Проф. Христова: В момента Борисов няма интерес да направи правителство

От ПП-ДБ са много по-неопитни от ГЕРБ в играта на преговаряне, смята доц. Димитров
21 мар 2024 18:32, Красимир Ангелов
67

Политическата драма у нас няма край. Остава неясно ще има ли редовен кабинет или страната ни отново ще отиде на избори.

"В момента Бойко Борисов няма интерес от това да направи правителство. Случват се много неща в контекста на евроизборите, които ще покажат доста променен състав на ЕП. Все повече профилът на евроориентацията към различни патриотични, консервативни формации се засилва, поради което и неговият профил трябва да се върне отново откъдето тръгна. Няма интерес от бърза смяна на регулаторите, защото в момента е добре разположено представителството на ГЕРБ в тези регулатори", каза политическият психолог проф. Антоанета Христова в студиото на "България сутрин".

В момента недоволството от управляващата сглобка е много високо, отбеляза тя: "Ако се случи сглобка, това ще бъде категоричен индикатор, че посолството се е намесило, че ни готвят за по-активно включване във военните действия", смята тя.

Социалният психолог доц. Николай Димитров се съгласи със събеседника си. По думите му Бойко Борисов няма интерес да излиза на преден план, защото си държи втората линия на управление и всичко случващо се ще се отрази на правителството.

"То ще обере всичките негативи от управлението. Когато дойдат следващи избори, тогава протестърите ще си го върнат на тези, които са на първа линия", коментира социалният психолог в ефира на Bulgaria ON AIR.

Според проф. Христова, ако има външен натиск, ще се намери начин да се даде и приеме извинение. "Битката ще бъде за това кой е виновен да се тръгне към изборите", добави тя.

"В ГЕРБ рядко някой си позволява да говори свободни съчинения. Ако чуваме разногласия и разнопосочни мнения от страна на ГЕРБ, не е случайно. Дава сигнали на управляващите, че тангото може да тръгне в друга посока. Да не забравяме, че Бойко Борисов има свой праг на търпимост. Всичко зависи от тези няколко часа, в които ще видим дали ще има смирение или извинение от страна на Асен Василев. Оптимистично настроен съм, че ще има такова извинение", изрази мнение доц. Димитров.

От "Продължаваме промяната - Демократична България" са много по-неопитни от ГЕРБ в играта на преговаряне, по-импулсивни са, смята политическият психолог.

Властта трудно ще бъде пусната и от двете партньорски коалиции в сглобката, посочи доц. Димитров. Битката ще продължи на терена на твърдите избиратели, прогнозира политическият психолог.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много е интересно всичко това което се случва за първи път виждам Герб в безтегловност Борисов е злобен и много ядосан в Банкя спряха тока телефоните а 4 -те дами не му донесеха славна победа Хитрия ход на Борисов да прецака ППДБ е като на хитрата сврака с двата крака Когато управляваш много дълго един ден разбираш че е време да напуснеш терена защото си изчерпан и няма кой да ти се върже на изтърканите номера
56
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Борисов си е *** арогантен и невъзпитан никой не може да ми внуши че Борисов има умения и способности да е политически играч в полза на България Силовите му методи са усвоени от подземния свят а Герб си е групировка да консумира власт влияние и пари с ЕТ Бойко Борисов
55
1
 
5
 
! Отговори
Прав е доц.Димитров! преди 1 месец
Борисов имал свой праг на търпимост, но забравя, че веднага след войната в Украйна ще понесе цялата си отговорност за всичките си деяния срещу Евро-Атлантическа България, извършени от него в полза на Кремъл...
54
1
 
4
 
! Отговори
Подсказвам преди 1 месец
До щом тя не става Кокорчо е експерт по завличане на партньорите си но този път няма да му се получи
53
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Страшни престъпници управляват България.
52
3
 
