи зад думите на политиците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
9
 
19
 
! Отговори
ПУТИН не е РУСИЯ преди 1 година
Непрекъснато акцента е върху Путин, върху войната на Путин, върху "болестите" на Путин, душевното състояние на Путин... ПУТИН не е РУСИЯ. И не решава еднолично той. И нито Русия е на Путин, нито войната е на Путин. Путин е мекият вариант, той прави БАЛАНС между силите, прави КОМПРОМИСИ. С него може да се говори. Ако не беше Путин, тази война отдавна да е или приключила или излязла от гранизите на Украйна.
82
26
 
18
 
! Отговори
334 преди 1 година
Браво, Христо Грозев! Ти си СТАНДАРТ за истински и смела журналистика!
81
10
 
23
 
! Отговори
МНОГО ВАЖЕН! преди 1 година
Чудя се от къде Христо Грозев знае графикът на Путин, какви филми гледа, че и душевното му състояние даже. С такива подробности вероятно и най-приближените на президента в Кремъл не са наясно, ама Христо Грозев е. Това ми прилича на евтил self-PR, в украйнски стил. Нищо против Гристо Грозев, да е жив и здрав, ама става СМЕШЕН по този начин. Опитва се да се изкара ВАЖЕН и ЗНАЧИМ, виждате ли - лично Путин с него се занимава. ПЪЛНИ ГЛУПOCTИ.
80
5
 
0
 
! Отговори
Гледам преди 1 година
От коментиращите има жени, които не са ходили на служба, с немска подръжка и плямпат тук под мъжки никове врели некипели
79
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На лъжата краката са къси. Обаче Хр.Грозев успешно опровергава тази мъдрост вече 30г.
78
18
 
13
 
! Отговори
ха-ха русофили как е преди 1 година
Рycoфuлистиците беснеят и псуват, браво на Грозев! Няма нищо по-хубаво от бeзпомощен pушофил на който са му настъпили мазола!
77
10
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
не съм гледал "филма", но снощи слушах по тв, предаваща наградите, как дама, която го е гледала си позволи лека критика, откъм "документалната" страна - когато Грозев, "хакнал" руски сървъри, за секунди извадил тел.номера на "убийците" на Навални, и като звъннал на третия, онзи по телефона разказал всичко...това и Чък Норис не го умее, евала, ашколсун, машала, Ицеееее
76
16
 
15
 
! Отговори
Обективен преди 1 година
Ало *** от Днес Бг защо триете коментари а ? Вие на издръжка от Козяк 16 ли сте? Къде ви е обективната журналистика . Ако се плюе по Русия и Путин всичко е Ок ли?
75
13
 
18
 
! Отговори
Родолюбец преди 1 година
Сега е модно да се хули Русия , Путин с покровителството на господарите. По същият начин се боготворят и възхваляват на държавни нива Бандера и други помагачи на нацистите и техните поклонници в близка до нас държава. В същото време у нас и от Европа, Израел искат да се забрани със закон Луковият марш. Това е двуличието на демокрацията.
74
12
 
23
 
! Отговори
Божи гол преди 1 година
Знае Грозев как да спечели пари от евроатлантиците.Филм за Навални,като го гледам тоз Навални мисля че трябва да се освиделства.Има психически проблеми.Но той е Герой за Сащ и Запада.Как не се е сетил нашия да направи филм зА Зелето.Там хонорара ще е много голям.
73
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Позор за Русия!!!
72
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе какво става с банките, стабилни ли са?
71
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Многополюсен свят ама в Московия има само един полюс, а за другите отрова и затвор.
70
7
 
17
 
! Отговори
Име преди 1 година
Алексей е осъден за корупция и за някакви измами с банкови карти. Не го презирам - нищо - отбелязвам и при нас Иванчева е невинна.
69
14
 
6
 
! Отговори
До Руските фенове преди 1 година
Абе Вие държава нямате ли.Та толкова спрягате путин ,та путин.Какво Ви интересува това сибирско фжудже ,което освен да воюва друго не знае.Народа му безентов воюва,ама олигарсите му добре
68
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе какво става с краставиците? А с хляба?
67
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да направят контра-фильм, Путални, как Путин спасява православни деца от англичаните.
66
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А какво става с успешното контрананастъпление? Контранастъпва ли, контранастъпва ли успешно армията на Юкрейн? Защо няма новини за успешното контранастъплението?
65
8
 
5
 
! Отговори
Българин преди 1 година
А бе що не гледате в Н ета ,колко го обичат путин руснаците.Та сте ми седнали българите да го обичатеВие сте антибългари,предателско племе не познаващо род и Родина ше го мисля путин ,абе не сте много нормални.
64
5
 
3
 
! Отговори
Българин преди 1 година
И Натовец ей ,анти пали моторетката и се развивай някъде без НАТО нямаме нужда тук ор Руски под логи.Вече над 100години няма мир от русофилите .