Откриха таксиджията, блъснал майка и дете

Детето е много уплашено след случилото се
Обновена: 11 апр 2024 10:21 | 11 апр 2024 09:21, Елка Василева
131
Откриха таксиджията, блъснал майка и дете

Установено е кой е таксиметровият шофьор, който едва не прегази майка и дете, докато пресичат в столичния квартал "Толстой". Случаят е отпреди няколко дни, а в групата "Катастрофи в София" беше разпространено и видео. Водачът не е задържан, но е санкциониран, съобщиха за БНТ от СДВР.

Още по темата
Кадрите бяха публикувани вчера следобед. В клипа се вижда как майка хваща детето си за ръката, за да пресекат до 54-о училище "Свети Иван Рилски".

В момента, когато и двамата са почти са преминали улицата, върху тях връхлита автомобилът.

Шофьорът не е спрял, дори не е намалил скоростта и е продължил по пътя си. Майката и детето не са сериозно пострадали, но след случилото се детето е много уплашено.

"След удара имам леки наранявания на дясната ръка, в кръста, в крака, посинявания. Детето се размина с много силен стрес, шок, паника. Ученик е във втори клас, страхува се да излезе на улицата, да кара колело, дори в парк и затворено пространство, върви само за ръка ", заяви пред БНТ майката на детето.

"Водачът е установен и санкциониран за извършените нарушения - че е причинил ПТП и е избягал, с акт. За това, че не е пропуснал пресичащите пешеходци, е предвидена санкция в размер на 200 лева, същият напуска ПТП, санкцията е от 100 до 300 лева и отнемане на свидетелство за управление на моторно превозно средство за срок от 1 до 6 месеца", допълни инспектор Виден Димитров от "Пътна полиция" към СДВР.

Той потвърди, че водачът е служител в таксиметрова компания.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
2
 
4
 
! Отговори
До Всеки народ си преди 1 месец
А ти да виждаш различни от тия, дето си ги изброил? Това са кандидатите за влизане в политиката и властта. Хората що мислиш не гласуват? Не е заради бране на гъби.
85
5
 
6
 
! Отговори
Всеки народ си преди 1 месец
Заслужва съдбата. Българинът харесва да го управляват тикви,калинки,копейки и доганчета. Харесва беззаконието и ненаказуемостта. А сега плаче ..не палачи дете,баща ти е невинен.А сега сериозно..Когато осъзнаем,че корупцията ражда нищета,ненаказуемост и смърт и гласуваме против нея,тогава ще си подобрим положението.ЖЕЛАЯ ВИ КЪСМЕТ,ЗАЩОТО АКЪЛ ВСИЧКИ БЪЛГАРИ ИМАТ...
84
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В България всичко е възможно,щом на Милен Цветков убиеца си седи вкъщи....
83
0
 
13
 
! Отговори
Само ~300лв глоба? преди 1 месец
Глобата е смешна, ако това бяха вашата съпруга и вашето дете? Ако си бащата ще искаш да му счупиш главата на таксиджията, пък теб да те глобят 300лв. нали?
82
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Даже да сложим етиката на страна, в ситуацията водача на МПС-то е много виновен.В правиника за движение пише - ако пешеходец се движи по продължение на тротоара - пешеходеца е с предимство. Колата прави ляв завой. Предизвиква ПТП, което няма как водача да е незабелязно от водата, който в последствия извършва бягство от местопрестъплението. МПС-то видимо ускорява в жилищен крвартал, където водача е длъжен да съобразява скороста.
81
0
 
11
 
! Отговори
Дааа преди 1 месец
Ако тези сумички имаха по още една нула отзад,щеше да има ефект!!Кога ще се актуализират глобите!?Нали се равняваме по "запада"!Знаете ли там какви са цифрите и наказанията?Смешници!
80
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И жената да го съди и да го одръсти, та да запомни. Само затова, че блъсна детето и нея, и не се обърна да види живи ли са, имат ли нужда от помощ, заслужава доста повече от изброените наказания.
79
1
 
