Царят се предлага на Командира

От БНД също се опитват да се сближат с ДСБ, засега обаче най-вероятният партньор на тъмносините е СДС
10 ное 2008 09:54, Красимир Ангелов
62
Царят се предлага на Командира
Иван Костов се очертава като желан партньор преди избори. Снимка: БГНЕС

Невъзможната на пръв поглед коалиция НДСВ–ДСБ може да се образува за парламентарните избори през следващото лято, твърдят приближени до жълтата партия.

Симеон Сакскобургготски пробвал да се предложи на Иван Костов за парламентарния вот и евроизборите, съобщава вестник "Стандарт".

Между двамата дори имало среща на 4 очи, твърдят жълти.

От НДСВ и ДСБ не коментираха официално заверата, но подобна не бе и отречена.

Това не е първият случай на опит за сближаване между хората на Костов и Симеон.

През 2000 година Командира преговаряше с царя за обща коалиция на парламентарните избори, а на местните избори през 2007 година ДСБ и НДСВ, заедно с още няколко дясноориентирани партии, издигнаха общата кандидатура за кмет на Варна на ген. Димо Гяуров.

Според запознати Костов е получил и предложение от отцепилите се от жълтата партия депутати от БНД.

Такава коалиция обаче почти е изключена, защото хората на Свинаров поставили условие Иван Костов да не е лидер на бъдещото обединение.

На 29 ноември ще се проведе редовното национално събрание на ДСБ. На него се очаква да се реши дали хората на Костов ще се явят самостоятелно на изборите догодина, или пък в коалиция с "близки" до тях партии.

Най-вероятна засега e коалицията между тъмносините и СДС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
0
 
! Отговори
НОСТРАДАМУС преди 15 години
Симеон сменя курса , но защо ? Може би като Доган , за да провали следващото дясно правителство ?! Така Доган заби ножа в гърбът на Филип Димитров и СДС в началото на 90 -те ! ИВАН КОСТОВ трябва да бъде много предпазлив ! А че мястото на царистите е при ДСБ е от ясно по - ясно ! А Свинаров може да духа супата ! ИВАН КОСТОВ ще е начело на всички обидинения и коалицйи , каквито и да са те ! Ще бъде и следващият премиер ! Амин !
40
0
 
0
 
! Отговори
ALOO,36 преди 15 години
v prevod KOSTOV..NEKADARNIK...KOSTOV,ZIMENTOVA GLAVAAMA STIGA SI BALVALPROSTOTIII
39
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Има шансове за тази коалиция да вкара1-2 депутати в следващото НС! Не знам обаче как ще си ги разделят!:0) И ако единия е Командира, кой ще е другият - Симеон? Голям смях ще падне! Но все пак тази коалиция се осъществи, това ще е доказателсво за две неща: 1. Командирът като е говорил срещу Симеон а сега се обедиянава с него както показва това? Отговор: заради властолюбието на Костов той е готов да сключи сделка с всеки, без значение какъв е! 2. Симеон като се обедини с ДСБ на базата на каква идейна платформа ще стане това? Отговор: прочети отговор 1! Извод: и двамата са мошеници, важно е кой ще прецака другия! Аз залагам на Симеон - доказан тарикат, с диплома в областта!
38
0
 
0
 
! Отговори
ботевград преди 15 години
И дедо Мони има крадливи - Мариус цаков, само дето никой не знае кога му е насрочено делото. Ботевградчани го чакат обаче. За ДСБ още не са доказали съдебните органи досега, но трябва да се задействат най-сетне.
37
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
вие двамата с умния ти баща побързайте докато още има свежа зеленинка по поляните да попасете, че иначе цяла зима зоб ще хрупкате! само внимавайте да не си заплетете витите рога по храстите!
36
0
 
