В Давос заговориха за "Болест Х". Кантарджиев: Това е хипотеза

България била подготвена за овладяване на епидемични заболявания
27 яну 2024 20:20, Анисия Иванова
149
В Давос заговориха за "Болест Х". Кантарджиев: Това е хипотеза
Снимка: БГНЕС, архив

Една здравна мистерия, която развълнува световната общественост. В Давос лидерите на най-могъщите държави заговориха за т.нар. "Болест Х". За нея заговори и генералният секретар на СЗО, който подчерта значението на подготовката за Болестта Х. Той изрази надежда, че до май тази година страните ще постигнат глобално споразумение за борба с пандемиите, за да се справят с този "общ враг".

Това обаче породи множество теории на конспирациите. Крие ли нещо от нас световният здравен елит темата коментира пред БНТ бившият директор на Центъра по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев.

"Никой нищо не крие - през 2018 г. за пръв път се заговори за Болестта Х. Това е хипотеза за някакво ново заболяване, което може да причини пандемия и за което трябва да сме подготвени. Най-вероятно някаква мутация в някакъв причинител на зооноза - заболяване при животните, да се прехвърли към човека".

Коронависусът беше горе-долу това и след като от 2018 г. се говори за нещо подобно, през 2020-а трябваше да сме по-подготвени, смята Кантарджиев.

Друга "Болест Х" е маймунската шарка, каза вирусологът. Националният център по заразни и паразитни болести е имал готова диагностика и затова е овладял първите случаи у нас. За адекватната подготовка на центъра се е работело години преди това, посочи професорът.

"Продължаваме да работим, за да имаме диагностика на всички съществуващи болести по света и ако някой се върне от чужбина болен или по някакъв начин се внесе някаква инфекция, да сме наясно за какво става дума".

На няколко пъти сме се сблъсквали с Болест Х, коментира Кантарджиев и посочи като пример писмата с антракс, изпращани от психичноболен човек в САЩ след атентата на 11 септември.

"Тогава загинаха само 5-6 души, но бяха изследвани над 100 000. Около 40 000 души взимаха антибиотик профилактично поне един месец - това са всички хора, които са били по пътя на тези писма".

Според Тодор Кантарджиев в момента България е подготвена за диагностика и овладяване на епидемични заболявания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
0
 
3
 
! Отговори
Големия памперс преди 2 месеца
Сега е бил момента - докато са събрани в Давос да им пуснат 10-на ракети Кинжал и..... светът ще стане по-добро място.
102
0
 
3
 
! Отговори
Втори път преди 2 месеца
Прошка няма да има за вас***Уплашени няма 80%нямат отрова в кръвта.
101
2
 
2
 
! Отговори
аз преди 2 месеца
Това е болест на русобесните.
100
0
 
5
 
! Отговори
Го как преди 2 месеца
Е и този път ще направя всичко възможно циркът да мине без мое участие,а да за кантържиев трибунал то е ясно
99
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Добре говори. Само за диагностика, без да споменава ваксини, но вече никой не му вярва след изцепките с ковид.
98
1
 
21
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 2 месеца
ТОЯ ШАМАН КАНТАРДЖИЕВ НЕ НИ ГО ПОКАЗВАИТЕ ПОВЕЧЕ. ЗА ТОВА КОЕТО НИ ОЧАКВА НЯМА ДА Е ВИНОВНА НИТО РУСИЯ,НИТО КИТАИ ИНИ С.КОРЕЯ. ТЕЗИ МОДЕРНИ ВИРУСИ СЕ СЪЗДАВАТ В СТОТИЦИТЕ БИОЛАБОРАТОРИИ НА САЩ ПО ЦЯЛ СВЯТ ВКЛЮЧИТЕЛНО И ВЪБ В.М.А СОФИЯ ПОД ВЕЩОТО РЪКОВОДСТВО НА С.З.О. И ДАВОСКИТЕ САТАНИ.
97
1
 
24
 
! Отговори
DRAGO преди 2 месеца
Готови ли сте за цирка от преди 3 години, овчици?Разбира се, че сте готови! Ще правите това, което ви се каже! Защото сте овце!
96
0
 
15
 
! Отговори
ъъъ преди 2 месеца
Не е хипотеза, а съкровеННо желание.
95
1
 
15
 
! Отговори
Ковидиот преди 2 месеца
Не разбрахте ли, че докато не нашият гъзерите на всеки простосмъртен с някакви измислени екстериментални бъркочи, които наричат "ваксини" по силата на променена дефиниция за "ваксина", тези глобалистки психопати няма да се спрат. Целта не е добруването на простосмъртните, а тотален контрол и, доколкото може, съкращаване на бройката на безполезните ядачи. Всеки, който с кравешко умиление, се радва на дигитална, а не реална, кешовица, който се радва на AI-та, на тотална електронизация, си заминава
94
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Чудят се за новото име и дали масите ще приемат като миналия път новата пандемия!Демек не са сигурни дали ще им мине номера!
93
1
 
2
 
! Отговори
ВАЖНО! ПРОЧЕТИ! преди 2 месеца
Прочетете коментар номер 14 в "38 са новите случаи на ковид за денонощие"
92
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Авторката на статията на какво мнение е?
91
1
 
11
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 2 месеца
пак ще пускат нешо този път доста по -оопасно ! жалко !
90
0
 
29
 
! Отговори
Докато преди 2 месеца
Таман като са се събрали в давос, не ги нацели някоя мегавселенскомарсианска спецваксина, например "Z", тъй ще е.
89
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Човек не може да анализира герой на Алеко Константинов, след последните "победи на свободата на словото". Бай ***!
88
0
 
7
 
! Отговори
На вниманието на СЗО преди 2 месеца
" Г Г З" е диагноза, а не болест. При това е известна в България от вече много десетилетия. За ГГЗ говорим, когато умряла лисица заговори че "няма доказателства.." за "по-пълна интеграция ..", приобщаване към нещо, уж без да знае, че няма доказателств, колко е добро. Пълно е с умрели лисици. Затова са пандемиите от щамовете ГГЗ в световните и европейски институции. За нашия бай *** е чест да го приемат в тях.
87
0
 
29
 
! Отговори
Проклети да сте преди 2 месеца
Бъдете проклети всички от Давос и всички, които им помагате! Проклети!
86
2
 
43
 
! Отговори
Споразумение СЗО преди 2 месеца
България като подпише споразумението и въведе цифровото евро, не се боЦкаш няма парички в картата. ЕЦБ ти блокира сметките, като в Гърция кризата. Атакуват на няколко полета-още военни бази за контрол, СЗО споразумение, промяна Конституция, Цифров Концлагер, цифрово евро. Шенген премахване граници, губиш управление над територията. Синтетични храни, бръмБари, ГМО,отровна пшеница, избиване животн контрол над вода и енергия. Повишаване данъци по селата, регистрация кладенци. Следене в реално време
85
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Студио Х
84
0
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Вече да те е страх да отидеш на лекар - дотам докараха нещата глобалистите! Всички романтични илюзии за лекарите спасители се изпариха, след като се оказа, че медицината е също вид бизнес, и то един от най-печелившите, а пациентът е средство за натрупване на печалби....