Седмокласничка намери портфейл и го върна на собственика

Тя намерила собственика в социалните мрежи
17 фев 2024 18:20, Стела Стоянова
39
Седмокласничка намери портфейл и го върна на собственика
Снимка БГНЕС, архив

Седмокласничка от Благоевград намери портфейл с доста пари, лични документи и банкови карти и го върна на собственика.

Преди дни 14-годишната Анита намира портфейл на улица в центъра на Благоевград, докато отива на тренировка по гимнастика. След като наблизо не вижда човек, от който може да е паднал, тя решава да провери какво има в него.

"Имаше доста голяма сума пари и реших да снимам личната карта на човека, да я публикувам в една група "Забелязано в Благоевград" и да се намери човекът, на когото е портмонето. Това е най-лесната връзка в тези времена", споделя Анита Бочукова.

След като публикува снимката в социалните мрежи, Анита позвънява и на майка си, за да ѝ каже за намерения портфейл.

"Първоначално се ядосах, защото го е публикувала, преди да се съгласува с мен или поне да го обсъди, като се притеснявах да има портфейл със сума в нея, да е сама, а в същото време обществото да го знае това нещо и се притеснявах да не последват някакви измами или пък да не се свържат с нея да го предаде, а тя пък да не знае на койго да го предаде. И за това веднага ѝ казах да посочи моя телефон, за да мога аз да отговарям на обажданията и така и стана", допълни Мариета Петлова, майка на Анита.

Благодарение на поста в социалните мрежи само за няколко минути майката на Анита получава десетки позвънявания от близки на мъжа изгубил портфейла си. Обажда се и той.

"Благодари ми човекът, беше щастлив, че съм го намерила. Каза, че си е губил доста пъти този портфейл и не му е било за пръв път", коментира Анита Бочукова пред БНТ.

"Важно е да се говори с децата като с големи хора, да се обсъжда. Важна е и средата не само родителите и аз съм горда майка, че моето дете е направило такава постъпка. Наистина беше доволен човекът, отблагодари ѝ се подобаващо, тя е още по-щастлива, че той ѝ се отблагодари и че хората я поздравяват по този начин", добави Мариета Петлова, майка на Анита.

Мъжът, изгубил портфейла си, не пожела да застане пред камерата ни от съображения за сигурност, но сподели, че е трогнат от бързата реакция на Анита, а постъпката ѝ е пример както за децата, така и за възрастните.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 2 месеца
Докато има такива хора, има надежда за България. Не всичко е опорочено като в политиката.
37
0
 
0
 
! Отговори
дърт вейдър преди 2 месеца
Да си купат нови кецки, мецки, ако парите са повече може и нов айфон, нещо джиджи биджи. Че то да не намираш пари всеки ден на улицата.
36
3
 
0
 
! Отговори
дърт вейдър преди 2 месеца
Няма по голем кеф от това да изхарчиш намерени на улицата парички.На ги разбирам сегашните младежи, какво очакват, медал ли, като върнат парите. Я отиди в магазина и се купи нови готини неща.
35
1
 
4
 
! Отговори
Мен преди 2 месеца
Има и добри деца ! Браво на родителите !
34
0
 
2
 
! Отговори
Libre comme air преди 2 месеца
Дятето е по умно. От закона.. Бях намерил на пейка зацравен порфейл с няколко лева на стотинки. И. Ги занесох в ру на мвр. И там. Ужас...как къде. Що съм. Ги. Намерил...описи на стотинките. И разни. Тъпотии...протоколи...и отне 1 час. Време...Съжелявах ме съм ги намерил и дал в полицията...
33
0
 
4
 
! Отговори
Атмаджа преди 2 месеца
Да бъде благословена!Докато има добри хора,има и надежда за този свят.
32
2
 
0
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 2 месеца
На личната карта на този чиляк нямаше ли адресната му регистрация? Бил си губил портофейла много пъти и в него имало голяма сума...Такива хора не заслужават да имат пари. А дал ли е на детето някоя стотачка, за това, че му е намерило и върнало парите? Или е само много благодарен.
31
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
има и свестни деца , не всичко е мис силикон и галена в България ....
30
4
 
1
 
! Отговори
Навела се е преди 2 месеца
Да ги вземе или по скоро е клекнала, не знам. Ама защо ги е върнала ... ? За да стане известна?
29
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Най-нормално е като намериш документи, телефон или пари да отидеш в полицията." - От гледна точка на законите, е най-законно. Но в наши дни не знаем вече кое е най-нормалното. Има случаи в които човек отива в полицията да занесе портфейл който е открил, а полицаите в РПУ-то отварят портфейла, започват да ровят в него и откриват найлоново топче с наркотик. Викат собственика на портфейла, а той отрича наркотикът да е негов. Правят му тест за наркотици, кръвна проба - отрицателни! Кой го отнася?
28
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Най-нормално е като намериш документи, телефон или пари да отидеш в полицията. Тяхна работа е да търсят собственика. Това с фейсбук крие рискове в различни посоки. Лекомислена постъпка!
27
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Снимките на тази новина и на новината с ало измамниците е същата! Случаеност? не мисла!
26
4
 
2
 
! Отговори
Gen Z гений преди 2 месеца
А не можа ли да напише 1 ред примерно намерих портфейл с лична карта на Джон Доу или както се казва човека и да се свърже с нея? Или чак пък и да пишем, удри му една снимка, може и танц в тикток!
25
1
 
5
 
! Отговори
ЪЪЪЪЪ преди 2 месеца
Mай най-добре да ходи да си анулира картата и да изкарва нова , поне после да може да доказва че не е бил той :D
24
5
 
2
 
! Отговори
Ало Бало преди 2 месеца
А поне и от двете страни ли е снимала картата? ХАхахахахахаАХАХАХ Ако може и няколко селфита в профил, анфас и под лек ъгъл в двете посоки да качат във фейсбук хахаха толкова е благодарен човека , че го е страх да се снима по ТВ , заедно с личната карта и едно видео с него ще го регистрират във всички възможни банки и борси по света хахахаххахахах
23
1
 
8
 
! Отговори
нормален преди 2 месеца
ами браво на детето !!!
22
1
 
6
 
! Отговори
ХА-ХА преди 2 месеца
Снимали му личната карта във фейса , но от съображения за сигурност не искал да застане пред камерата... ДОООБРЕ...
21
1
 
3
 
! Отговори
Кой не може да чете? преди 2 месеца
"Имаше доста голяма сума пари и реших да снимам личната карта на човека, да я публикувам в една група "Забелязано в Благоевград" и да се намери човекът, на когото е портмонето. Това е най-лесната връзка в тези времена", споделя Анита Бочукова. Точно ЛИЧНАТА КАРТА казва че е снимала, а не снимката! След като публикува снимката според текста се отнася за снимката на личната карта! Ама то трябва и акъл... Честито на печелившите!
20
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
20: Баш картата си е публикувало, не само снимката. -----"Имаше доста голяма сума пари и реших да снимам личната карта на човека, да я публикувам в една група "Забелязано в Благоевград" и да се намери човекът..."
19
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 18 - Чети, бе, снимката е публикувало детето, не картата. Ама не, ти си знаеш предварително и важното е да се изокаш.