7
 
! Отговори
Професионалист преди 1 месец
Професор-мутра,платена от вожда.
51
1
 
4
 
! Отговори
тъпомер до 51 преди 1 месец
Един въпрос,когато подкрепяш една мафия дали си повече от планктом.
50
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За мен професор, който влиза в ролята на врачка пред медиите е плюл на професорското си звание. Достатъчен ни е политолого-социологически планктон дето ката ден врачува, асега и разни професори и те станаха врачки. Тя Мата Хари дето е била в леглото на Бойко ни мълчи, а тия говорят ли говорят?!!!
49
1
 
3
 
! Отговори
До Ники преди 1 месец
До ники Всеки момент ще подпише списъка, където за ваша изненада ще фигурира името на Асен Василев!
48
11
 
9
 
! Отговори
щом тя не става преди 1 месец
Ами щом финансов експерт като Асен Василев е казал, че Габриел НЕ СТАВА за премиер, значи наистина е така. И Габриел не трябва да бъде премиер на България. Да издигнат друга кандидатура. А най-добре според мен е академик Денков да управлява още 3-4 години до следващите редовни парламентарни избори. То е ясно на всеки, че от Денков по-добър български премиер няма да намерим.
47
5
 
6
 
! Отговори
Мата Хари преди 1 месец
Толупа прави пачки, какво правителство.Шкафчета,кюлчета,пачки.
46
3
 
10
 
! Отговори
Хо хо преди 1 месец
Променкаджииите се отдадоха на чревоугодство и като всеки чревоугодник забравиха че доскоро наричаха ГЕРБ токсична партия. Е, ГЕРБ като майстор шеф-готвач им приготви токсично гурме и ги покани на масата. Хо хо, га ядоя токсичните гурмета ни риваа, са що ривът като требе дя одят в тоисикологията?
45
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И коя е "професор" Христовна;)
44
4
 
11
 
! Отговори
Някой си преди 1 месец
Борисов и да иска да направи " правителство", няма кой да го подкрепи! Не му се ходи на избори,но ще трябва!-:) Такъв ЦИРК сътвориха тези " западни другари", в парламента,че трябва да нямат очи да погледнат хората!!! Електората на всички при следващите избори,ще олекне и то в пъти! Статуквото е като Препъни камък,за всякакви " реформи" и управление! Оказа се,че през изминалите 12 г"управление" на Борисов,се е създал Октопод и в Съдебната ни система и в " политическият живот" в държавата! Избори!
43
3
 
7
 
! Отговори
ники преди 1 месец
Абе, Магнитски какво му е мнението по въпросът?
42
1
 
4
 
! Отговори
тъпомер преди 1 месец
Катя в комуникацията се отличаваме от животните,ако всички замълчат,кво става.Затова хората общуват и не мълчат.Но на мафията това им е изгодно да мълчим.
41
1
 
10
 
! Отговори
ЗАПИСВАМ СИ преди 1 месец
АСЕН ВАСИЛЕВ ПРЕД БТВ: ШАНС ЗА ПРЕГОВОРИ В РАМКИТЕ НА ПЪРВИЯ МАНДАТ ДОРИ С ПРОМЕНЕНИ ВЪТРЕ ИМЕНА НА МИНИСТРИ Е НЕВЪЗМОЖЕН
40
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Напротив, има. ГЕРБ имат пълно право да съставят кабинет само със свои министри
39
2
 
15
 
! Отговори
Джон Наш преди 1 месец
ПП ДБ така и не разбраха че ГЕРБ няма какво повече да губи. На всичкото отгоре е доста уморително за Борисов да удовлетворява детските мечти на лидери и лидерчета, които са си повярвали че са попаднали в стая на чудесата пълна с лакомства. И разбираемо апетита идва с плюскането. Преядоха с лакомства и е време да върнат поръчката в близката тоалетна на входа на която стои Президента.
38
3
 
4
 
! Отговори
Катя преди 1 месец
Млъкнете всички публични,защото само вредите! Лесно е да критикарствате и да се правите на велики ,но ако сте на пангара всичките ще се помешате и ще се нас.......те.