Екоминистърът ще посети Русе заради замърсения въздух

Става дума за миризмите от някои производства
3 дек 2023 18:40, Стела Стоянова
15
Екоминистърът ще посети Русе заради замърсения въздух
Снимка БГНЕС

Министърът на околната среда и водите Юлиян Попов ще посети Русе на 9 януари 2024 г. във връзка с проблема с миризмите в града, съобщиха от пресцентъра на екоминистерството.

Министър Попов ще се срещне с гражданите, които повдигат темата за миризмите в града. Заедно с местната власт и другите държавни институции се търси решение на проблемите, за да се гарантира чиста околна среда за живота и здравето на русенци, се отбелязва в съобщението.

През миналия месец министърът е получил доклад от директора на РИОСВ - Русе инж. Цонка Христова за миризмите, излъчени от някои производства. В тази връзка той е планирал срещата с гражданите на Русе.

По-рано днес премиерът академик Николай Денков пое ангажимент да се реши проблемът със замърсяването на въздуха в Русе. Той бе посрещнат днес от група граждани, които протестират за чист въздух, по време на церемонията по първа копка на изграждането на магистралата Русе - Велико Търново, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
1
 
! Отговори
супер преди 5 месеца
На линка пише, че русенска област през 2020 г. е била 134 000 преди ковид секирата и чистката на мъртвите души на преброяването.Намялала 2020 г. с 6000 души спрямо 2019 г.2023 г. значи вече е 116 000 хиляди областта и до няколко години пада под 100 000.Градът е грубо 50% от населението на областта или 50-60 хиляди души понастоящем.
4
1
 
1
 
! Отговори
НСИ преди 5 месеца
53 000 градът, а целият окръг 112 000 жители.
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
150 хилки беше преди 30 години.Оттогава много вода изтече и Русе се изравни с Видин.
2
2
 
2
 
! Отговори
как преди 5 месеца
Ако беше за София, щяха да ореват орталъка, ама никой не обръща внимание на 50-хипядното Русе.
1
3
 
6
 
! Отговори
Хахаха преди 5 месеца
Миризмите идват от ТЕЦ Русе, собственост на Ковачки, и Оргахим.Само че правителството, РИОСВ-Русе и русенци ги е шубе да признаят истината, а обвиняват западни инвеститори на леярни, забележете за вторично топене на метали, а не металургични производства, като Кремиковци.Ако русенци продължават така, ще загубят работодатели, и щи си оставят робовладелците.Русе го чака съдбата на Видин, защото гражданите му отказват да приемат истината.То и затова си избират кмет комунист.