Проф. Христова: В момента Борисов няма интерес да направи правителство

От ПП-ДБ са много по-неопитни от ГЕРБ в играта на преговаряне, смята доц. Димитров
21 мар 2024 18:32, Красимир Ангелов
67

Политическата драма у нас няма край. Остава неясно ще има ли редовен кабинет или страната ни отново ще отиде на избори.

"В момента Бойко Борисов няма интерес от това да направи правителство. Случват се много неща в контекста на евроизборите, които ще покажат доста променен състав на ЕП. Все повече профилът на евроориентацията към различни патриотични, консервативни формации се засилва, поради което и неговият профил трябва да се върне отново откъдето тръгна. Няма интерес от бърза смяна на регулаторите, защото в момента е добре разположено представителството на ГЕРБ в тези регулатори", каза политическият психолог проф. Антоанета Христова в студиото на "България сутрин".

В момента недоволството от управляващата сглобка е много високо, отбеляза тя: "Ако се случи сглобка, това ще бъде категоричен индикатор, че посолството се е намесило, че ни готвят за по-активно включване във военните действия", смята тя.

Социалният психолог доц. Николай Димитров се съгласи със събеседника си. По думите му Бойко Борисов няма интерес да излиза на преден план, защото си държи втората линия на управление и всичко случващо се ще се отрази на правителството.

"То ще обере всичките негативи от управлението. Когато дойдат следващи избори, тогава протестърите ще си го върнат на тези, които са на първа линия", коментира социалният психолог в ефира на Bulgaria ON AIR.

Според проф. Христова, ако има външен натиск, ще се намери начин да се даде и приеме извинение. "Битката ще бъде за това кой е виновен да се тръгне към изборите", добави тя.

"В ГЕРБ рядко някой си позволява да говори свободни съчинения. Ако чуваме разногласия и разнопосочни мнения от страна на ГЕРБ, не е случайно. Дава сигнали на управляващите, че тангото може да тръгне в друга посока. Да не забравяме, че Бойко Борисов има свой праг на търпимост. Всичко зависи от тези няколко часа, в които ще видим дали ще има смирение или извинение от страна на Асен Василев. Оптимистично настроен съм, че ще има такова извинение", изрази мнение доц. Димитров.

От "Продължаваме промяната - Демократична България" са много по-неопитни от ГЕРБ в играта на преговаряне, по-импулсивни са, смята политическият психолог.

Властта трудно ще бъде пусната и от двете партньорски коалиции в сглобката, посочи доц. Димитров. Битката ще продължи на терена на твърдите избиратели, прогнозира политическият психолог.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
8
 
6
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 месец
ДБ (заедно с ПП) се беше заела с невъзможна задача: да бори корупцията с помощта на тези, които я осъществяваха (ГЕРБ и ДПС) и да прави съдебна реформа с тези, които бяха обсебили съдебната система (пак ГЕРБ и ДПС). Нямаше как да успеят. Сигурно им е било ясно, но нямаха голям избор. Събраха се не заради националните цели, а за да обслужат евроатлантизма. За да успеят, занапред трябва да отделят едното от другото. Имат втори мандат: да тръгнат пак оттам откъдето тръгнаха: с обединение срещу ГЕРБ
36
1
 
6
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 месец
Голяма тема за чесане на езици. Кажете ми, когато темата приключи. Дайте нещо за тръгналата наново инфлация в България!!!
35
2
 
7
 
! Отговори
тъпомер преди 1 месец
Естествено че една мафия няма полезен ход,освен протакане избори и хаус.
34
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не се ли питате защо така живеем в провалена държава? Защо вие сте единствените европейци, чиято държава е като Третия свят? Отговорът е ***, защото не правите нищо срещу диктатурата. Даже и африканците вече се научиха да се отбраняват, да се противопоставят на колонизаторската власт. Само вие още не сте схванали идеята, че диктаторите ви подготвят държавата за заличаване, като Украйна и Палестина.
33
1
 
