Д-р Миндов: COVID-19 настъпва, хората не се тестват

Липсва важно лекарство за коронавирус, отчете той
Обновена: 5 яну 2024 11:39 | 5 яну 2024 11:35, Красимир Ангелов
143

От началото на новата година отчитаме ръст при грипните заболявания. Заедно с това се увеличават и случаите на Ковид-19. В Гърция въведоха допълнителни мерки заради високата заболеваемост.

"Това, което се случва в Гърция, се случва и при нас, но при нас не се говори. Имаме 9 починали за 24 часа, министерството изказва съболезнования. Министерството на здравеопазването трябва да вземе мерки, поне в заведенията за извънболнична помощ да има заповед по региони да се влиза с маска. В коридорите, ако има двама съмнителни с Ковид-19, други са дошли за лекарства, но са заедно, в болниците поне правят тестове - първото, което правят там", коментира общопрактикуващият лекар д-р Георги Миндов в студиото на "България сутрин".

Още по темата
Той заяви, че все още в България липса лекарство за лечение на Ковид-.19, което се прилага в други страни и по време на пандемията вдигна на крак американския президент Джо Байдън за два дни. Лекарят уточни, че то може да бъде животоспасяващо за пациенти от рискови групи, каквито са хората с диабет.

"Обаждат ми се притеснени хора, млади, питат какво да вземат, мога ли да си го купят. Лекуваме ги по рецептата на Мангъров - чайчета, билки и витамини. Първата борба, която водя, е да убедя пациента, че трябва да си направи тест, грип ли е Ковид ли е", заяви д-р Миндов пред Bulgaria ON AIR.

Неговата практика показва, че при ваксинираните пациенти няма случай на разболяване. Като проблем той посочи, че много хора остават недиагностицирани и не се лекуват.

"Има много хора, които се затварят вкъщи, боледуват, не се лекуват, връщат се в обществото и разнасят зараза. Грипът е по-малък още, далеч сме от епидемичните нива. Доста ваксини се сложиха противогрипни, което се отразява. Но Ковид-19 бавно пълзи нагоре и набира сила в нашия регион", отчита общопрактикуващият лекар.

Д-р Миндов припомни, че преболедували коронавирус или ваксинирани през 2022-2021 г. вече нямат имунитет и препоръча да си поставят ваксина.

"При възрастен човек с температура над 38 градуса - мислете за Ковид-19", призова медикът.

По отношение на бума на заболели от морбили в Румъния, той заяви, че у нас няма регистриран случай, но има пропуски във ваксинациите. Затова има открити кабинети, в които се поставят ваксини.

Гледайте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
1
 
2
 
! Отговори
Кочо преди 4 месеца
След като бъдат осъдени убийците от предишната ковИд-кампания, можем да помислим заслужавате ли доверието ни.
97
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Това наистина някои вярва ли го - 'Неговата практика показва, че при ваксинираните пациенти няма случай на разболяване' ? (от статията) :)
96
1
 
6
 
! Отговори
Само за информация преди 4 месеца
Лекарството, за което се говори в текста, че липсва в България и е вдигнало президента Байдън за два дни е Паксловид на Пфайзер. То е било на цена 1390 долара за един курс на лечение в САЩ октомври миналата година - 'Pharmaceutical giant Pfizer is setting the price for a five-day treatment of Paxlovid ' - 27.10.2023 , AP news.
95
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ковид-19 продължава да ни прочиства от антиваксъри и антимскари.
94
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Не се опитвайте да заместите билките с лекарства. Противопаразитните медикаменти могат да бъдат изключително токсични, дори в необходимите малки дози. Освен това те не унищожават всичките стадии на параразитите.
93
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Как се унищожават Параразитите? - чрез Обвивки (шлюпки) от плодовете на черен орех (от дървото черен орех), Билката Пелин и Карамфил (от карамфиловото дърво).
92
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
В органите на човека се натрупват изопропиловия алкохол, някой често срещани токсини като арсен от пестициди, използван в домакинството полихлорирани бифенили, фреон, метали като мед, кобалт, ванадий, живак и никел. В къщи сами трябва да направите три неща: 1) Унищожете параразита и всички негови стадии. 2) Спрете притока на изопропилов алкохол в тялото си. 3) Отмийте металите, токсините и бактериите от тялото си, за да се почувствате добре.
91
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Преди да започнете, седнете и помислете малко. Защо този параразит се размножава с такава скорост във вашоите органи вместо да си живее кротко в червата ви? Защо Пропиловия и Изопропиловия алкохол във вашето тяло му позволява да се развива вън от червата ви? Човешкият Чревен Параразит прави само това, което правят всички живи същества - оцелява и се размножава. Не е дяволската природа на Параразита, която ви е довела Рака, а Изопропиловия алкохол, натрупан в организма Ви от пиенето на Бира!
90
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ИЗБАВИ СЕ ОТ ПАРАРАЗИТА. ИЗЛЕКУВАЙ СЕ ОТ ИЗМИСЛЕНИЯ РАК!
89
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А защо докторите не тестват параразитите в дебелото черво? Те са над 200 най - различни параразита, а ги поддържат да си живуркат, чрез най - различни видове хапчета, за да има болнави и парички!
88
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Цитат: Неговата практика показва, че при ваксинираните пациенти няма случай на разболяване....,Е, така показва практиката по света, не само неговата практика.
87
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Как да мислят за КОВИД, когато не могат са мислят?!
86
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
"При възрастен човек с температура над 38 градуса - мислете за Ковид-19", призова медикът" - този трябва да бъде разстрелян с онези забранените патрони, публично, в пряко предаване по БНТ
85
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Антиваксъри, ваксинираните надминават 5,5милиарда. Няма смисал да се хабите.. явно нищо не можете да направите. По добре си трайте.
84
4
 
12
 
! Отговори
Анти кромид преди 4 месеца
Забравих да кажа, че е не съм ваксиниран и нямам никакво намеренуе да го правя!
83
1
 
1
 
! Отговори
До моля се преди 4 месеца
ЕЛА ДА СЕ ПОМОЛИМ ЗАЕДНО! ЕЛА, ЧАКАМ ТЕ!
82
5
 
4
 
! Отговори
Анти кромид преди 4 месеца
Ковида го изкарах есента за една седмица. Започна с болки в гърлото, кашлица, отпадналост, малко висока температура и накрая загубих вкус и обоняние. Антибиотици не съм вземал. Докторът да спре с пропагандата, по-добре да си гледа пациентите!
81
3
 
6
 
! Отговори
Саса преди 4 месеца
защо минджов е цял ден на първа страница?
80
4
 
9
 
! Отговори
До 70 преди 4 месеца
Не тъка съм жив съм и. Най вероятно не съм един само много сме ама иначе префект съм времето още е хубаво и спортувам редовно неваксан и най важното не тестван с хидрогела на DARPA!
79
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ковид се лекува със яко кекс. С по три тека на ден, през ден.