БСП тури ореол на Петковата глава

Червените не дават и дума да стане за оставка на МВР-шефа; искат от НДСВ и ДПС да застанат зад "оздравяването"
8 апр 2008 17:29,
58
БСП тури ореол на Петковата глава
Колаж Dnes.bg

"Ако сега бъде направена кадрова промяна по върховете на МВР, това ще обслужи тези, които не искат да се разкрие до край истината за МВР", каза членът на ИБ на БСП Ивелин Николов след като днес червените изслушаха доклада на министър Румен Петков.

Говорителят на БСП Ангел Найденов съобщи, че са направени три основни извода на базата на доклада - първият от тях е, че границата между престъпността и МВР е най-слабо охраняваната зона в България; вторият е, че създаването на ДАНС е един от най-сериозните опити за противодействие на престъпността до сега, а третият е, че съществува сериозна политическа воля за цялостна реформа в МВР.

"Една от конкретните стъпки, която ще бъде предприета е изваждането на ДОИ и ДОТИ от МВР и обособяването им в самостоятелна агенция", каза Найденов.

Той допълни, че има и идея за обособяването на три дирекции - "Гранична полиция", "Полиция" и "Криминално разузнаване и борба с организираната престъпност".

Найденов каза, че ще бъде предложен нов закон за специалните разузнавателни средства в посока повишаване на контрола и недопускане на злоупотреби с информация.

В доклада на вътрешния министър е предвидено и въвеждането на тест за лоялност в службите на МВР

Такъв тест, включително детектор на лъжата, ще се прилага не само при постъпване на работа, но и периодично на половин или една година.

Ангел Найденов добави, че идеята е тези тестове да бъдат приложени веднага по отношение на ГДБОП, ДОТИ и ДОИ.

Той допълни, че Съветът на управляващата коалиция ще обсъди в сряда докладната на МВР-шефа.

Социалистите ще настояват ДПС и НДСВ да заявят подкрепата си, оздравителният процес в МВР да продължи, а не да се спира сега. 

Лидерът на "Атака" пък изхвърча от заседанието на вътрешната комисия, за да покаже пред журналистите документ, в който е записано, че срещата на министър Румен Петков с братя Галеви не е била регламентирана.

Волен Сидеров обяви, че сред препоръките, записани в доклада, е ръководството на МВР да спазва точно правомощията и функциите си, разписани в закона за МВР.

В доклада се посочва още, че операцията по която са разработени дупнишките бизнесмени, е на ГДБОП и по нея е искано използване на специални разузнавателни средства. Материали от тях обаче на са налице. Има необяснимо противоречие, свързано с унищожаването на събраните от ГДБОП материали чрез СРС, пише в документа.

Първоначалното обяснение е било да се получи ценна информация за оперативно интересни лица, от ДАНС са посочили друга причина - "профилактиране на групировки в интерес на приемането в ЕС". Тези констатации са направени въз основа на изслушването на Румен Петков в Комисията.

Според заключенията в документа, работата със специални разузнавателни средства не е ефективна и е незадоволителна дейността с агентурния апарат при разкриване на престъпления.

На свой ред вътрешната комисия отложи разглеждането на доклада за МВР по предложение на БСП.

Шефът на комисията Минчо Спасов обяви, че предложението е на депутатите от БСП и е подкрепено и от колегите им от ДПС.

"За" отлагането са гласували 13 депутати, а 12 са били против.

Червените депутатите мотивирали искането си за отлагане с необходимостта да се запознаят по-подробно с документа и да дадат своите писмени предложения.

