Кукушева: Няма да има нито един хляб или закуска от украинска пшеница

Анатемосването на земеделските производители ще доведе до пагубни резултати, от които ще страдат гражданите, заяви тя
Обновена: 17 сеп 2023 09:52 | 17 сеп 2023 09:51, Елка Василева
268
Кукушева: Няма да има нито един хляб или закуска от украинска пшеница
Снимка: архив, БГНЕС

В България няма да има нито един хляб или закуска, произведени от украинска пшеница, това гарантира пред Нова тв председателят на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите Мариана Кукушева.

Анатемосването на зърнопроизводителите и на земеделските производители ще доведе до пагубни резултати, от които ще страдат гражданите, смята тя.

Още по темата
„Няма да участваме в националния протест в понеделник, защото сме в края на веригата зърно-брашно-хляб. Зърнопроизводството е структурно определящ отрасъл в селското стопанство. Благодарение на зърнопроизводителите България прескочи продоволствената криза, която засегна целия свят преди 3 години. Българските зърнопроизводители получават между два и три пъти по-малко субсидии спрямо европейските държави. Това не бива да се забравя нито от институциите, нито от обществото. Ако някъде има порочни практики, контролните органи трябва да си свършат работата", обясни още Кукушева.

По думите й украинската сделка не касае хлебопроизводителите, защото произвеждат хляб единствено и само от българска пшеница.

„Ако в България е влизала пшеница по време на транспортната сделка, тя е използвана единствено и само за производство на фуражи. Да вярваме, че от Украйна ще влиза стока без пари, е повече от наивно и смешно. Ние имаме достатъчно земеделска продукция, с която да обезпечим своето национално производство", поясни Кукушева.
 
„Тук е мястото да заявя, че Асен Василев е първият и единствен български финансов министър, който удържа и въведе социалната мярка - нулево ДДС на хляба", каза още председателят на Националния браншови съюз.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


268
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
223
0
 
2
 
! Отговори
НАРОДА преди 7 месеца
ЩЕ ОТИВАЛА ЗА ФУРАЖ!?!??! А ФУРАЖА - КОЙ ЩЕ ГО ЯДЕ, А ЖИВОТНИТЕ КОЙ ЩЕ ГИ ЯДЕ!?!? смешка!?!?
222
1
 
5
 
! Отговори
реалист преди 7 месеца
Хвалбите към безполовия хасковски *** А.Василев от страна на простоватата Някояси Кукушева ,ясно показва чии интереси защитава с глупостта си.Аман от самозвани браншовици и подобни изме.кяри.
221
0
 
14
 
! Отговори
Офф ,да се омита преди 7 месеца
Кукушева е изкукуригала.Тази глуповата женица просто бръщолеви безсмислици.Как точно тази невзрачна лелка ще гарантира какво и да било?НИКАК!Пшеницата се мели в стотици мелници и се смесва всякакво зърно!!!Мнението на продажната прислужница няма никакво значение.
220
0
 
15
 
! Отговори
А това как по-точно преди 7 месеца
ще бъде доказано? Аз като гражданин, как мога да съм сигурен, че не сте сложили най-евтините суровини, за да си вдигнете печалбите още 20%?
219
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Кукушева иска да каже : Няма да има един хляб или закуска от украинска пшеница - всичките ще са ! Пример - фирма поРОШЕНко ...
218
0
 
16
 
! Отговори
L. преди 7 месеца
Някой вярва ли на това?
217
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
хахаха, какво означава това че ще изтеглят пшеницата с която работят хлебозаводите и пекарните ли?
216
2
 
12
 
! Отговори
Ям домати с колците преди 7 месеца
Ама верно ли ве ? Бреееей... Значи купуваме тези големи количества украинска пшеница ей тъй , само да си я имаме . А проверяваме ли я за пестициди и забранени в ЕС хим. вещества ? Или то няма нужда... Братска Украйна ... Как тъй? Верваме си...Миналата година нашите зърнари бяха съгласни с вноса , щото опитаха да смесят скъпата българската пшеница с ефтина украинска и да увеличат печалбата си... Усетиха ги и износа се провали ... Сега да не би хлебопроизводителите да готвят СЪЩАТА далавера ? А?
215
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Аз, за всеки случай, подобни артикули спрях да купувам от магазин. Теста без друго ядко ядем. Сега готови такива - изобщо. Яжте си ги, вносители - търгаши и продажни политици.
214
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
И сега последно Тиквата част от Сглобката ли е или е против нея ?
213
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ще има ще има и още как
212
0
 
13
 
! Отговори
Боже , преди 7 месеца
ама тя и сама си вЕрва !!!!
211
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Без квалификации - чисто лингвистично - зърнари се римува с **йнари. Особено тези дето гарантират хляб с трето качество за народа (купете най-евтиния хляб в Гърция само за сравнение). Държавата може и трябва да ги потрича данъчно, че да се осъзнаят. Че да останат само истинските фермери, плява никому не е нужна! Имаше скоро интервю с един Илчовски - милионер на 20 и какво ли не ама пак си има вид като Буци и другите т.нар. борци
210
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Путинисти и герберасти, маскирани като производители. Смех. Напишете, че това е Зърнарската мафия, която 15 години получава милиарди Евросубсидии, половината от които връщка в Чекмеджето на Про стия под формата на пачки и кюлчета.
209
2
 
11
 
! Отговори
карачанаков преди 7 месеца
Я се скрий М а,тъй ли ти наредиха да кажеш.
208
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
То досега беше лесно - слагаш украинска пшеница, а официално внос нема. Ама сега хората ще питат ....
207
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 222 . Цената се определя и от тока. С колко поскъпна енергията а?
206
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
"вЕрваме ви"..
205
4
 
4
 
! Отговори
читател преди 7 месеца
До Black River Глутена е вреден хлебарю !
204
5
 
9
 
! Отговори
Котора преди 7 месеца
Ква си ти *** пу**о ***, че да казваш какво ще става в държавата.