Откриха таксиджията, блъснал майка и дете

Детето е много уплашено след случилото се
Обновена: 11 апр 2024 10:21 | 11 апр 2024 09:21, Елка Василева
131
Откриха таксиджията, блъснал майка и дете

Установено е кой е таксиметровият шофьор, който едва не прегази майка и дете, докато пресичат в столичния квартал "Толстой". Случаят е отпреди няколко дни, а в групата "Катастрофи в София" беше разпространено и видео. Водачът не е задържан, но е санкциониран, съобщиха за БНТ от СДВР.

Още по темата
Кадрите бяха публикувани вчера следобед. В клипа се вижда как майка хваща детето си за ръката, за да пресекат до 54-о училище "Свети Иван Рилски".

В момента, когато и двамата са почти са преминали улицата, върху тях връхлита автомобилът.

Шофьорът не е спрял, дори не е намалил скоростта и е продължил по пътя си. Майката и детето не са сериозно пострадали, но след случилото се детето е много уплашено.

"След удара имам леки наранявания на дясната ръка, в кръста, в крака, посинявания. Детето се размина с много силен стрес, шок, паника. Ученик е във втори клас, страхува се да излезе на улицата, да кара колело, дори в парк и затворено пространство, върви само за ръка ", заяви пред БНТ майката на детето.

"Водачът е установен и санкциониран за извършените нарушения - че е причинил ПТП и е избягал, с акт. За това, че не е пропуснал пресичащите пешеходци, е предвидена санкция в размер на 200 лева, същият напуска ПТП, санкцията е от 100 до 300 лева и отнемане на свидетелство за управление на моторно превозно средство за срок от 1 до 6 месеца", допълни инспектор Виден Димитров от "Пътна полиция" към СДВР.

Той потвърди, че водачът е служител в таксиметрова компания.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
14
 
! Отговори
Фед Красивия преди 1 месец
Газиш хора 200 лв.В извънаселено място на хранилка можеш със 100 сложен знак 60,минаваш с 90 500 лв....Овой е стандарт
45
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз бих го прегазил като за 1000 лева поне.
44
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако го пребие сакнцкията ще е по-тежка, просто трябва да го издебне на някоя улица и да го натисне с колата без да бяга после, виж че санкцията е 200 лева.
43
0
 
14
 
! Отговори
Едно време преди 1 месец
Инам книжка от 30г. И тогава ни набиваха в чутурите дори с шамар че при завой се пазят пешеходците дори да няма знак ьа пешеходна пътека. Особено ако тротоара е продължение.
42
6
 
6
 
! Отговори
ТОП НОВИНА преди 1 месец
Майката го вижда,че дава мигач и започва да пресича.Шофьорът пък вижда това и вбесен нарочно ги побутва.Мислите в главите на двамата мохе би са били следните :1.Майката си е казала ще чака кво ша прай.2.Шофьорът си е помислил аман от нагли пешеходци,сега ще ви дам урок.У нас никой не остъпва,всеки върви с рогата напред.Това да не е Германия,че единият да се спре.
41
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сега таткото да му счупи двата крака и да го глобят и него. Аз даже се чудя защо бакшиша не е в инвалидна количка вече.
40
0
 
13
 
! Отговори
За 31 преди 1 месец
онзи със 150 коня с едно магаре зад волана и други. Чл. 117 от ЗДвП: "Чл. 117. При приближаване към място, където на пътя или в близост до него се намират деца, водачът на пътно превозно средство е длъжен да намали скоростта, а при необходимост - и да спре." Питам се дали всички ли сте с купени книжки?
39
0
 
17
 
! Отговори
пепи преди 1 месец
Я сега майката да наеме адвокат ида го осъди за трамватичен шок и за състоянието на детето и . Да му праснат едни 20 000 лева глоба за причинени щети и ще се оправят нещата .
38
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това, че има толкова много хора, които смятат, че пешеходците не са с предимство обяснява много за движението в страната. Не са виновни наркотиците и алкохола а селският комплексарски манталитет.Само 3-4% от смъртните случаи на пътя са заради пияни или дрогирани, според статистика на МВР. Правете си сметката.
37
1
 
17
 
! Отговори
За 31 преди 1 месец
Малоумно същество, запознат ли си с чл. 117 от Закона за движение по пътищата? Друго - този "отсече" завоя и дори влезе в насрещното платно. Засили преди да ги удари. Явно да не ги изпусне. Накрая - съзнателно избяга от мястото на ПТП и не оказа помощ на пострадалите. В твой интерес е да си върнеш веднага книжката. Престъпник като него си и сигурно утре и ти ще прегазиш нарочно пешеходец. Просто си върни книжката, за да не лежиш или някой нервен баща да ти тегли куршума.
36
1
 
2
 
! Отговори
Да допълня... преди 1 месец
До Анонимен 36 За нищо не стават , но печелят повече от добре. Изкупиха панелките да по 200 000 евро.
35
1
 
7
 
! Отговори
Cleveland , OH преди 1 месец
Наказуемо с глоба означава легално срещу цена.
34
6
 
1
 
! Отговори
Хищника преди 1 месец
Не е честно . Не стига че не не успя да ги сгази ами и му взеха стоте лева. Кога плащаш за отстрел на елен. Преди или след като си гръмнеш трофея ?
33
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До GTI V5 2.3 150 коня По закон този ,който е направо е с предимство пред този дето завива.
32
1
 
5
 
! Отговори
Ako преди 1 месец
Ако беше останал пиян и дрогиран_ и 2 г,затвор извода бегай баце
31
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
3 дни бачкане и си е платил глобите. Това е много строго наказание ! 3 дни без бакшиш ?
30
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За мен таксиджийте са най-долната прослойка на обществото ни. Който за нищо не става става таксиджия. Е го резултатът.
29
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Шамари за такива бакшиши и подобни на него трябва.
28
0
 
25
 
! Отговори
Българско кривосъдие преди 1 месец
Буташ дете и жена на пътя вероятно и нарочно , бягаш от ПТП и дори не те задържат , санкциониран ама кво е санкциониран само той си знае , толкова струва живота и здравето на децата за властите.
27
2
 
4
 
! Отговори
Брюксел преди 1 месец
Христо Стоичков ще вземе ли отношение?