От опозицията коментираха отлагането с опит да се заличат някой от най-критичните текстове в доклада.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
0
 
! Отговори
АНАЛИТИК преди 16 години
АКО БСП БЕШЕ ПАРТИЯ , А НЕ МАФИЯ ТРЯБВАШЕ НА ПЛЕВЕНСКИЯ ШОШОРКО ДА МУ ТУРИ 3КУРА И ДА МУ ЗАПУШИ ВСИЧКИ СМРАДЛИВИ ДУПКИ ! НО БСП ИЛИ БКП И НЕИНИТЕВ МАФИОТСКИ ПРОИЗВОДНИ НЕ СА ПАРТИИ , А КГБИСТКИ АНТИ НАРОДНИ И АНТИ ДЪРЖАВНИ ПРЕСТЪПНИ ФОРМИРОВАНИЯ , ЧИИТО МЯСТО Е В ЗАТВОРА !
56
0
 
0
 
! Отговори
tosunbey преди 16 години
SI MAMATA,6TE POLUDEYA,SKIYTE V KVA STRANA JIVEYA!!!!!!
55
0
 
0
 
! Отговори
Няма такива нагли бо преди 16 години
Как можа да са толкова нахални? Ако не се махнат те, се махам аз от тази кирлива държава. Срам ме е че съм Българин......чувствам се обиден....с това отношение...аз да не съм овца?
54
0
 
0
 
! Отговори
Wildcat Varmit преди 16 години
Този ореол трябва да е по надолу/под брадата/,да е от коноп и с подвижен възел.Трябва да се постави и на други а не само на въпросния другар.После да се затегне.СИЛНО.
53
0
 
0
 
! Отговори
Пинокио преди 16 години
МУШМОРОКЪТ Станишко изпусна ТАКТИЧЕСКАТА ИНИЦИАТИВА. СЕГА ОСТАВКАТА НА Румбата ВЕЧЕ Е КЛЮЧ КЪМ СДАВАНЕТО НА ВЛАСТТА , А НЕ КЪМ ЗАПАЗВАНЕТО...ЗАТОВА НЕ ГО ЖЕРТВАТ ОКАЯНИЯ ПЕС..А БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА НАПУСНЕ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ , С ТИЯ КОМУНИСТИ, МУТРИ, ЧАЛГА ,ЕМОЦИОНАЛНА ПРОСТОТИЯ И КОРУПЦИЯ ХИЧ НЕ СЕ ВПИСВАМЕ !
52
0
 
0
 
! Отговори
Балабанова преди 16 години
Как бе хора ще го махнат, та нали ако направят това ще излезе цялата истина за МВР, а това няма да е приятно за никои, не само за управляващите.
51
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
kolaj?? kakto ste my tyrili oreola 6e my se zalepi na 4eloto.....golem kolaj
50
0
 
0
 
! Отговори
LachKo преди 16 години
Има една партия, която си има държава..... И под нейното крило са не само трите власти на тази дъвжава, но и повечето от прокламираните като независими медии.... Нейните ръководители (99% кадри на една бивша служба) са недосегаеми.... Никакви факти не могат да ги накарат да признаят ако не престъпленията, то поне грешките си.... Ръководителите на тази партия (респективно на държавата) твърдят, че прават всичко възможно за да неутрализират организираната престъпност.... А всъщност те я създадоха, а тя в момента им се отблагодарява като ги държи на власт..... Същата тази партия доведе икономиката на държавата до разруха преди малко повече от 10 години.... И все още има "коне с капаци" и издухали пенсионери, които подкрепят тази мафиотска столетница... Сверете си часовниците!!!! Вече сме в 21 век!
49
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
От Купола се махат само напред с краката.Ще дойде и техния ред:))
48
0
 
0
 
! Отговори
da преди 16 години
освен десетте страници доклад е имало още няколко с информация за всеки от триглавата ламя :) как при това положение да се осмелят да го разкарат
47
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Най-голямата българска мафия вече хората свикнаха да я наричат МВР. Не се ли направи реформа, ще взема да се съглася!
46
0
 
