В Давос заговориха за "Болест Х". Кантарджиев: Това е хипотеза

България била подготвена за овладяване на епидемични заболявания
27 яну 2024 20:20, Анисия Иванова
149
В Давос заговориха за "Болест Х". Кантарджиев: Това е хипотеза
Снимка: БГНЕС, архив

Една здравна мистерия, която развълнува световната общественост. В Давос лидерите на най-могъщите държави заговориха за т.нар. "Болест Х". За нея заговори и генералният секретар на СЗО, който подчерта значението на подготовката за Болестта Х. Той изрази надежда, че до май тази година страните ще постигнат глобално споразумение за борба с пандемиите, за да се справят с този "общ враг".

Това обаче породи множество теории на конспирациите. Крие ли нещо от нас световният здравен елит темата коментира пред БНТ бившият директор на Центъра по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев.

"Никой нищо не крие - през 2018 г. за пръв път се заговори за Болестта Х. Това е хипотеза за някакво ново заболяване, което може да причини пандемия и за което трябва да сме подготвени. Най-вероятно някаква мутация в някакъв причинител на зооноза - заболяване при животните, да се прехвърли към човека".

Коронависусът беше горе-долу това и след като от 2018 г. се говори за нещо подобно, през 2020-а трябваше да сме по-подготвени, смята Кантарджиев.

Друга "Болест Х" е маймунската шарка, каза вирусологът. Националният център по заразни и паразитни болести е имал готова диагностика и затова е овладял първите случаи у нас. За адекватната подготовка на центъра се е работело години преди това, посочи професорът.

"Продължаваме да работим, за да имаме диагностика на всички съществуващи болести по света и ако някой се върне от чужбина болен или по някакъв начин се внесе някаква инфекция, да сме наясно за какво става дума".

На няколко пъти сме се сблъсквали с Болест Х, коментира Кантарджиев и посочи като пример писмата с антракс, изпращани от психичноболен човек в САЩ след атентата на 11 септември.

"Тогава загинаха само 5-6 души, но бяха изследвани над 100 000. Около 40 000 души взимаха антибиотик профилактично поне един месец - това са всички хора, които са били по пътя на тези писма".

Според Тодор Кантарджиев в момента България е подготвена за диагностика и овладяване на епидемични заболявания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
7
 
6
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 3 месеца
истинатаА Е ЧЕ ще измрат още повече хора в бъдеще отколкото досега видяхме ! още май нищо не сме видели ! а с българско смешно здравеопазване и с българските смехответорни доктори не ми се мисли какво още може да се случи...
82
1
 
27
 
! Отговори
Паметлив преди 3 месеца
То и през2015 ковида беше хипотеза, ама през 2019 го пуснаха съвсем реално. Сега, когато същите тия губят войната си в Украйна, какво ще им попречи да пуснат нещо ново? Нямат много време-наесен ще загубят изборите в САЩ. Дотогава трябва да е тръгнал пъкленият им план.
81
1
 
35
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 3 месеца
нов вирус ще пуснат Ангеле - дори не го и крият далеч по -смъртносен ! очеидно целта тук не е само печалбите на Пфайзер И Сие аи убиването на не малък брой хора . нека не збаравяме че американците пуснаха 2 атмни бомни над Япония ...днес войните се водят по друг начин , но може би още по -смъртносен ! жалко че има мн заблудени хорица по света които си мислят че им световният елит им мисли доборото...нищо подобно ! с всяка ГОДИНА се доказва точмо обратното ...но у БГ е пълно с ******ТИ!
80
1
 
22
 
! Отговори
АНГЕЛ преди 3 месеца
Пфайзер продадоха ваксини за $140 млрд и реализираха $54млрд чиста пара. За $45 млрд купиха фармацефтична компания която се специализирала в противораковите ваксини защото смятат че между 2025 и 2030г ще има бум на раковите заболявания !!! Следващата епидемия няма да е вирустна .Много по лоша ще е !!!
79
2
 
19
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 3 месеца
До Анонимени Ковид -19 е билогично създаден вирус ! нарочно пуснат ... отдавна Гейтс говори за нова пандемия с нов вирус ( далеч по - смъртносен от КОвид-а) но на българина така или иначе не му дреме особено за нищо ! иначе съсвесем очевадно глобалният елит готви нешо далеч по -страшно от КОВИД дори вече не го и крият ! но н българина изобщо не му пука ...
78
2
 
16
 
! Отговори
@ преди 3 месеца
Преди много много години имаше една страшна болест наречена СПИН .Милиони умираха ,от 10 - 15 и повече години нищо не съм чул за нея .
77
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
На сайта на Бил Гей преди срещата в Давос пишеше,че новата пандемия щяла да е през 2025-та.Моля,обяснете на нормалните хора как се прави ваксина за нещо,което още не съществува вместо да си мислим глynocти...Освен ако не смятат да пускат изкуствено създаден вирус си няма друго логично обяснение.А ако е така това е престъпление срещу човечеството.
76
1
 
32
 
! Отговори
Нищо ново! Само преди 3 месеца
търсят как да овладяват масите! Който не го е разбрал, никога няма да го разбере!
75
1
 
12
 
! Отговори
ХХХ преди 3 месеца
дръпнете заем от 20-30 милиарда да овладеем ...там каквото е ....
74
2
 
20
 
! Отговори
Накратко преди 3 месеца
Пак ще теглим заеми да плащаме ваксини, които никой няма да ползва а тоя мустакат бай Шиле, ПАК ще брои паричките от комисионната.
73
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Конспитата изпълзяха отвсякъде. Смешки!
72
5
 
2
 
! Отговори
Програмист преди 3 месеца
Благодарение на КОВИД спестявах всеки месец по 8000 лева в продължение на 2 години. Найс, а?
71
0
 
5
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 3 месеца
НА българина така или иначе не му дреме за нищо ! БГ няма да се оправи скоро !
70
1
 
18
 
! Отговори
Костя преди 3 месеца
Тези, дето вярват на СЗО и си седяха вкъщи покрай Ковид истерията са същите, дето викат за Украйна
69
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Благодарение на Ковид, вече знаем как действа СЗО и всички правителства на подчинение на глобалистите. Какво ли значи Болест Х? Като си знаем СЗО, означава вече даже няма да измислят имена на болестите, а ще обявяват нещо от сорта: "Има сега една болест {Х}, дето ще трябва всички да се борим много, много, като си закупите лекарството Х'. Давайте! Това са им обяснили в Давос, и са се прибрали на топло вЪв Вземос.
68
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Само лицемерие. Всички се чудят как да създадат какви ли не гадости за унищожение и като стане фал се правят на загрижени. Фалша и измамата изплува на повърхността покрай КОВИД. Вече никой не вярва на СЗО
67
1
 
22
 
! Отговори
Бай преди 3 месеца
Още ли вервате оФцеее ??
66
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Земята трябва да се прочисти, докато не е късно. Профилактика и хигиена
65
0
 
6
 
! Отговори
ДО 80 преди 3 месеца
Десните идат. Навсякъде в Европа. Бягай!
64
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Преди 80 години на този ден беше вдигната блокадата над Ленинград. Еврофашистите - германци, испанци, финландци, норвежци и италианци умориха от глад 630 хиляди руснаци. Русия никога няма да забрави.