Снежна буря блокира българи на летището в Мюнхен, дали им десерт с изтекъл срок на годност

Консулът ни не успял да помогне
4 дек 2023 08:15, Нели Христова
112
Снежна буря блокира българи на летището в Мюнхен, дали им десерт с изтекъл срок на годност
Снимка: БГНЕС

Българи от дни са блокирани на летището в Мюнхен заради снежната буря. Силният снеговалеж и ниските температури в Германия спря стотици полети.

"Има хора, които спят на летището от четвъртък. Не знаем какво се случва. Никой не ни дава информация. В събота беше блокиран целият град, но вчера имаше полети. В неделя около 150 българи ни изпратиха на забутан гейт с допълнително влакче. През час ни казваха, че ще ни дадат информация и така и не излетяхме. Накрая ни казаха, че самолетът е замръзнал и ще намерят нов. Това така и не стана. Дадоха ни малко вода и десерт с изтекъл на годност. Моят полет беше за събота в 07.00 ч. Към 01.00 ч. получих съобщение за отмяна на полета. Свързахме се с консула, но той не успя да дойде. Изпратиха друг представител от консулството, но той не успя да ни помогне", разказа Александър Бакалов в ефира на NOVA.

Припомняме, че заради лошо време стотици полети са отменени в Нидерландия, Германия и Великобритания. Работници на летището публикуваха кадри, на които се вижда как голямо количество сняг е успяло да наклони самолет "Цесна" над Мюнхен.

"Наложи ни се да си проправяме път до паркинга с лопати. След това трябваше да вземем такси, тъй като автобуси не се движат. Не бяхме информирани за това. Сега не сме сигурни какво да правим", каза Бриджит, турист в Мюнхен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
2
 
10
 
! Отговори
malgiorno a tutti преди 5 месеца
Смехотворно... Имах преди години такъв случай, 2 flight leg-а, BRU-MUC и MUC-SOF с LH. Първо излетях от Зафънтъм с 3ч закъснение (лошо време на MUC). OK, лека закуска, обиколка по магазините за глупости, никакви грижи. После, на MUC просто обявиха, че не се очаква никакъв полет в следващите часове. Чудесно, обядвах в любимо заведение на терминала, няколко бири, обиколка по магазините, нещо за четене и накрая анонс, че все пак ще се борваме. Гейт, самолет и SOF. Нито съм се тръшкал, нищо.
73
2
 
7
 
! Отговори
Ицо преди 5 месеца
Дали си наясно че тая приказка "запада рухва" се върти вече поне 70 години? Какво разбираш под рухване и готов ли си да сложим бас на пари дали това ще стане или не? Аман от спорове с наивници, то акъла няма да ви дойде ами поне някой лев да изкараме.
72
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Европа догодина рухва брача, не се чудете!
71
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
"Нека не се заяждаме помежди си, братя и сестри." -- и нека да търпим докато парламентарните разбойници ограбват държавата чрез бюджета -- 25 милиарда, изнесени в чужбина. Такива братя и сестри на мен не ми трябват, за мен е срамно да се наричам българин.
70
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Браво на германците, но е трябвало да им искат и 4-орна цена -- това са най-големите загубеняци в европа, вижте им правителството и миризливите селяни в него.
69
6
 
10
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 5 месеца
До Deutsch :Германия вече не е тази Германия, защото се напълни с балканджии и африканци. Не съм расист и уважавам всички цветове на кожата и всички нации. A в случая е природно бедствие. Ако се случи в София и там няма да могат да се оправят веднага с разчистването. Хубава седмица на всички коментатори и читатели тук. Нека не се заяждаме помежди си, братя и сестри.
68
1
 
12
 
! Отговори
Неразбрал преди 5 месеца
Аз мислех, че само България е блокирана от снежни бури, пък то и в Германия е същото?
67
4
 
2
 
! Отговори
К.П. преди 5 месеца
Честита Промяна!
66
5
 
8
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 5 месеца
+Александър Бакалов е краино наивен и оглупял човек. Консулът ни на Вахалла Щтрасе в Мюнхен никой не го бакари за слива. Какво си мисли Бакалов, консула да вземе лопата и да отиде да рине на летището ли? Или да го настани да спи в дома си? Някои нашенци ме изумяват. Тръгнал си посред зима, настъпи природно бедствие, повече от 60 см сняг. На немски му казват "höhere Gewalt''. Да седи търпеливо и да си хапва десерта с изтекъл срок. И той му е в повече. Огромно нахалство на някой си Бакалов.
65
2
 
11
 
! Отговори
Не видяли преди 5 месеца
Не виждате ли какво е времето, прогнози не гледате ли? Лято ли искате да ви докарат или шопска салата?
64
5
 
3
 
! Отговори
BG СМЕШКИ преди 5 месеца
голям всезнайко бил българина майката си трака !
63
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Когато през зимата тръгваш на път,трябва да си подготвен за подобни ситуации.А ако не си имал едно евро в джоба сам да си купиш вафличка,това говори лошо за теб.Не знам дали ще бъдат обезщетени,след като забавените полети не са по вина на авиокомпаниите.
62
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До 60, в подобни случаи нямаш нужда нито от медии, нито от институции. Отиваш плащаш си храната и нощувките и предоставяш фактурите на авиокомпанията. Е да, преди това трябва да си си прочел условията за покупка на билет. Повечето не го правите за това изпадате в ситуация някой да ви спасява от вас самите! Интелекта не расте по дърветата за да си го наберете!
61
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До доста хора , на всяко летище можеш да си купиш храна и вода. Стига преигравахте! Сандвичи и вода да си носели.... Смях!
60
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен 58, да ги върнат обратно вкъщи. Да отидат на хотел. Стига се оправдавахте с малки деца. Или само БЪЛГАРИТЕ са с малки деца? Или малките деца на румънците не са важни? Има си процеси и те не включват мрънкане по медиите. Като не им харесва има алтернативи: влакове, коли, автобуси....
59
2
 
3
 
! Отговори
доста хора , преди 5 месеца
четвъртък беше скоро . Затова когато се пътува със самолет се носят торба сандвичи, 2 бутилки с вода . нормално е в последно време всеки полет да потегля с 4 часа закъснение . Сега като видят и днес ли да висят, по-добре да ходят на автобуса или влака . хахахаа
58
1
 
2
 
! Отговори
До 52 преди 5 месеца
Често пъти медиите вършат повече работа от институциите.
57
0
 
7
 
! Отговори
Понеже и Германия преди 5 месеца
приоритизира помощи за Украйна и бежанци от северна и централна Африка, както и Афганистан и Сирия та затова инфраструктурата им. Миналата година (или в началото на тая беше, не помня точно) имаше протест на всички превозвачи, автобуси, влакове, самолети, затова едни приятели не можаха да си тръгнат от България, понеже полета им бил отменен, но те поне имаха късмета да са си в къщи, а не да висят на летището в чужбина.
56
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Недейте да хейтвате с толкова злоба.Сред тези пътници сигурно има и малки деца,които трудно издържат няколко дни в такава обстановка.А там вероятно има и хиляди други.
55
1
 
2
 
! Отговори
патил преди 5 месеца
Що се смеете, аз зимно време редовно си ходя с лопатата на летището.