БСП тури ореол на Петковата глава

Червените не дават и дума да стане за оставка на МВР-шефа; искат от НДСВ и ДПС да застанат зад "оздравяването"
8 апр 2008 17:29,
58
БСП тури ореол на Петковата глава
Колаж Dnes.bg

"Ако сега бъде направена кадрова промяна по върховете на МВР, това ще обслужи тези, които не искат да се разкрие до край истината за МВР", каза членът на ИБ на БСП Ивелин Николов след като днес червените изслушаха доклада на министър Румен Петков.

Говорителят на БСП Ангел Найденов съобщи, че са направени три основни извода на базата на доклада - първият от тях е, че границата между престъпността и МВР е най-слабо охраняваната зона в България; вторият е, че създаването на ДАНС е един от най-сериозните опити за противодействие на престъпността до сега, а третият е, че съществува сериозна политическа воля за цялостна реформа в МВР.

"Една от конкретните стъпки, която ще бъде предприета е изваждането на ДОИ и ДОТИ от МВР и обособяването им в самостоятелна агенция", каза Найденов.

Той допълни, че има и идея за обособяването на три дирекции - "Гранична полиция", "Полиция" и "Криминално разузнаване и борба с организираната престъпност".

Найденов каза, че ще бъде предложен нов закон за специалните разузнавателни средства в посока повишаване на контрола и недопускане на злоупотреби с информация.

В доклада на вътрешния министър е предвидено и въвеждането на тест за лоялност в службите на МВР

Такъв тест, включително детектор на лъжата, ще се прилага не само при постъпване на работа, но и периодично на половин или една година.

Ангел Найденов добави, че идеята е тези тестове да бъдат приложени веднага по отношение на ГДБОП, ДОТИ и ДОИ.

Той допълни, че Съветът на управляващата коалиция ще обсъди в сряда докладната на МВР-шефа.

Социалистите ще настояват ДПС и НДСВ да заявят подкрепата си, оздравителният процес в МВР да продължи, а не да се спира сега. 

Лидерът на "Атака" пък изхвърча от заседанието на вътрешната комисия, за да покаже пред журналистите документ, в който е записано, че срещата на министър Румен Петков с братя Галеви не е била регламентирана.

Волен Сидеров обяви, че сред препоръките, записани в доклада, е ръководството на МВР да спазва точно правомощията и функциите си, разписани в закона за МВР.

В доклада се посочва още, че операцията по която са разработени дупнишките бизнесмени, е на ГДБОП и по нея е искано използване на специални разузнавателни средства. Материали от тях обаче на са налице. Има необяснимо противоречие, свързано с унищожаването на събраните от ГДБОП материали чрез СРС, пише в документа.

Първоначалното обяснение е било да се получи ценна информация за оперативно интересни лица, от ДАНС са посочили друга причина - "профилактиране на групировки в интерес на приемането в ЕС". Тези констатации са направени въз основа на изслушването на Румен Петков в Комисията.

Според заключенията в документа, работата със специални разузнавателни средства не е ефективна и е незадоволителна дейността с агентурния апарат при разкриване на престъпления.

На свой ред вътрешната комисия отложи разглеждането на доклада за МВР по предложение на БСП.

Шефът на комисията Минчо Спасов обяви, че предложението е на депутатите от БСП и е подкрепено и от колегите им от ДПС.

"За" отлагането са гласували 13 депутати, а 12 са били против.

Червените депутатите мотивирали искането си за отлагане с необходимостта да се запознаят по-подробно с документа и да дадат своите писмени предложения.

От опозицията коментираха отлагането с опит да се заличат някой от най-критичните текстове в доклада.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
0
 
! Отговори
демо преди 16 години
Българските граждани и европейските ни партньори разбраха, че ръководството на МВР е свързано и защитава скритата власт на сивата икономика, защото управляващите получават пари от нея.
36
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
трябва да станем президенtска република.и дасе закрие парламента с тези 240 храненика...
35
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
БСП имаха шанса да излязат от скандала ако бяха махнали Петков, но както винаги показаха безхарактерност и това ще ги провали. И никакви червени бабички и купени *** няма да им помогнат вече.
34
0
 
0
 
! Отговори
george45 преди 16 години
abe tiq ot bsp napravo prevartqha da se motat 10 dena i da ne smenqt petkov tiq naistena se zakopavat sled kato horata sa protiv nego
33
0
 
