Овчаров не бил обядвал от 30 години

Министърът се закани да съди всеки, който оклевети него и семейството му
23 май 2007 08:51,
45
Овчаров не бил обядвал от 30 години
От 30 години Овчаров стои гладен по обедно време. Снимка: Булфото

„Става въпрос за доста продължителна провокация и тоталното оклеветяване на мен и семейството ми. Това продължава вече повече от година“, обяви в ефира на Нова телевизия министърът на икономиката и енергетиката Румен Овчаров по повод обвиненията срещу него около скандала с директора на Националното следствие Ангел Александров.

По думите му, част от кампанията срещу него включва твърдения за сметки на жена му, твърденията, че участва в купуването на билети за концерти на Нешка Робева, за писмата, които "бдителни" граждани случайно намират, а също и че обядва за 500 лв. всеки ден.

"Румен Овчаров 30 години не обядва. Продавам къщата си на Тошо Тошев за сумата, която твърди, че струва", каза министърът.

По отношение на твърденията, че притежава големи средства, той предложи този, който ги намери, да ги прибере веднага.

„Тези груби инсинуации и клевети досега ги подминавах, но оттук нататък ще съдя всеки, който си позволи подобно нещо“, закани се Овчаров.

Той призна, че на 5 май е подал оставка, но тогава се е решило, че поради политическа съобразност трябва да излезе в отпуска.

„Моята воля е да се върна веднага, още днес на работа. Отпуската ми свършва днес, утре е неработен ден, до понеделник има още много време - ще видим“, заяви министърът. 

Припомняме, че вчера главният прокурор Борис Велчев обяви, че прокурорската проверка по скандала между Овчаров и Александров ще приключи в сряда.

По думите му в началото на следващата седмица данните ще се анализират и в първите дни на юни ще бъдат оповестени много подробно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
Uwuw преди 16 години
Доброто старо римско право,-най прашният облак в очите на наивниците.Ако го бяха изпълнявали нямаше да създадат империята си.Всички босове са невини-според нашенскатата Темидка.Ами тогава защо няма осъдени за клевета...бедни бедни македонски защо не умря при Гредетин!тази мила и безкръвна революция ни намали на около 7 милиона за 17 години.Процесът е експоненциален и необратим.Трябв а да подиевем за да ни се отворят очите!
23
0
 
0
 
! Отговори
А стига бе! преди 16 години
да обядва в една кръчма в Казичене заедно с Илиана Йотова и си хапваше като пич. Тоя вече лъжата за нищо я няма.
22
0
 
0
 
! Отговори
съвестен преди 16 години
Бих искал да попитам Р. Овч. за коя държава се източва зърното на България, би трябвало да знае, и защо се източва. Няма ли да спре това опоскане на държавата вече! Ако мълчи, да си подава оставката.
21
0
 
0
 
! Отговори
Жоро преди 16 години
Не знам какъв е личният живот на "др" Овчаров,нито броя и цените на обедите му...но...има изключителен лош имидж в обществото-от времето на Виденов та и сега!всичко това показва,че ако имаше малко култура на поведение,*** о щеше да се зарови в милионите си и да си кротува..иначе си мъртва душа в това обществоТова е,господин Овчаров,просто ти си излишен на сцената...само вредиш,ако е останало малко одобрение за тази коалиция.
20
0
 
0
 
! Отговори
Мери преди 16 години
Като виждам хората,които се изказват по различните теми имамчувството ,че всичкиса прекалено крайни и груби да не кажа елементарни и не се учудвам.че не оценяват хората по техните възможности и умствени заложби,а само по тяхнато махленско държание и грубоватост. Пази боже такивава хора да ни управлявати да са на власт,хора които си мислят за себе си с толямо Аз,катоБойко Борисов,човек който няма речник,за да се покаже пред хората в България,а да не говорим пред Европа и света.
19
0
 
0
 
! Отговори
някой преди 16 години
Напълно съм съгласен с по-горното мнение- дебелокож тапир! да си ходи!
18
0
 
0
 
! Отговори
val преди 16 години
имаше един дето не закусваше , този пък спестява от обеди .Ако се хранеха по - здравословно може би и от работата им щеше да има някакъв резултат !
17
0
 
0
 
! Отговори
Azzzz... преди 16 години
Tova e viarno no ne i za BG. Niakolko pati veche dokazvam na taia darjava che sam nevinen i niamam nishto obshto s razni sluchki. Tuk za prostosmartnite vaji obratnoto. Vinoven do dokazvane na protivnoto. Taka che tvoiata prezumcia za tuka ne stava. A i Ovchi e ot bogopomazanite?
16
0
 
