Снежна буря блокира българи на летището в Мюнхен, дали им десерт с изтекъл срок на годност

Консулът ни не успял да помогне
4 дек 2023 08:15, Нели Христова
112
Снежна буря блокира българи на летището в Мюнхен, дали им десерт с изтекъл срок на годност
Снимка: БГНЕС

Българи от дни са блокирани на летището в Мюнхен заради снежната буря. Силният снеговалеж и ниските температури в Германия спря стотици полети.

"Има хора, които спят на летището от четвъртък. Не знаем какво се случва. Никой не ни дава информация. В събота беше блокиран целият град, но вчера имаше полети. В неделя около 150 българи ни изпратиха на забутан гейт с допълнително влакче. През час ни казваха, че ще ни дадат информация и така и не излетяхме. Накрая ни казаха, че самолетът е замръзнал и ще намерят нов. Това така и не стана. Дадоха ни малко вода и десерт с изтекъл на годност. Моят полет беше за събота в 07.00 ч. Към 01.00 ч. получих съобщение за отмяна на полета. Свързахме се с консула, но той не успя да дойде. Изпратиха друг представител от консулството, но той не успя да ни помогне", разказа Александър Бакалов в ефира на NOVA.

Припомняме, че заради лошо време стотици полети са отменени в Нидерландия, Германия и Великобритания. Работници на летището публикуваха кадри, на които се вижда как голямо количество сняг е успяло да наклони самолет "Цесна" над Мюнхен.

"Наложи ни се да си проправяме път до паркинга с лопати. След това трябваше да вземем такси, тъй като автобуси не се движат. Не бяхме информирани за това. Сега не сме сигурни какво да правим", каза Бриджит, турист в Мюнхен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
3
 
3
 
! Отговори
най-ветоятно преди 5 месеца
са били с индийско потекло повечето
33
1
 
7
 
! Отговори
преди 5 месеца
И аз ся какво, компот ли да им отворя? Тук при мен в Сидней е лято и няма проблеми
32
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Срока на годност е препоръчителен!
31
3
 
11
 
! Отговори
Баси преди 5 месеца
Нашите ревльовци пак недоволни.Сигурно една вафла е имало с два дена минал срок и ореваха света.В България и *** няма да ти дадат.
30
2
 
9
 
! Отговори
Иван преди 5 месеца
Ще знам вече , че самолетите Чесна, се казват всъщност Цесна. Много информативно.
29
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Какво казаха от еврокомисията когато словаците сгащиха западните производители да предлагат второ качество храна за Източна Европа? Че предлагат храни, "съобразени с местните вкусове".
28
3
 
4
 
! Отговори
ХХХ преди 5 месеца
Пак добре .....при бай Тошо тия нямаше да са в Германия дори ! Нека се насладят на демокрацията и великия ЕС !
27
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Значи има и по-лошо от нашето,и то в най-богатата страна в Европа.Онзи ден така беше и в Англия.Ама нали сме си мрънкалници,все ние сме най-зле.
26
2
 
7
 
! Отговори
Евро-Атлантик преди 5 месеца
Е, и ? Нали са българи ? От кога пречи това ? Те са ценен съюзник в ЕС !
25
3
 
14
 
! Отговори
Момо преди 5 месеца
При форсмажорни обстоятелства никой с нищо не ти е длъжен и се оправяш сам. Кофти, но факт. Учуден съм, че са им дали изобщо нещо.
24
5
 
16
 
! Отговори
Стефан преди 5 месеца
Леле, дори за елементарна ситуация при отменен полет, бай Българ реве за помощ от държавата. Да се смея ли или да плача? Ами, навън е снежна бурия. Седиш на летището и чакаш или си букваш една-две нощувки в Мюнхен.
23
1
 
10
 
! Отговори
И шампанското не е преди 5 месеца
Дон Периньон
22
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Itso, не е аванта, а право на пасажера. Свеж пример: Продавачка се оплаква от чужденки с претенции. Неграмотната продавачка не е чувала, че клиентът има права. Тя е свикнала да продава на безропотните българи полусплуто грозде по 6 лв/кг и почернял от плесен лук по 3 лв/кг.
21
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
айде стига бе ревльовци! Зима е , всичко става. А и не сте на улицата, нали?
20
5
 
16
 
! Отговори
eдин преди 5 месеца
А стига ве! Това в Германия ? Не в забутано село ами в Мюнхен? Бре - да не бъркате нещо?Нали всичко в ЕС е супер дупер Германия е чиста подредена страна всичко организирано имало ред и прочие прочие...Бре докъде я докараха тая държава бе
19
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Горките. Дали им десерт с изтекъл срок на годност. А бандеровците какво да кажат? - - На тях им изпращат като хуманитарна помощ консерви с пържени xлeбapkи.
18
3
 
29
 
! Отговори
Itso преди 5 месеца
Имали са покрив над главата и топло с тоалетни, какво ревът не разбирам. АААааааа не са им дали, трябвало да си го купят, ааааа, така кажете бе, нямало е аванта.
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен 21. Нящо ти са обърка логИката.
16
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен 20, втора ръка човек си и е редно да си го знаеш. Когато сам си определяш цената не я проектирай върху другите. За разлика от такива като теб има едни хора, които могат да си платят и хотел и храна в случай на непредвидени обстоятелства. Явно, че тези на летището са бедняци, които чакат на едната водица и десертчето. те вия. Другите, стойностните хора, са си "опекли работата".
15
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ами втора ръка хора сме, не мога да разбера от какво се учудвате...??