Конкурс за предприемачество: Победител е онлайн курс по биология и химия

За 12 години в програмата Let's go са минали над 200 предприятия
13 юни 2023 08:37, Анисия Иванова
3

Проект за онлайн курсове по биология и химия за кандидат-студенти е големият победител в тазгодишния конкурс за социално предприемачество. Участници минаха през редица курсове, които да им помогнат да развият успешен бизнес.

Тази година програмата Let's go отличи трите най-добри проекта, които ще бъдат подпомогнати с 10 хил. лв., обясни координаторът на програмата Александра Мирчева в студиото на "България сутрин".

"Много разнообразни са социалните проблеми, които тези социални предприятия са се заели да решават - градско земеделие, опазване на природата, голяма част от тях работят с хора в уязвимо положение, трети създават продукти, свързани с културата ни", каза още тя.

Тази година финансиране получават "Фондация Сийдс", "Арт Ателие Декор" и "Медикал спейс". Последните са млади професионалисти, които създават съдържания по биология и химия за кандидат-студенти.

"Пътят от идеята до развитието е труден. Това са активисти, които нямат предходен бизнес опит. Вече социалните предприемачи стават далеч по-смели. Намираме най-подходящите обучители и бизнес ментори, така че да могат да ги подкрепят", допълни Александра Мирчева пред Bulgaria ON AIR.

В последните 12 години в програмата Let's go са минали над 200 предприятия, като 60% от тях продължават да се развиват и към момента.

"Подкрепяме граждански организации да стартират стопанска дейност. Има процес на кандидатстване, който не е много труден. Ако има желание да се стартира, ние сме там, за да помогнем", посочи Мирчева.

По думите ѝ е необходимо да се улесни процедурата по регистриране на социалните предприемачи.

"Към момента в България има само 38 регистрирани социални предприятия, а ние сме работили с далеч повече. Важно е тези бизнеси да бъдат подкрепяни по специален начин, защото те дават добавена стойност и въздействие за цялото общество", смята Александра Мирчева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Всики тези чужди имена са абсолютно ОТВРАТ !!!! Показват раболепие, липса на всякакво достойнство и чувство за чест.
2
0
 
1
 
! Отговори
Оооо предприемачите преди 10 месеца
Файзер, Модерна, Астра-на-майка-му-клюна и т.н. видяхме какви страшни предприемачи са в сферата. Децата на това ли ще се учат? На това как да пре**ът планетата, за да изкарат някой лев и да "успеят" в живота? :D Нови низини! Пред вас тротоар няма, в кал ходиш, но важното е Мерцедес да караш!
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
да учим децата как да продават на шараните неща от които нямат нужда, и на робовъдство, тоест как да привличат скотове да вършат техния труд за минимална или в най-добрия случай без пари