Здравната комисия в НС: Да се отмени протоколът за освобождаване шефа на "Пирогов"

Настоява се за външен одит на болницата
Обновена: 7 дек 2023 18:06 | 7 дек 2023 17:30, Анисия Иванова
32
Здравната комисия в НС: Да се отмени протоколът за освобождаване шефа на "Пирогов"
Снимка: БГНЕС

Здравната комисия в парламента гласува "за" отмяната на издадения протокол за освобождаването на директора на "Пирогов" д-р Валентин Димитров - до произнасяне на всички компетентни органи.

Решението бе взето с 10 гласа „за“, с три – „против“ и четири „въздържал се“.

В момента комисията смята, че докладът, който ѝ е представен, съдържа противоречиви данни и затова искат проверката на „Пирогов“ да бъде извършена от външен одит и никой да не се съмнява в обективността на предоставената информация, коментира пред журналисти председателят на комисията проф. Костадин Ангелов.

В отговор на въпрос дали министър проф. Христо Хинков е длъжен да се съобрази с комисията, проф. Ангелов каза, че преценката си е на министъра. "Както виждате министърът не се ползва с доверието на народните представители в комисията по здравеопазване и съответно и на мнозинството от народните представители“, допълни Ангелов.

Прокуратурата е отправила питания до ръководството на "Пирогов", които са част от разследване на хора от екипа на здравния министър.

Това обяви директорът на спешната болница д-р Валентин Димитров по време на извънредно заседание на парламентарната Комисия по здравеопазване:

"Прокуратурата е в "Пирогов", не мога за кажа за какво и как, защото разследват. Но не разследват мен", посочи Димитров.

Кои хора от екипа на здравеопазването разследва прокуратурата в България, попита председателят на Здравната комисия Костадин Ангелов.

"Питанията са за началника на кабинета и директор на дирекция".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Интересно защо ГЕРБ и ДПС така яростно го пазят този. Нали уж от Пирогов не се крадат милиони ?
9
4
 
9
 
! Отговори
не лекар преди 5 месеца
и, слава Богу, не пациент. Хора, да оставим лекарите да лекуват на спокойствие. Това им е работата, а не разни политически игрички и интриги. Стига вече с това заклеймяване! *** има навсякъде, не само в здравеопазването. Сега ги наричаме със всякакви обидни думи, но когато закъсаме, тичаме при тях за помощ! Да уважаваме работата и усилията на достойните лекари! Те го заслужават!
8
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Гледам че и личният Гинеколог на Боко Тиквата е там, оня Лъчезар не си спомням фамилията му, дето синът му уби Милен Цветков.
7
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ботокса сега някакъв шеф ли го играе ? Защото трябваше отдавна да е в затвора за откраднатите 67 млн от Александровска.
6
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
И за какво бяха тия избори като ГЕРБ-ДПС пак си командват Държавата ?
5
4
 
9
 
! Отговори
Хаха преди 5 месеца
Ха ха, какво унижение за Христо Хинков, най-новия клиент на Трибунала. ха ха ха
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Не е случайно, че Бойко постоянно ходеше при онзи не му помня името
3
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
ППеперастите няма да се научат как се работи в екип, те са нарциси от най-долната порода, вижте само Кирчо, Кокорчо, Лена и Денков, прости, нагли *** които се мислят че държат господ за шлифера а реално нямат качества за най-ниското ниво мениджмънт, за ДС ченгета стават!
2
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Смятай колко много се краде от Пирогов за да има такъв силен интерес от цялата мафия. Нещата са БРУТАЛНИ. Трябва незабавно бесене на площада на всичките до един от тая снимка.
1
4
 
15
 
! Отговори
на100% преди 5 месеца
Бялата мафия върти повече милиони от боковистката !!