В Давос заговориха за "Болест Х". Кантарджиев: Това е хипотеза

България била подготвена за овладяване на епидемични заболявания
27 яну 2024 20:20, Анисия Иванова
149
В Давос заговориха за "Болест Х". Кантарджиев: Това е хипотеза
Снимка: БГНЕС, архив

Една здравна мистерия, която развълнува световната общественост. В Давос лидерите на най-могъщите държави заговориха за т.нар. "Болест Х". За нея заговори и генералният секретар на СЗО, който подчерта значението на подготовката за Болестта Х. Той изрази надежда, че до май тази година страните ще постигнат глобално споразумение за борба с пандемиите, за да се справят с този "общ враг".

Това обаче породи множество теории на конспирациите. Крие ли нещо от нас световният здравен елит темата коментира пред БНТ бившият директор на Центъра по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев.

"Никой нищо не крие - през 2018 г. за пръв път се заговори за Болестта Х. Това е хипотеза за някакво ново заболяване, което може да причини пандемия и за което трябва да сме подготвени. Най-вероятно някаква мутация в някакъв причинител на зооноза - заболяване при животните, да се прехвърли към човека".

Коронависусът беше горе-долу това и след като от 2018 г. се говори за нещо подобно, през 2020-а трябваше да сме по-подготвени, смята Кантарджиев.

Друга "Болест Х" е маймунската шарка, каза вирусологът. Националният център по заразни и паразитни болести е имал готова диагностика и затова е овладял първите случаи у нас. За адекватната подготовка на центъра се е работело години преди това, посочи професорът.

"Продължаваме да работим, за да имаме диагностика на всички съществуващи болести по света и ако някой се върне от чужбина болен или по някакъв начин се внесе някаква инфекция, да сме наясно за какво става дума".

На няколко пъти сме се сблъсквали с Болест Х, коментира Кантарджиев и посочи като пример писмата с антракс, изпращани от психичноболен човек в САЩ след атентата на 11 септември.

"Тогава загинаха само 5-6 души, но бяха изследвани над 100 000. Около 40 000 души взимаха антибиотик профилактично поне един месец - това са всички хора, които са били по пътя на тези писма".

Според Тодор Кантарджиев в момента България е подготвена за диагностика и овладяване на епидемични заболявания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
20
 
! Отговори
Dabe преди 3 месеца
Няма вече болест х,у,z следващият път ще висите на червата си.Вместо да подготвите овцете събудихте вълците .
42
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Кантарджийчо! Как ще е хипотеза тази болест бе? Ми то и "Корона Вируса" беше хипотеза, ама изпотрепахте купа ти и ми народ след тия псевдо инжекции! Нали ти тогава управляваше "Инжекциите"! Тогава по време на "Инжекциите" беше Велик! Горд! Божествен Инжектор над българите? То смяташ, че още си велик, ама нещо по мустака ти са се развъдили доста бълхи и нощно време те щипят
41
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
36, търси за бустер. Още утре!
40
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"Как върви кампанията рашисти?" - Е не е като при теб да валят центове.
39
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Как върви кампанията рашисти?
38
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"Плоскземците се превъзбудиха.. Очакваме включване на Мангъра." - А аз очаквам утре да си биеш бустера против Ковид. Нали така трябвало да правите умните и красивите? Моля те бустеризирай се редовно. Сигурен съм, че обществото ще спечели от това.
37
2
 
16
 
! Отговори
Аха преди 3 месеца
Затова ли онова момченце Илън Мъск прекръсти мрежата си на Х???? Илън Мъск ни е подготвил нова пландемия. Всичко е ясно, колкото и да го крият. Ето затова мразя програмистите и Илън Мъск най-вече.
36
4
 
14
 
! Отговори
Иван преди 3 месеца
Дано ни затворят отново, че съм много интровертна личност и не обичам да съм сред хора. Предпочитам да си работя от вкъщи, да си поръчвам всичко онлайн и да не виждам хора.
35
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Коронката беше само тест, сега новата ще ни разкаже играта, смъртонстта ще е жестока.
34
1
 
17
 
! Отговори
dOBO преди 3 месеца
Сатанистите ще ни узпият кръвта. Само рОдинтА русия ще ни спаси.
33
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Плоскземците се превъзбудиха.. Очакваме включване на Мангъра.
32
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Болест Х ще ви качи на въжето, шиле.
31
0
 
2
 
! Отговори
до 23 преди 3 месеца
До анонименза това БГ е на последно място по всичко !
30
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Знаете ли коя е болестта Х? Така ще нарекът страничните ефекти от еликсирите против Ковид. Все пак някой трябва да е виновен за многото проблеми на ваксинираните хора и няма как това да е Фарма индустрията.
29
3
 
19
 
! Отговори
Василев преди 3 месеца
Българинът е тежко болен от аутсорсингова ментална зависимост, няма по просто същество на планетата, което да не може да проумее, че никога няма да бъде пълноправен член на Шенген, защото това е в коренно противоречие с интересите на англо-саксонските корпорации и банки, и все ще се намира нямоя страна васал да ни спира, и винаги американците ще ни потупват по ра,ото утишително!Много прости хора са това българите, може да се управляват без никакви усилия и пречки!Агент Триша Бенет!ЦРУ!!!
28
1
 
32
 
! Отговори
гост преди 3 месеца
Сатанистите готвят нова измама и убийство на милиони хора по света . Друг е въпроса за милиардите , които ще искарат от обществото .
27
0
 
24
 
! Отговори
Име преди 3 месеца
До 10. Няма такова нещо, че Земята е сметната за определн брой огранизми?! Кой го смята този брой? Ако на Земята нещо и попречи, то тя ще намери начин да го премахне! В случая със сметките, ние се избиваме помежду си!
26
3
 
36
 
! Отговори
Клаус преди 3 месеца
Няма да имате нищо и ще сте щастливи! Помнете! Идва евро, послед дигитално евро,после данък въглероден отпечатък. Ще ви казват колко можете да пътувате, какво да ядете и по колко. Спите ли още, овце такива?
25
15
 
7
 
! Отговори
Анал Лютви преди 3 месеца
В бункера на Путин се заговори за anaлнa болест.
24
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Е така по-бързо ще затрият безпаричните. Който нема пари за лечение - отива в гробищата.