Снежна буря блокира българи на летището в Мюнхен, дали им десерт с изтекъл срок на годност

Консулът ни не успял да помогне
4 дек 2023 08:15, Нели Христова
112
Снежна буря блокира българи на летището в Мюнхен, дали им десерт с изтекъл срок на годност
Снимка: БГНЕС

Българи от дни са блокирани на летището в Мюнхен заради снежната буря. Силният снеговалеж и ниските температури в Германия спря стотици полети.

"Има хора, които спят на летището от четвъртък. Не знаем какво се случва. Никой не ни дава информация. В събота беше блокиран целият град, но вчера имаше полети. В неделя около 150 българи ни изпратиха на забутан гейт с допълнително влакче. През час ни казваха, че ще ни дадат информация и така и не излетяхме. Накрая ни казаха, че самолетът е замръзнал и ще намерят нов. Това така и не стана. Дадоха ни малко вода и десерт с изтекъл на годност. Моят полет беше за събота в 07.00 ч. Към 01.00 ч. получих съобщение за отмяна на полета. Свързахме се с консула, но той не успя да дойде. Изпратиха друг представител от консулството, но той не успя да ни помогне", разказа Александър Бакалов в ефира на NOVA.

Припомняме, че заради лошо време стотици полети са отменени в Нидерландия, Германия и Великобритания. Работници на летището публикуваха кадри, на които се вижда как голямо количество сняг е успяло да наклони самолет "Цесна" над Мюнхен.

"Наложи ни се да си проправяме път до паркинга с лопати. След това трябваше да вземем такси, тъй като автобуси не се движат. Не бяхме информирани за това. Сега не сме сигурни какво да правим", каза Бриджит, турист в Мюнхен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
5
 
16
 
! Отговори
Вайнахтшман преди 5 месеца
Вижте ся, българинът като пътува - винаги е на 2 шамара живот - ако не си стигне до село до 4 часа макс - шанса за оцеляване пада до нула. Затова всеки път реве я консула вода да му донесе, я пакет суха храна.
13
1
 
15
 
! Отговори
Гомунката, психолог преди 5 месеца
Ако не излетят- оплакват се на нашенските ***, ако излетят, как тъй ги пускат да летят в таквоз врьеми, и пак звънят на Цънцарова и Николаев. И магнитите на това летище били много скъпи, това най-вече.
12
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Руснаците значи бяха прави, че европейците не ни зачитат за първа класа хора.
11
6
 
36
 
! Отговори
Хахахахахахахахахаха преди 5 месеца
Да знаете, че само самолета на българите е замръзнал. Също така само те не са излетели, а всички останали вече са си по къщите. И да знаете, че спят на летището, защото не ги пускат да отидат обратно вкъщи или на хотел. Също забутаният терминал е голям проблем. Огромна дискриминация. Как смеят да не им дадат 5 звезден хотел и достъп до лаунджа, а? И самолета трябва да е току що пристигнал от фабриката. Иначе как да разберат, че ги уважават? А тази буря е шовинист и е поръчана от гадните германци
10
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Концуля да им смени десерта ли са го викали ?
9
8
 
20
 
! Отговори
Христо Христов преди 5 месеца
"Дадоха ни малко вода и десерт с изтекъл на годност" - само така с феновете на евроатлантизма и най- вече германия! Много са им дали даже!
8
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Нищо не разбрах ! Кой за какво се бори в крайна сметка ?
7
4
 
16
 
! Отговори
Жако Фенбах преди 5 месеца
Да си носят яйца и прочие, и да си приготвят крем карамел в офиса на шефа на летището...и задължително клипче у фейса.
6
5
 
31
 
! Отговори
Брей преди 5 месеца
Природата като се разбеснее хората стават безсилни.Как да се даде точна информация, като времето е динамично.Преди 10 дни хората и в България мрънкаха ,че БДЖ не давало точна информация кога ще тръгнат закъсалите влакове в преспите, пък то видиш ли и в Германия било така?!Големи мрънкачи сме
5
12
 
15
 
! Отговори
НикоКолев преди 5 месеца
Купуват си билети за ниско тарифни полети и после плачат като вдовици за............. Нормално!
4
7
 
29
 
! Отговори
Аман от мрънкачи преди 5 месеца
Такива мрънкачи като българите няма. В Мюнхен сте, не сте в Афганистан. Колко да бедствате? Ами такъв сняг как да изчезне и да се случва всичко по ваше желание? И това е. Граждани сме на България. В чужбина се оправяш сам. Аз не съм търсил никога консул и пр. Какво да направи и какъв е бг консула в Мюнхен? Не се ли сещате, че е господин никой там? Хайде, малко по-сериозно.
3
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Е, и? Случва се. Като дойде консулът какво ще стане, ще разпореди да спре снеговалежа? В цяла Германия има блокирани хора на летищата.
2
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Случва се да вали сняг.Природа.А тая Бриджит е с типично българско име.
1
5
 
36
 
! Отговори
LBN преди 5 месеца
И като дойде консулът, да не би да почне да рине снега!? Толкова сняг не е имало отдавна, случва се.