Започва разчистването на джунглата покрай Марица

Отстранява се само растителността, без наносите
11 апр 2024 07:49, Петър Бойчев
7
Започва разчистването на джунглата покрай Марица
Снимка БГНЕС

Днес започва почистването на коритото на река Марица от самораслата джунгла. Стартът на дългоочакваното събитие ще даде заместник-кметът по екология Иван Стоянов, предава Plovdiv24.bg.

Дейностите са възложени на софийската фирма "БКС Озеленяване" ЕООД, която спечели обществената поръчка с оферта 977 480 лева без ДДС. Срокът на изпълнение е 90 дни.

Реалното почистване ще започне от северния бряг пред магазин "Лекси". Първоначално в коритото ще слязат работници с резачки, а на по-късен етап ще се вкара и тежка техника.

След поредица срещи между общинските експерти и фирмата е уточнен и индикативен график на дейностите. Планирано е територията да се раздели условно на пет части и да се започне от Железния мост към понтоните в "Столипиново". За всеки етап е предвидена една седмица.

Фирмата има за задача да отстрани единствено растителността, без да се пипат наносите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: марицаджунглананоси
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Факт преди 1 месец
Преди 150 години Марица е била плавателна река
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Точно два буса с брат'чеди ги пускам да берат преди зимата и всичко ще е излизано безплатно. Белкантото дето си намерят - бонус. Даже и *** ще идват да помагат. Ама що да е безплатно и ефективно като може да не е. И да, аз лично съм го правил това, макар в доста по-малък мащаб. Принципът обаче е същият.
4
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До До 1 Ако взимаш 5000 лв на месец, може да си наемеш необходимото оборудване без проблем
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен по добре да наемат 2 на минимална да чистят, и другите за тия които не вършат никаква работа освен да прибират в жеба
2
7
 
2
 
! Отговори
До 1 преди 1 месец
Тия 20 души на рамо в къщи ли ще си ги носят тези клони и дървета? И с бичкии и триони в 21 век ли ще режат тези пораснали дървета? Аман от ,,умници" като теб
1
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хора, 1 млн лева без ДДС за разчистването на клонаци? За тези пари могат да нармат 20 човека по 5000лв на месец и в продължение на година да година да чистят.