Откриха таксиджията, блъснал майка и дете

Детето е много уплашено след случилото се
Обновена: 11 апр 2024 10:21 | 11 апр 2024 09:21, Елка Василева
131
Откриха таксиджията, блъснал майка и дете

Установено е кой е таксиметровият шофьор, който едва не прегази майка и дете, докато пресичат в столичния квартал "Толстой". Случаят е отпреди няколко дни, а в групата "Катастрофи в София" беше разпространено и видео. Водачът не е задържан, но е санкциониран, съобщиха за БНТ от СДВР.

Още по темата
Кадрите бяха публикувани вчера следобед. В клипа се вижда как майка хваща детето си за ръката, за да пресекат до 54-о училище "Свети Иван Рилски".

В момента, когато и двамата са почти са преминали улицата, върху тях връхлита автомобилът.

Шофьорът не е спрял, дори не е намалил скоростта и е продължил по пътя си. Майката и детето не са сериозно пострадали, но след случилото се детето е много уплашено.

"След удара имам леки наранявания на дясната ръка, в кръста, в крака, посинявания. Детето се размина с много силен стрес, шок, паника. Ученик е във втори клас, страхува се да излезе на улицата, да кара колело, дори в парк и затворено пространство, върви само за ръка ", заяви пред БНТ майката на детето.

"Водачът е установен и санкциониран за извършените нарушения - че е причинил ПТП и е избягал, с акт. За това, че не е пропуснал пресичащите пешеходци, е предвидена санкция в размер на 200 лева, същият напуска ПТП, санкцията е от 100 до 300 лева и отнемане на свидетелство за управление на моторно превозно средство за срок от 1 до 6 месеца", допълни инспектор Виден Димитров от "Пътна полиция" към СДВР.

Той потвърди, че водачът е служител в таксиметрова компания.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от Страната
Започва разчистването на джунглата покрай Марица
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
0
 
1
 
! Отговори
Away преди 2 седмици
В Щатите заподобно нещо което се казва hit and run, глобата е от 2000 до 20 000. При пострадал зависи от щата елизаш в затвора до 15г. в зависимост от случая. При смъртен случай честно не ми се мисли какво е наказанието. Та просто един вид сравнение. Незнам защо са ни толкова и.дио.тски законите. Явно тия където ги създават са меко казани. И.дио.ти!!!
105
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
ПротестСрещу бакшишите убийци на пътя
104
0
 
4
 
! Отговори
Честен таксиджия преди 2 седмици
Абе *** излез и се извини .Заради теб ,ще ни умориш занаята Утре никой няма да на иска .
103
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Не не е и разбрал , ако е бил на 3-4 ракии , или на дрога !
102
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Имах един Опел Зафира В. Страничните колони на предното стъкло са толкова дебели, че буквално при правилния ъгъл и разстояние биха скрили слон (малкото триъгълно прозорче е напълно безсмислено). Може подобен да е случая, може да се е заприлазвал, може да се е зазяпал в навигацията, хиляда причини има. Въпроса е защо не е спрял, защо не е помогнал и пешеходците, да се беше извинил поне. Определено би трябвало по-сериозно наказание да му се наложи.
101
1
 
9
 
! Отговори
Клиент преди 2 седмици
Скоро седнах в такси.Казах за къде ще пътувам.Таксиджията запали двигателя.В този момент телефона ми звънна и се наложи да отложат пътуването.Извиних се на таксиджията.Той ми каза нагло, че. Е запалил двигателя. И му дължа сумата 2.50.Дадох му три лева.Каза ми ,че нямал дребни да ми върне ресто...Ето това. Са 90 процента от предлагащите тази услуга.
100
1
 
13
 
! Отговори
Алекс преди 2 седмици
Майката и детето да си извадят медицинско и да го съдят за нанасяне на телесна повреда.Гадният бакшиш не бива да се измъкне толкова леко.
99
0
 
2
 
! Отговори
Шофьор преди 2 седмици
Опреснителен шофьорски изпит ВСЯКА ГОДИНА! Както преглеждаме колите, така трябва да преглеждаме и знанията си! А знаем, че има хора, който не помнят какво са закусвали тази сутрин. Да, ще причини неудобство,ще струва пари, но от друга страна ще знаем правилника на изуст и гарантирам ще има по-малко шофьори, по-малко кандидати за шофьори и значително по-малко ПТП-та.
98
0
 
7
 
! Отговори
Потресен преди 2 седмици
Чел съм правилника веднъж преди повече от 2 десетилетия. Там имаше твърдение, че продължението на тротоара е пешеходна пътека. Малките деца също често се споменаваха в правилника и като цяло пешеходците са почти винаги с предимство. Потресен съм от коментари по-долу, на хора активни шофьори, които нямат представа от правилника. Ако имахме служби като хората - коментиралите тук трябва да бъдат установени и принудително пратени на изпит. Вие сте потенциални убийци!
97
1
 
6
 
! Отговори
Аз преди 2 седмици
Аз съм съгласен да има само глоба за 200лв, но същата глоба искам да има и бащата на детето след като му разбие мутрата и му разпори г.за.
96
0
 
10
 
! Отговори
... преди 2 седмици
И как точно с тези мижави глобички, ще си вземе поука? Това е смешно. Всеки може да кара, да блъска хора, да бяга и да знае, че с 200лв нещата ще се наредят?
95
0
 
12
 
! Отговори
Кошмар преди 2 седмици
Значи, блъснал и избягал, за двете нарушения от 300-500лв. Аз имам фиш за тази сума, помеже шофирах по трилентовия булевард към Надежда с 65км. в час не застрашавайки никого! За този трябва поне 2 бона глоба, а и жената да го съди за още десет поне.
94
0
 
9
 
! Отговори
Ели преди 2 седмици
То като гледам глобата каква е чак се чудя има ли смисъл въобще да се хабя на местя крака на спирачката... Като държавата не си върши работата, жената поне да го съсипе от съдебни дела!
93
1
 
10
 
! Отговори
Гошо преди 2 седмици
Сега таткото трябва да му напише едно актче,като помоли група вежливи роми да му.разкрасят задният двор.Много е възпитателно
92
0
 
1
 
! Отговори
1% диария преди 2 седмици
Една лъжица изхождано от разстройство разваля вкуса и ароматите на цяла тенджера суша.
91
0
 
1
 
! Отговори
1% изпражнения преди 2 седмици
Една лъжица *** от разстройство развалят вкуса и ароматите на цяла тенджера суша.
90
2
 
4
 
! Отговори
До 97 преди 2 седмици
Точно това е целта на тиквите,калинките,копейките и доганчета...да не се гласува за да ни управляват ЗАВИНАГИ...ЗАТОВА ТРЯБВА ФА СЕ ГЛАСУВА,А ЛОГИКАТА ВСИЧКИ СА МАСКАРИ....РАЖДА ПО ВЪРХОВЕТЕ САМО МАСКАРИ...
89
0
 
19
 
! Отговори
МВР жалкари преди 2 седмици
Защото корумпираните продажници са го пуснали с едно актче, очаквайте още такива като него! После ако се чудите кой е виновен при следващия който гази майки с деца и не спира - точно тези които са написали днес акт за 200лв вместо да бъде арестуван и съден!
88
0
 
17
 
! Отговори
Франк преди 2 седмици
Това е умишлено действие! Как така не е задържан, нарочно ги блъска, завива върху тях и ускорява автомобила!
87
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тоя е за бой, не само някакъв акт.

Спонсорирани публикации