9
 
! Отговори
YUV преди 1 месец
Естествено, че Борисов няма изгода да прави правителство. За ккаво да го прави? На всичи е ясно, че при избори, ПП-ДБ са в коша завинаги. И те го знаят. А Борисов после ще го мисли с кого да прави коалиция, защото ГЕРБ също не са народни любимци отдавна и сами няма да успеят да направят мнозинство. но това е проблем, който после ще го мисли. Сега му е паднало да изчегърта ПП- и ДБ.
32
2
 
8
 
! Отговори
маалатъ преди 1 месец
Кой говори за съставяне на правителство в този паламент при това статукво, мъъ, лелке??? Единствената алтернатива са избори и Борисов го знае в пъти по-добре от тебе!!!! Първо: ПП-ДБ ще се Срине. Второ: БСП-ту на Мадам Н. е в тежка криза, ИТН на Чалката е аут от парламента, остават Герб, ДПС , Възраждане, БСП и квото остане от ПП-ДБ 7-8% максимум. Реално Герб печели и може да състави правителство със "скритата" подкрепа на ДПС(без пряко участие в него) както си беше и преди.
31
6
 
6
 
! Отговори
Питам преди 1 месец
Коя е проф. Христова? Да не е тази, която през 1988 г. влезе в БКП?!
30
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Баце ще се върне не на бял кон, а на бял слон! Некви аматьори искат да му вземат държавата!!! Хе Хе Хе! Тва да не е са си купиш сладолед? Ще ядат големия бонус и ще тънат в забвение!
29
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ръководителят на Европейската комисия изпрати писмо до лидерите на страните от ЕС, в което се казва, че на следващата среща на върха на ЕС те ще вземат решение за прехвърляне на икономиката на обединението на "военни релси".
28
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Първо ще влязат французите, а после ще обединят и други в коалиция около себе си.
27
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ГЕРБ и ЕС съсипаха страната. Колкото повече са на влас толко по-зле.
26
10
 
4
 
! Отговори
тъпомер преди 1 месец
Един и същ мазетен герой пише с различни никове навсякъде едни и същи глупости в защита на вожда от Гроб.Квито им драскачите тук такава им и партията,безочие и наглост
25
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какво правителство да прави Борисов с тия гeйoве?
24
11
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
Колкото и да плюят по Бойко и ГЕРБ, те са за предпочитане пред ПП/ДБ, в които освен властолюбие, инатлък и опити за тарикатлък (не им се получава много) няма нищо друго. Вече не са първа година във властта, а все не успяват да се поошлайфат поне малко. Аматьорщината продължава да стуи от всяко тяхно действие и то в изобилие.
23
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до 21 пий си хпчетата
22
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя път Лойко няма измъкване и ще се распадне. Първи СДС ще бегат.
21
7
 
2
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 месец
Всички имат интерес да се разиграва топката напразно. Печели се време като целта на всички е Костадинов да спечели повече гласове,навярно с обединение на националистически партии. За турците и Сакскобурготски,който им е шеф и управляват България е важно при европейски и национални избори да има мнозинство на националисти,които имитират вражество с ДПС. Така, в даден момент ,ДПС и Нацитата ще гласуват излизане на България от ЕС и НАТО и по рисъединяване към Турция и СССР ,които целят обединание
20
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Интереса на Боко е само в топките, какво правителство бълнувате :)))
19
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Има един известен ясновидец , който предсказва бъдещето на цялата политическа класа .Знаете го , бай Ставри
18
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен // Тази мантра, на прокопиевите медии, за пачки и кюлчета отдавна се изтърка, след 2 международни експертизи доказващи, че снимките са фалшиви. Ако продължаваш да вярваш на тази умнокрасивитетна лъжа значи си ***, или платен пепейско-десарски боклюк. А, най вероятно и двете.