0
 
! Отговори
НФБ преди 16 години
Хайде протягам Ви ръка, да направим инициативен комитет, да започнем с нещо!Всички заедно срещу МАФИЯТА,иначе червените ескадрони на смърта ще ни видят сметката!
32
0
 
0
 
! Отговори
НФБ преди 16 години
Демокрацията в България се върна с десетилетия назад! Всеки ден в печата се тиражират сведения разкриващи антисоциалната политика на тройната коалиция.Ние имаме нужда от нови политически личности, не свързани с досегашните корулпирани депутати и министри! Със стари ку...и, нов парламент и ново правителство..не се правят...Ето мнозина от участниците в този форум биха се справили с постовете на министри и шефове на кабинети с не по- малък успех..Трябва да повярваме в себе си и своите възможности, да се опитаме в действителност да променим ситуацията и да изхвърлим мутрите и мошениците от политиката...Стига сме робували на станишевци, бат бойковци и жълти царедворци...С общи усилия да изградим една нова партия, която да води политика в интерес на България и българският народ! Досегашните политици ги видяхме...все чеда и наследници на старата комунистическа върхушка или мутри..Станишев, Пирински, фамилията Бокови..Живков..Б.Б.Сл. Бинев...Пл. Юруков...Но явно във форума само се говори , но на никой не му стиска да се изправи срещу белите якички..Хайде готови ли сте не само да критикувате, но и да управлявате! Стиска ли ви или само си плямпате и в говорилнята "Днес"бг се правите на велики?БСП+ДС=МАФИЯ=ГЕРБ
31
0
 
0
 
! Отговори
АЗ преди 16 години
И ОЩЕ НЕЩО..ПОЛИЦИЯТА В ВСИЧКИТЕ СИ ЗВЕНА СПОКОЙНО МОЖЕ ДА СЕ ЗАКРИЕ..НА ПРЕСЛЕДВА ЕДРИТЕ БАНДИТИ НАПРОТИВ ПРИКРИВА ГИ..НЕ ПРЕСЛЕДВА УЛИЧНИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ ***..НАПРОТИВ ЗАЩИТАВА ГИ..НЕ ПРЕСЛЕДВА КОНТРАБАНДАТА..ЗНАЧИ САМИ СИ ПЛАЩАМЕ ДА СЕ ОБУЧАВАТ СПЕЦИАЛИСТИ БАНДИТИ В СИМЕОНОВО И ВРАНЯ..СПРАВКА..КОЛКО СА БАНДИТИТЕ БИВШИ БАРЕТИ И КУКИ..А ОСТАНАЛИТЕ НА ЩАТ СА ИМ ЯТАЦИ..АМИ ТОВА Е НАПЪЛНО БЕЗПОЛЕЗНА КАСТА..ЕДИНСТВЕНОТО КОЕТО ПРАВИ ДОБРЕ Е ДА ЛОВИ ОТ ВРЕМЕ НА ВРЕМЕ НЯКОЙ МАФИОТ УЧИТЕЛ ПОИСКАЛ 50 ЛЕВА РУШВЕТ..И ДА БИЕ РАЗНИ МИНЖОРИ УЧИТЕЛИ ДОКТОРИ И ТН ПО МИТИНГИТЕ..ТОВА НИ Е МИЛИЦИЯТА
30
0
 
0
 
! Отговори
АЗ преди 16 години
ЧЕТОХ ЧЕ ОПОЗИЦИЯТА БИЛА ГОТОВА ЗА ВЛАСТТА..АМИ ЧЕ ТО И АЗ СЪМ ГОТОВ..НЯКОЙ ОТ ВЛАСТ ДА СЕ Е ОТКАЗАЛ..И ПОСЛЕДНИЯ *** ОТ ФАКУЛТЕТО ДА ГО ПИТАТЕ И ТОЙ ЩЕ Е ГОТОВ ДА ВЗЕМЕ ВЛАСТА..БАТИ ЛУДНИЦАТА
29
0
 
