Меджидиев: Облекчаваме процедурата за ТЕЛК

Сроковете за освидетелстване ще станат по-кратки
13 апр 2023 12:43, Стела Стоянова
9
Меджидиев: Облекчаваме процедурата за ТЕЛК
Снимка БГНЕС

Министерството на здравеопазването работи за облекчаване на процедурата за освидетелстване от териториалните експертни лекарски комисии (ТЕЛК), заяви пред журналисти в Монтана министър Асен Меджидиев.

В момента се обновяват информационните масиви, това е възложено на фирма „Информационно обслужване“. Така сроковете за освидетелстване ще се съкратят. Освен това ще се облекчи процедурата, като се даде възможност експертните решения да се издават от завеждащи клиники и отделения. Така ще може да се избегне директната среща между пациент и лекар и да се пресекат неприятни практики, коментира министърът, цитиран от БТА.

Асен Меджидиев посети държавната болница „Д-р Стамен Илиев“ в Монтана и откри новозакупена модерна апаратура за диагностика – дигитален графичен рентгенов апарат за отделението по пулмология и фтизиатрия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: Асен Меджидиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
0
 
! Отговори
www преди 1 година
До Анонимен. Добре, а не може ли тези помощни средства да ги получат само с документ от личен лекар, без да ги пращат на телк.
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До *** 4 Пенсионерите ги изпращат на ТЕЛК, когато са нелечимо болни, за да им отпуснат от социала помощни средства- инвалидни колички, проходилки, специални столове и пр. Също така личен асистент, ако не могат да се обгрижват сами, ако са на легло. ТЕЛК-ът ги освобождава от плащане на потребителка такса, болничен престой, винетки и др. такива неща. Но те пенсии от ТЕЛК не получават. Получават техните си пенсии, които са изработили през годините.
4
4
 
5
 
! Отговори
www преди 1 година
Инвалидизиране на пенсионери, с възраст над 65 години е пародия, това са нормални възрастови изменения. Увеличете им пенсиите и не ги пращайте по телкове, това е безумие. Инвалид е лице, в трудоспособна възраст, с увреждания, които не му позволяват определен вид работа.
3
1
 
7
 
! Отговори
Гого преди 1 година
Трябва реформи. Аз познавам едно маркоманче ,което взе заеми за 50-60 бона и ги профука на казино. Счупи един прозорец с ръка и нещо нервите имаше засягане и с ръката инвалид се води. Отделно уж имал някакви психически отклонения и ще взима пенсия сега. Нямам против ,но човек трябва да мисли на време. Сега ще го храним!
2
3
 
9
 
! Отговори
VladTepes преди 1 година
Това няма да намали инвалидите с диагноза хроничен или гофриран шлангит.
1
1
 
17
 
! Отговори
факт преди 1 година
По вече от половината шведи в Самоков вземат инвалидни пенсии , и няма кой да ги провери , защото това е от преди 20 год. , а и са електорат на боко.