0
 
! Отговори
ПЕС преди 16 години
Е НЕ РАЗБИРАМ КАК МОЖЕ ТОЧНО Р ОВЧАРОВ ДА Е НАЙ-ГОЛЕМИЯ ПРЕСТЪПНИК В ТАЯ ДЪРЖАВАИСКАМ божков, маджо, гриша ганчев В ЗАТВОРА А НЕ ЕДИНСТВЕНИТЕ СМИСЛЕНИ ХОРА В БСПКАТО ГО МАХНЕМ ДА НАПАРАВИМ ЛИЛОВ И ЧЕРЕПА МИНИСТРИ
15
0
 
0
 
! Отговори
Цанов преди 16 години
Юрист съм и знам,че още от времето на Юстиниян,/римск и император/ съществува т.нар. "презупция за невиновност&quo t;. Докато вината на някого не бъде доказана,той се счита за невинен. А иначе най-лесно е да се плещят простотии. А наистина защо Тошо Тошев не купи дома на Овчаров за обявената сума - има оферта за това. Или Тошо си има по-голям - и то няколко.
14
0
 
0
 
! Отговори
гладен овчар преди 16 години
по-голямо безочие и наглост не съм виждал-да се води разследване за пране на пари, зам-министър да осуетява разследването и да помага да си замитат следите и тоя да каже, че не вижда нищо нередно в това.В белите страни за такъв скандал- цялото правителство го отсвирват.После се чудим защо Европа не ни вярва и непрекъснато подчертават за корупция във висшите ешелони.На всички във форума искам да припомня 1997 год. - правителството на Виденов, което срина тотално страната ни - член на това правителство беше Р.Овч.И сега отново ми се кипри като министър - те това го нема никъде по света!!!
13
0
 
0
 
! Отговори
just me преди 16 години
След идването на власт на правителството на Жан Виденов е назначен за първи заместник-предс едател на Комитета по енергетика, а през юни 1996 оглавява новосъздаденото Министерство на енергетиката и енергийните ресурси.Tow a e minaliq opit na R. Owch kato ministyr na Energetikata. Wsi4ki znaem kak zawyr6i uprawlenieto na Widenow. Kak moje edin o4ewidno prowalil se w minaloto ministyr da e ministyr i w momenta. Estestweno e net6ata pak da se prowalqt, za6toto R. Owch ne stawa za tazi rabota. Sw. Petyr li trqbwa da sleze i da kaje, 4e R. Owch ne stawa za ministyr na ikonomikata i energetikata ?!?!?!?!
12
0
 
0
 
! Отговори
Dani преди 16 години
500lv.,ama za ve4erq,ne za obqd,mnogo nagal kom.
11
0
 
0
 
! Отговори
faktor преди 16 години
Гедах и не вярвах на очите си , когато се представяше най-голямо добро същесто - няма такава наглост...не бил обядвал ..боже , боже - колко мъка има по света, боже ...
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
защото закусва късно и вечеря рано
9
0
 
0
 
! Отговори
sto100jan преди 16 години
Много е интелигентен Р.Овч. . Казва ,,фъф София " , ,,фъф страната" и т.н. Цялата интелигентност в него се е събрала .За такъв говорен дефект на друг политик , такива като Слави щяха на ньъ да го направят , ама за руските мекерета или добро , или нищо .
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Последното нещо което може да се каже за Овч. е че е интелигентен. Работил съм с него и наистина най точно е - дебелокож тапир.
7
0
 
0
 
! Отговори
Azzzz... преди 16 години
Kat' za nachalo se opita da ozapti nEkoi samozabravili se kmetove... No trudno se minava prez OS (obshtinski savet), kakto da povishi ocenkite na niakoi darjavni zemi i imoti v prodajba, za ulici i remonti niama da spomenavam, za bokluka sushto... Ako imash mozak sam she sesetish 10 godishno nasledstvo dali se opravia za 2g. P.S. A Ti glasuva li?
6
0
 
0
 
! Отговори
brain преди 16 години
ami,az gledah vuprosnoto uchastie i chestno da si priznaya ovcharov kaza neshta,vurhu koito moze da se porazmisli.naj- malkoto mi se struva dosta po-inteligenten ot plujeka Don Bosrisov.
5
0
 
0
 
! Отговори
томов преди 16 години
Разбира се, че Бойко не е направил нищо като кмет. И Костов не е направил нищо като премиер, и Стоянов не е направил нищо като президет. Можем да се върнем още по-назад в историята да видиш, че никой нищо не е направил. Само ти си очвека, който прави нещо - пише простотии по форумите