Събраха 1.3 млн. лв. за Амая, сега баща й решава кое дете да спаси

Близо 20 000 души се включиха в акцията
2 мар 2024 13:40, Петър Бойчев
21
Събраха 1.3 млн. лв. за Амая, сега баща й решава кое дете да спаси
Снимка Фейсбук

Само за 5 дни бяха събрани 1 347 213,77 лв. за сърцето на момиченцето Амая, но тя не можа да го дочака. Сега баща й, 32-годишният Павел Андреев от Варна, ще решава кое дете да спаси с тях.
 

Амая угасна заради неуредици при транспортирането към Индия, където трябваше да бъде направена трансплантацията, съобщи "24 часа".
 

Бащата е дългогодишен дарител и създава платформата PavelAndreev.BG, за да даде по-голям принос в спасяването на човешки животи.
 

Кампанията за Амая, чийто живот завърши, уви, с тъжен край, е всъщност най-успешна откъм събрани средства - повече от 1,3 млн. лв. само за 5 дни. Буквално цяла България се вълнуваше ще стигне ли Амая навреме до новото си сърце в Индия, а хиляди изпращаха пари.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още по темата: детеИндияамаябаща й
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Почивай в мир дребосъче.
19
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз може ли да попитам в каква скапана държава живеем, че не можем 3-4 пъти в годината да отделим 100-200-300 хил. лв за да спасим живота на някое дете от хазна с бюджет 23.6 млрд лева? Как все намирами милиони за Украинци, Сирийци, Афганистанци, нашите отгледани тъмни субекти, итн. Все за тях има пари, ама като трябва да се спаси някое дете никога няма пари. Все за 1 лечение в Израел, Турция, Индия или където дето ще струва 100-200 хил НЯМА ПАРИ! Затова има мошеници дето злоупотребяват с дарения
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До ВЕСЕЛИНЪ 7112136860- Това "велико" твое умозаключение не можа ли да го спестиш само за себе си и близкия си кръг- не ти прави чест така да говориш за дете, което вече си е отишло за винаги- то е било обичано, закриляно от близките си- защо не спести жалките си оценки- ти не си човек, жал ми е за теб.
17
2
 
4
 
! Отговори
Край преди 1 месец
Каква трансплантация на сърце на дете бе. Дали има и 3-5 години ако въобще преживее операцията. И това не е живот, а мъки. Тръгне ли човек към отвъдното - не го спирайте на всяка цена колкото и да ви е мъчно за него.
16
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Над 20 милиона лева са събрани като дарения от въпросната фондация през двете години от нейното съществуване,самата клауза в нейният устав ,че ТЕ и само единствено ТЕ са си присвоили правата и са единственият да разполагат със средствата на хората които са загубили битката със смърта,Леко ама Мнооого Леко насмърдява!
15
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Редно е парите да се възстановят на дарителите и те да преценят на кого да помогнат. Явно са хора със съвест е не бива да им се отнема правото.
14
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Редно е да се зададе въпроса,кой избра въпросната клиника в Индия,кой избра въпросната фирма"Аeromedairambulance"да извърши транспорта,ако се окаже,че основна грижа за избора е на същата фондация която си е присвоила правото единствено тя да решава съдбата на събраните и неизползвани средства,то тогава нещата доста понамирисват!
13
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не беше ли точно тази фондация pavelandreev с огромните 5 - 6 цифрени заплати за основатели и служители?
12
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Некви хора пращат пари за дете в нужда по снимка и потресаващ разказ събира се хубава сума и парите изчезват щото някой си ще ги управлявал ама тоя някой си няма нищо общо със страдалецът на снимките за който се събират пари.Само на мен ли ми изглежда като измама?
11
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Най гадното е,че въпросната *фондация*си е заложила в устава,неоползотворените средства могат да бъдат пренасочвани само от тях{фондацията}и то само към членове на въпросната платформа!
10
8
 
16
 
! Отговори
Бобо преди 1 месец
Тази платформа ако и направят една хубава ревизия 10 годинки назад, Нотариуса с неговите изпълнение ще е като дребен софийски дри.с..льо.
9
7
 
11
 
! Отговори
Тео преди 1 месец
Съболезнования на семейството. Малко са хората като г-н Андреев, които поемат инициатива за полезни неща в нашата държава. Но такива, които да намерят кусури и да се окъкат на метеното - с лопата да ги ринеш. Някак си, иронично е, че точно той самият му се наложи да ползва услугите на платформата си. Павел - не търси вина в другите! Господ е решил детето ти да си остане в България, а не в Индия. Така или иначе там щеше да се чака за донор! Щеше ли да издържи полета? А времето в Индия?
8
3
 
16
 
! Отговори
??? преди 1 месец
Има ли ясен регламент какво става с парите, които се събират за конкретен човек, след като той почине и къде може да се види, ако има такъв регламент. Кой следи дали и как се спазва този регламент, ако го има изобщо. Парите хората ги даряват за конкретния човек и най-големите суми се даряват от близки, роднини, познати, а какво става после с тях???
7
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ех, душица. Дано намери покой там горе дребосъчето.
6
2
 
16
 
! Отговори
??? преди 1 месец
Преди около месец почина 39 годишна жена за която чрез фондацията на Павел Андреев бяха събрани около 30 000 лв.Около 5 000 лв. бяха похарчени за лечението й, всичко се документира с фактури и фондацията плаща директно на болничното заведение. Състоянието на болната се разви много бързо и за около 4 месеца тя почина. Какво стана с останалите 25 000 аз лично нямам информация.
5
3
 
27
 
! Отговори
За 5 дни са събрани преди 1 месец
над милион лева. Жалко, че не успяха да спасят живота на момиченцето. Но не е въпрос за парите, а за състраданието, което бедните българи изпитват и правят всичко възможно, за да помогнат на човек в нужда. Но все ни се внушава, че сме калпав народ. Спомних си как същите тези "калпави" хора събраха огромна сума пари за ден-два, за да може един българин да прибере тялото на починалата си съпруга, заминала да се лекува от рак в Бразилия. Не народът е калпав, а тези, които твърдят това!
4
9
 
16
 
! Отговори
,>>< преди 1 месец
Е как ще решава той .Връща ги на дарителите.Парите да не са му подарени .След ,като е знаел ,че няма шанс събира пари .И ще ми решава. Той кой е той ,Никой.Че то е сърце да не го продават в близката бакалия.От Някое Друго дете е трябвало да вземат сърце.Съдбата си знае работата.
3
0
 
22
 
! Отговори
Хаха преди 1 месец
Много тъпо заглавие, едва ли не бащата ще влиза в ролята на Господ и ще решава кой да живее и кой не.
2
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За операции бол пари са нужни. Ще се намери нуждаещ се
1
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бащата на Амая се казва Калоян Абрашев и в случая нищо не решава за събраните средства,това право са си "извоювали" единствено хората от тая "фондация-платформа"управлявана от лицето Павел Андреев,така че престанете да заблуждавате обществеността!