19
 
! Отговори
Закона пази престъпн преди 1 месец
И сега каво? 300 лв глоба и 1 месец без книжка - че те сигурно 1/3-та от таксита си карат и без това без книжки. Щото като ги хванат и пак няколко стотин лева. Жената сигурно ще заведе дело и ? за телесна повреда - ще и кажат - ама то трябвало веднага да си извадиш медицинско, това друго, - един куп бюрокрация и един куп народ дето не им се занимава - та накрая да му тегли една клетва и да се откаже да се съди. Ето това е системата. Хората са изоставени на абсолютен произвол.
78
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Жената и детето имат голям късмет, че онзи убиец завива и затова се движи с ниска скорост. Вчера един дядка сигурно мина с 60 през пешеходната пътека и отнесе предницата на един завиващ автомобил без изобщо да ползва спирачка и даже тръгна да бяга, но го догоднихме и го спряхме. Ако тогава там пресичаше човек, щеше да го убие на място с тази скорост.
77
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да пукнят дано!
76
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този е от шофьорите които са убедени, че щом няма пътна маркировка, значи там няма и пешеходна пътека. Отделно че дори и с маркировка и знаци, такива не намаляват скоростта и затова се наложи повечето пътеки да ги повдигнат, иначе направо прелитха през тях.
75
1
 
12
 
! Отговори
Гошо преди 1 месец
На времето за да станеш таксиметров шофьор се иска ше да си карал камион две години да си категория С. Сега куцо и сакато става такси, но е много трудно от каруцар да станеш шофьор. 90% не знаят закона и правилата за движение. Имаше на времето теория, а сега играят на тото с листовките.
74
1
 
6
 
! Отговори
Принципът е преди 1 месец
Който сменя посоката на движение, изчаква тези които не сменят посоката! Просто е, но за безмозъчните е трудно като система от диференциални уравнения!
73
0
 
12
 
! Отговори
Защо бяга ? преди 1 месец
Щом завива и се движи по платното значи вижда пътя . Щом вижда пътя следва да вижда и пешеходците пред него на пътя. Щом е в движение значи минава преглед. Щом минава преглед значи има спирачки ама не иска да ги ползва . Щом бяга значи не иска да го хванат. Щом не иска да го хванат значи ина нещо
72
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сигурно имат направена магия за нещастие и ги лови навсякъде. Препоръчвам им да се обърнат към свещеник или ходжа, за да я развали. Иначе и други инциденти ще има.
71
0
 
4
 
! Отговори
Абе преди 1 месец
GTI V5 2.3 150 коня, трай си. Разбрахме, че си озверял ***, но ставаш и смешен. Стига се хвали с този дърт Гоуф. Преди малко видях обява за такъв. 3000 евро и то с опция за преговори. Не е срамно да си беден. Но е жалка история да се фукаш. И пази пешеходците.
70
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мен 2 пъти се упитваха да ме убият на пешеходна пътека. Първия път ме блъсна, но поради ниската скорост, само ме качи на капака. Втория път се заковах на място, защото оня просто премина и явно беше убеден, че аз трябва да спра на средата на пешеходната пътека и да му дам предимство, при положение, че колите в другите 3 ленти бяха спрели и ме изчакваха.
69
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не е блъска не, а опит за убийство !
68
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само строгото изпълнение на "Крумовите закони" може да пооправят безаконието и анархията на територията в БеГето!
67
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Значи ако караш без книжка и ако си изряден и не причиняваш никакво ПТП, като те хванат, освен глобата имат право да ти отнемат колата и дори в затвора да лежиш, но ако блъскаш хората на пешеходни пътеки с купена книжка - само 200 лева глоба и дори не те задържат за 1 нощ в ареста. Какъв е извода на КАТ? - "Купувайте си книжките, за да нямате проблеми."

Спонсорирани публикации