ВМРО с цел в новия Европарламент: Ще отменят смяната на времето

Било безумие, което се толерира от Урсула фон дер Лайен и “сие комунисти в ЕС”
31 мар 2024 13:05, Красимир Ангелов
51
ВМРО с цел в новия Европарламент: Ще отменят смяната на времето
Снимка: БГНЕС

"Ние от ВМРО категорично заявяваме, че в следващия Европейски парламент ще направим нужното напълно неадекватната смяна на времето да бъде отменена. Освен че е необосновано, спрямо днешната динамика на живота и икономиката това е и вредно за здравето на хората – нещо, категорично заявено от лекарите". Това се чете в позиция на ВМРО по повод смяната на лятното часово време.

От партията посочват негативните моменти от смяната на времето, като подчертават, че „в днешното натоварено и динамично време да караш хората да си нагласят графика по някакви комунистически безумия и да си променят житейския и работен график е не само цинично, безотговорно, но и напълно лишено от хуманност”.

"Нали Урсула фон дер Лайен и нейните клакьори са големи радетели за човешките права. Или това важи само ЛГБТИ+ общностите? Но нали и те са хора, уж?!? Та отново това няма смисъл.

Ето защо едно от първите неща, които ние от ВМРО с нашите бъдещи представители в Европейския парламент ще направим след Евроизборите, е да започнем процедура по отмяна на смяната на времето в цяла Европа", посочват войводите.

Промяната на времето е в изпълнение на Директива 2000/84/ЕО на Европейския парламент (ЕП) и на Съвета на Европейския съюз (ЕС) от 19 януари 2001.

През септември 2018 година Европейската комисия излезе с предложение местенето на стрелките да се случи за последно, като различните държави да изберат дали искат да останат на астрономическо време (зимно), или на лятно часово време. Прекратяването на смяната на часа обаче засега се отложи.

Смяната на часовото време на зимно и лятно е съгласно постановление № 94 от 13 март 1997 г. на Министерския съвет. С него се въвежда всяка година в нощта срещу последната неделя на октомври лятното часово време да премине в зимно, а в последната неделя на март - към лятно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По-голяма глупус на ВМРО едва ли има. Вместо Македония в бг и дигане на заплати и демограрска победа над ромите и турците, времето ще се занимават.
13
11
 
17
 
! Отговори
Дядо от село преди 1 месец
На мен смяната ми идва добре.. Даже пролетно време почвам да се будя,по- рано още преди смяната на времето.Смятам, че тази смяна ни доближава до естествения ритъм, още преди да има часовници,будилници и изтрещелници..
12
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Смяната на времето е добре обмислена и работи идеално. Не е ясно защо някакви полуграмотни чиновници в Брюксел са решили, че трябва да се променя нещо.
11
1
 
3
 
! Отговори
Я па ти.. преди 1 месец
До Анонимен 5 Ама ти и тренираш ! Браво.
10
4
 
19
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 1 месец
Десет години Европейския парламент не може да вземе решение на нещо толкава елементарно. Гласуват и няма не искам , няма недей. А за електричките , климата и Русия, гласуват за 24 часа.
9
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това беше последен европарламант за ВМРО...
8
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какво толкова му е лошото на смяната на времето не стана ясно. Чудесно си работи. В Брюксел на магарето чуш викат. Чудят се каква поредна простотия да измислят, че да разделят и противопоставят хората.
7
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нещо поне за България и българите няма ли да направят? То се видя, че Македония не ги интересува вече.
6
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Популизъм.
5
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Каква е ползата да ти е светло в 5 (когато повечето хора спят) и тъмно в 20 , когато хората са много активни (почивки, разходки след работа) ---->>> А каква ми е ползата да ми е светло в 21 часа, когато вече спя, и да ми е тъмно в 5, когато ставам да тренирам?!? Не всички сме лоени топки, дето седят вечер до късно да жулят евтина водка и стават сутрин късно с махмурлук...
4
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тази задача беше на дневен ред преди няколко години и все мълчание...ама е така когато пенсионери те управляват...
3
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Лятно време: Koй го е грижа! Лягай и ставай когато си искаш. Така и всеки друг. Фирмите сами могат да си изберат дали да започват работа в 6 или 7. Или в 8.
2
16
 
16
 
! Отговори
Лятно време преди 1 месец
Ако не се преминава към лятно време слънцето ще изгрява в 5:00 и ще залязва към 8:00 края на юни. Каква е ползата да ти е светло в 5 (когато повечето хора спят) и тъмно в 20 , когато хората са много активни (почивки, разходки след работа)...
1
3
 
23
 
! Отговори
На тия преди 1 месец
Клоуни им остават още няколко месеца в Евро парламента, няма какво да се пънат