Снежна буря блокира българи на летището в Мюнхен, дали им десерт с изтекъл срок на годност

Консулът ни не успял да помогне
4 дек 2023 08:15, Нели Христова
112
Снежна буря блокира българи на летището в Мюнхен, дали им десерт с изтекъл срок на годност
Снимка: БГНЕС

Българи от дни са блокирани на летището в Мюнхен заради снежната буря. Силният снеговалеж и ниските температури в Германия спря стотици полети.

"Има хора, които спят на летището от четвъртък. Не знаем какво се случва. Никой не ни дава информация. В събота беше блокиран целият град, но вчера имаше полети. В неделя около 150 българи ни изпратиха на забутан гейт с допълнително влакче. През час ни казваха, че ще ни дадат информация и така и не излетяхме. Накрая ни казаха, че самолетът е замръзнал и ще намерят нов. Това така и не стана. Дадоха ни малко вода и десерт с изтекъл на годност. Моят полет беше за събота в 07.00 ч. Към 01.00 ч. получих съобщение за отмяна на полета. Свързахме се с консула, но той не успя да дойде. Изпратиха друг представител от консулството, но той не успя да ни помогне", разказа Александър Бакалов в ефира на NOVA.

Припомняме, че заради лошо време стотици полети са отменени в Нидерландия, Германия и Великобритания. Работници на летището публикуваха кадри, на които се вижда как голямо количество сняг е успяло да наклони самолет "Цесна" над Мюнхен.

"Наложи ни се да си проправяме път до паркинга с лопати. След това трябваше да вземем такси, тъй като автобуси не се движат. Не бяхме информирани за това. Сега не сме сигурни какво да правим", каза Бриджит, турист в Мюнхен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
изглежда и швабите са зле
93
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Якутск -50 градуса, всичко функционира, зелена Германия е за пример, един сняг не чисти от улуците си, чака милостивата природа.
92
0
 
8
 
! Отговори
Иван преди 4 месеца
Моя позната, която трябваше да лети с Луфтханза в събота ще лети чак днес, платили са хотела за една вечер, като изискването е било да не е над 100 евро. За втората вечер е трябвало да спи при познати. Така че явно и те спестяват. А иначе доколкото си спомням летището в Мюнхен имаше дори баня, където можеш да се изкъпеш за няколко евро. С други думи спокойно може да прекара човек там един ден. Но наистина не го пожелавам на никой.
91
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До къде се докара Германия, стават по зле и от Бг,, европейци били.:))
90
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До къде се докара Германия, стават по зле и от ***, европейци били.:))
89
0
 
3
 
! Отговори
ДойчеНюз преди 4 месеца
Понеже мюнхенската управа се стискала и не давала пари за ремонт на WС, директора на летището решил да направи този политически ход, много туристи да се посе..т и така одристана тоалетната - да се покаже и да се отпуснат парите !
88
0
 
3
 
! Отговори
БГ преди 4 месеца
Много са чакали и е изтекъл срока на годност !
87
0
 
12
 
! Отговори
Алекс преди 4 месеца
Нали подобни приключения се случваха единствено с нискотарифни авиокомпании.Ето сега доставчик на приключението е "Луфтханза".Природата е цар и господар.Когато спре да вали и разрият летището,ще се приберат.Това е положението.
86
0
 
7
 
! Отговори
До Deutch преди 4 месеца
Тя тая Германия не е оная Германия заради такива като тебе.
85
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 76, всяка година е догодина според такива като теб. както писах и по-долу: интелекта не расте по дърветата та да си наберете :)
84
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До malgiorno a tutti, ема си личи, че имаш опит и знаеш какъв е реда. А тази там хем не знаят, хем са бедни и не могат да си купят един сандвич и вода. как да спасиш пр0стия от него самия?
83
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 85, не си бил на летището в Мюнхен :) Има работещи заведения и в 1 сутринта. Стига се филмирахте без да сте наясно :) Първо вземете попътувайте и после пишете.
82
3
 
6
 
! Отговори
американки преди 4 месеца
Ужас. Направо ти съжаляваме тези пусти германки и германци. Малко сняг им падна и загинаха.
81
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 84 Ако в било в 1 сутринта, най вероятно нищо не е работело
80
8
 
12
 
! Отговори
Али'бега преди 4 месеца
На летището в Мюнхен има предостатъчно закусвални и ресторанти. Ама на *** не му се дават 20-30 евро да се нахрани. Все чака келепира! Ами за без пари толкоз!
79
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Ицо - Ице, бъди жив и здрав, най-късно до края на идната година ще говорим отново..
78
6
 
6
 
! Отговори
ейКУРВОтриеща преди 4 месеца
за бьлхарин и кучешка храна е много :)))
77
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Г-н Бакалов, трябва да е наясно, че се случват и такива бедствия. Като е тръгнал да пътува е трябвало да го има в пред вид. Предполагам за следващият път вече ще знае. Така се трупа опит, а ако не му харесва, може да си остане в къщи.
76
2
 
9
 
! Отговори
сигурно ще изпратят преди 4 месеца
Спартана . Редно е да им осигурят освен храна и легло . Настаняване в хотел . От много полети все нямат пари за аварийни ситуации . Има да четат вестници . Когато е много снегът е нормално да не летят . Може да се разбият . Само в София в големия сняг летяха самолети .
75
5
 
9
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 4 месеца
българина си оправи държавата сега ще оправи и немската такава ! страхотия !

Спонсорирани публикации