0
 
! Отговори
АЗ преди 16 години
ОЗДРАВИТЕЛЕН ПРОЦЕС???????????????????..АБЕ ВИЕ ЛУДИ ЛИ СТЕ..ВСЕ ЕДНО ИЗНАСИЛВАЧ РЕЦИДИВИСТ ДА ГО ПРАТИТЕ В ЖЕНСКИ МАНАСТИР ДА ТРЕНИРА ТОЛЕРАНТНОСТТА СИ КЪМ ЖЕНИТЕ..ЧЕ ТЕ ВИНАГИ СА КРАЛИ И СПЕКУЛИРАЛИ..КАК ЩЕ СЕ ОТКАЖАТ..МОЖЕ БИ ГАЛЕВЦИ ЩЕ ПОЧНАТ ДА ЖИВЕЯТ ОТ ЗАПЛАТИ..ПЕТКОВ И МВР КЛИКАТА ЩЕ ПОГНАТ ДОСЕГАШНИТЕ СИ ОРТАЦИ..ТРАФИКАНТИТЕ НА ДРОГА ЩЕ ЗАПОЧНАТ ДА ПРОДАВАТ АСПИРИН В АПТЕКАТА..А УБИЙЦИТЕ МОЖЕ ДА ОТВОРЯТ ПО НЯКОЕ ПАНАИРДЖИЙСКО СТРЕЛБИЩЕ..ТОВА Е ИНДУСТРИЯ И АКО СЕ ЗАКРИЕ ПОЛОВИН БЪЛГАРИЯ ЩЕ ОСТАНЕ БЕЗ ПРЕПИТАНИЕ..КОЙ ЩЕ ИСКА ДА Е КУКА..ПРОКУРОР..МИТНИЧАР..ПОЛИТИК..НИКОЙ..ТОВА Е ТУМОР КОЙТО СЕ РЕЖЕ..А НЕ СЕ ЛЕКУВА..ДОКАТО ХОРАТА САМИ НЕ РЕШАТ ДА ЗАБИЯТ НОЖ В ГЪРБА НА ПРЕСТЪПНОСТА И КОРУПЦИЯТА НИКОЙ НЯМА ДА НИ ПОМОГНЕ..ЗАТОВА НЕКА ГИ ТЪПЧЕМ..ВСЕКИ КОЛКОТО МОЖЕ..ДАНО НАКРАЯ СЕ РОДИ НЯКОЙ ПИНОЧЕТ ЧЕ ДА ГИ ИЗБЕСИ ПО СТДИОНИТЕ И ПЛОЩАДИТЕ..ПЪК НЕКА ДА РАЗПРАВЯТ ЧЕ БИЛО ДИКТАТУРА..МИСЛЯ ЧЕ Е ВРЕМЕ ДА СЕ ЗАПАЛИ ПАК ПАРЛАМЕНТА НО С ГОВЕДАТА КОИТО СА ВЪТРЕ..ЕДИНСТВЕНОТО Е ЧЕ НЕ ВИЖДАМ КОЙ МОЖЕ ДА ВОДИ ДЪРЖАВАТА ПОСЛЕ..ВСИЧКИТЕ СА ДОЛНИ КРАДЛИВИ ***...
28
0
 
0
 
! Отговори
християнин преди 16 години
Няма значение какво прави БСП. Ако се направи разследване лесно ще се докаже,че е спрял рязследването на Маджо по поръчковите убийства,за което писателят Георги Стоев разказа и не му позволиха да свидетелства.....ДА НАПРАВЯТ РАЗПЕЧАТКА НА ТЕЛЕФОНА НА ПЕТКОВ И ДА ВИДЯТ ЗА 1 ГОДИНА КОЛКО ПЪТИ Е ГОВОРИЛ С МИХАЛЕВ !
27
0
 
0
 
! Отговори
какво се задава преди 16 години
задва се политически режим на мафията воглаве с Р.ПЕТКОВ НЕ ВЕРВАТЕ ЛИ ПОЧАКАЙТЕ И ЩЕ ВИДИТЕ.ТЕ ПО ДРУГ НАЧИН НЕ МОГАТ ДРУГАРЧЕТАТА ,БЕЗДУШНИЦИ,УБИЙЦИ ТОВА СА КОМУНИСТИТЕ,СЛЕД ВРЕМЕ ТИЯ КОИТО ГО ПОДКРЕПЯТ ЩЕ ВИКАТ - АМА НИЕ КВО ГО МИСЛЕХМЕ ,КВО СТАНА
26
0
 
0
 
! Отговори
Вили Минева преди 16 години
Възмутена съм от всички управляващи в тази страна. Как може да си затваряме очите и да търпим такива *** като Румен Пикльото. Толкова ли е наивен или *** този народ, че позволява да се отнасят така с него. Няма ли как да стане това племе и да извоюва най-после свободата си. 1300 години история - срамота! Че то по-добре да си бяхме останали под турско робство!Колко още трябва да чакаме....
25
0
 
0
 
! Отговори
absurdiztan.com преди 16 години
Записвайте се тук - .absurdiztan.com - мнения по темата на едно място!
24
0
 