0
 
! Отговори
[[[[[ преди 16 години
Евала другари ! Такава мафия човешката история не познава !
45
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Петков може направо да се кандидатира за премиер. Тогава най-сетне ще имаме премиер, който дърпа конците и взема решения.
44
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Щом им е толкова важен този Петков и не искат да го сменят, нека го повишат тогава. Да си покаже още повече славата на добър управленец.
43
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Тоя Никололов е едно от лайнетата на БСП което около себе си вижда само врагове на партията хранилка.Е такива клакьори като него с пистолета в челото и да си отива в ада в името на червено мафиотската идея.Това нещо (същество) въобще не трябва да се коментира в медиите.Бе то цялата върхушка за пистолет плаче ама като тия наглеци от БСП други няма.Гледат в камерите с изцъклени очи и те лъжат и окото им не трепва.
42
0
 
0
 
! Отговори
българин преди 16 години
Не сме народ! Не сме народ, а ***,пак ще кажа и с това ще да свърша.
41
0
 
0
 
! Отговори
Подписал се преди 16 години
Защо се чудите на наглостта на комунистите? Гледат ни и се хилят. Какво като пълним форумите и порталите с псувните си по техен адрес? Те не ги четат и се чувстват прекрасно!Напълваме се да правим гражданско неподчинение и т.н.Абе ние една подписка не можахме да направим като хората. Тази подписка трябваше да бъде представена на ЕК и на посланиците от ЕС и САЩ. Единствената ни надежда някой да дръпне юздите на тази разпасана банда наречена правителство са именно страните от ЕС и САЩ. Нашите помиари не се плашат от нищо друго! Затова, направете всичко по силите си за да разпространите подписката с искане оставката на Румен Петков.Скрипта тук трие трите w преди точката с линка, затова маркирайте адреса, копи-пейст в браузъра и си добавете трите w преди първата точка:http:// .bgpetition.com/retirement-rumen_petkov/index.html
40
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Първо ореолчето после то слиза надолу, после крайчето на ореолчето, след него столчето..........Опра пешкира.Оправихме корупцията г-да. европейци. *** сценарий, ама ще го гледаме.
39
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 16 години
Че Румен Петков е *** това не подлежи на коментар,но интересно е че скандала започна след арестуването на Куевич и след като се разбра че първият паспорт е издаден от г-н Атанасов.Явно с този арест са засегнати интереси на хора свързани с Атанасов.
38
0
 
0
 
! Отговори
musicman преди 16 години
абе "драги Анонимен",кви са тия тъпизми където си ги....накъдрил тук?????? ТИ ТОТАЛНО СИ ОБЪРКАЛ КОНЦИТЕ!!!!!!!! щото като първо не се пише "ОБВИНЯВАМЕ" - то се пише последно и най-накрая!!!!!!!! и още по-голямата ви дивотия "ИСКАМЕ оставка на...." - ами......искайте си ги и чакайте да ги получите!!!!!!!еееееехххх,мама му стара,що нямахме поне маааалко от сръбското гражданско чувство!!!!!!! знаеш ли какви оставки щяхме да им "поискаме" тогава???!!!!единственно 29 (30,31-все един и същ човек) "АЗ" го каза това което от вчера приказвам и вече........пръстите ме заболяха от "приказки"де що властимащ,съдия,общински управник и кмет,мутра и всякаква мутирала човешка,едноклетъчна единица под нож без съд и присъда.......до 59-то коляно - във всеки Български град,село,селище,паланка и керемидка!!!!!!! да се излее,изневиделица ЦЯЛАТА наслоявана "народна любов",та да бъде като обеца за всеки следващ който ще посегне към властта!!!!румънците може да са мамалигари,власи и кви ли не още,но при тях НАРОДА си организира преврата,изби кръвопийците и след това седнаха и си издигнаха обикновенни хорица - и за това дори и те са по-добре от нас!!!!! а ние кво,пак измислени "инициативни комитети",пак 'нам си кво и накрая пак някой "умник" ще ни яхне,стриже,скубе ама поне ще държи морковчето пред зурлите ни!!!!!!нека цялата ни злоба е "олицетворена" в лицето на Румен *** и във всеки властник виждаме мазната му,огромна,телешка глава - та да ги разпарчатосаме всички до един!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!