0
 
! Отговори
Ко преди 16 години
Незнам колко са взимали пенсионерите през 98 и 99 г., само знам че хората пратиха Иван Костов на майната си на изборите, а после "Царчето" успя да се класира за втори път,.. трети едва ли ще има,.. И все пак сега положението по добре от 98-99,.. в момента не съм си застраховал колата и не ме е страх, а тогава това беше невъзможно :)) Не казвам че няма престъпност, напротив,... спомнете си по времето на Костов колко поръчкови убийства станаха ?? Всички от ВИС и СИК изчезнаха тогава,... нямам статистика но ако се направи такава ще е доста интересно,.. тогава се родиха "Доктора", "Самоковеца" и т.н. след падането на Костов и те изчезнаха и дойдоха други,.. това е просто една въртележка !!
23
0
 
0
 
! Отговори
Ceco преди 16 години
Мисля че тази инициатива си заслужава и наистина няма да е лошо, ако се обяви по някоя медия. Аз бих отишъл още днес!
22
0
 
0
 
! Отговори
Справедливост преди 16 години
НАРОДЪТ СРЕЩУ МАФИЯТАНие обикновените български граждани,Обвиняваме Президента,Обвиняваме Народното събрание,Обвиняваме Правителството,Обвиняваме Главния прокурор,Обвиняваме кмета на София,Обвиняваме цялата политическа върхушка,Обвиняваме ги за престъпността, за корупцията, за бедността, за липсатана правосъдие, за емиграцията на младите! Обвиняваме ги за това, чепредадоха държавата на мафията!Искаме незабавната оставка на Президента!Искаме оставката на Правителството!Искаме разпускане на Народното събрание и насрочване на нови избори!Искаме оставката на кмета на София!Искаме оставката на Главния прокурор!Вън мафията от държавните институции!Призоваваме всички всички сънародници, на протестен митинг в петък11.04.2008 година от 17.30 часа на площад Независимост! Народът срещумафията!Гражданска инициатива Справедливост ----> Датата е поправена.
21
0
 
0
 
! Отговори
Marian преди 16 години
15 - ти не повтаряй чужди глупости за кражби, а си спомни ,че пенсионерите взимаха по 2 долара пенсия и ти припомням че през 2001 средната пенсия беше 200 лв или 100 долараИ друго "лошият" Иван Костов не управлява от 7 годинии отговорност се търси от тях,като се върне пак в управлението надържавата ще му я търсиш отново.
20
0
 
0
 
! Отговори
Lili преди 16 години
Да дойдем, но ако е на 11.04, а ако е на 11.03 май вече сме го изпуснали. Моля, авторът на постинг 11 да се уточни - това събитие предстои ли, или се е провело вече?
19
0
 
0
 
! Отговори
Marian преди 16 години
13 - ти на колко си години че не помниш 1997 - 2001,ако си малък кажи ще ти я напишем историята, ако си над 30 г. напиши ти кокво се случваше тогава.
18
0
 
0
 
! Отговори
чомпера преди 16 години
Ревизоро го каза вчера - до края на годината в България ще влязат 3 милиарда от контрабанда.Вие знаете ли колко са 3 милиарда?За тези пари не само Георги Стоев ще пречукат, ами и всички хора прочели книгите му. Какво като са много? Тях работа не ги плаши. Те най-нагло наричат черното бяло, обвиняват за всичко правителствата от не знам коя си година, та няколко хиляди души за отстрел ли ще ги спрат!?С по 2 куршума в главата при "обир", или самоубийство със 7 изстрела в тила - за седмица ще са готови.Още повече, че както е тръгнало Румен Пикльов ще си остане министър още цула година. Време както се казва - бол. За тази година мнооооого неща могат да станат. Да се скалъпят дела срещу "враговете" му. Да се споминат при нещастен случаи съпартийци. Да се "изпозастрелят" съратниците-мутри.Абе след година Пикльов ще е по-чист от момина сълза, помнете ми думата. 3 милиарда са много пари. За тях и членството ни в ЕС и НАТО ще продадат без да им мигне окото. Защото то ЕС е хубаво нещо, но онези там не са бунаци - не дават парите си да си ги крадем както си искаме. Все за някакви отчети питат, все някакви нечисти сделки виждат. А трите милиарда от контрабанда са си наши, честно заработени - тях можем да си ги приберем без обяснения. С тях ще можем да си платим да ни изкарат чисти, с тях ще се докараме честни пред електоралните единици, с тях и изборите ще си напазаруваме.