0
 
! Отговори
КНК преди 15 години
30. Няма да влизам в безмислен спор с явно изкривеното ти представяне на ОЧЕВАДНИ ФАКТИ от най-новата история на страната. Само за сведение ще ти напомня : ПРАВИТЕЛСТВОТО НА Л.БЕРОВ ДОГОВОРИ С КРЕДИТОРИТЕ НА БЪЛГАРИЯ ОБРАТНО ИЗКУПУВАНУ НА ВЪНШНИЯ ДЪЛГ 15 ЦЕНТА ЗА 1 ДОЛАР ДЪЛГ,КАКТО И СПЕЦИАЛНИ ПРАВА НА ТИРАЖ В РАЗМЕР НА 1,5 МИЛИАРДА ДОЛАРА.ТАКА ВЪНШНИЯ ДЪЛГ СПАДНА НА 5 МИЛИАРДА ДОЛАРА,А ЖАН ВИДЕНОВ ЗА 2,5 ГОДИНИ УПРАВЛЕНИЕ ГО НАПРАВИ 12 МИЛИАРДА,КАТО ПРИБАВИШ И ТЕЗИ 12 МИЛИАРДА ДЪЛГ, КОИТО ОСТАВИ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ЛУКАНОВ,СМЯТАЙ КАКВО КРАДЕНЕ Е БИЛО ОТ ТВОИТЕ ЧЕРВЕНИ ПРИЯТЕЛИ.Това,че изопачаваш истината или скриваш ОЧЕВАДНИТЕ ФАКТИ не носи нищо добро нито за теб,нито за близките ти.Това води до омаловажаване на ЧЕРВЕНИТЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ и подготвя почвата за нови такива.Пак за сведение - последните 7 години.Може да пишете най-различни "кокошкарски" творения на некъдърните ЧЕРВЕНИ УПРАВНИЦИ за това кой и с колко им е виновен.Фактите от последните 20 години ясно показаха кои са крадците в България и кои са патриотите.
35
0
 
0
 
! Отговори
Мк преди 15 години
Как точно е нарушил конституцията Костов? И как разбра, че се е опитвал да придобие дял в Си Банк и Кремиковци? Явно много ги разбираш нещата :)Кажи ни за кой да гласуваме на изборите щом си толкова навътре в политиката :)А колкото до управлението на Костов 17 е абсолютно прав. За съжаление повечето хора са забравили колко неща бяха направени по време на неговото управление.
34
0
 
0
 
! Отговори
ммм преди 15 години
бил видял и се о *** л.костовският превод на известен италиански цитатаз не вярвам костов да получи и два процента избиратели.навсякъде в интернет сам си прави реклама или поставени лица чрез ужким читателски коментари.никой не е забравил дивотийте и начина по който той изигра и ограби българското село.заменките са негова рожба.също поставянето на послушни съдии и корупни адвокати.сик вик и т.н.за мен той е политическо зомби и аз и моят баща никога няма да гласуваме за него или за симеон доган станишев овчаровмозер и още други самозабравили се хрантутници
33
0
 
0
 
! Отговори
аз с 1" з" преди 15 години
Дедо Мони царо бил над нас?На акъл?На морал?На чакии в съблекалнята преди мач?Смешкар!
32
0
 
0
 
! Отговори
ahaa преди 15 години
TO4NO TAKA STOIT NE6TATA,a 6ilia6ki kolkoooo mnoooogo naliva u BADE6TE....ZA KOGOOO,ZA TEHNOTO,RAZBIRA SE
31
0
 
0
 
! Отговори
za radost moia преди 15 години
i dokato vikate na beloto 4erno,verno,4e nema da se opravim,samo kato Komandira,Dogan,zar i generalite se opraviat,iako,blagodarenie na va6te polirani mozaci,,...ta kvo vika6 za fondaziikite......
30
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ха-ха, 17. не отричам, Костов завари мизерия, заради факта, че беше от "друга" партия се повиши доверието на НЯКОИ институции към България, а онези, които не го повишиха, не получиха правото да се изявят в медийното пространство у нас. За дилара няма да споря - беше около 2800, в резултата на действията на БНБ падна до около 1500, а в края на мандата на Костов пак вървеше нагоре, въпреки "мерките". Завари малко резерв, остави повече, вярно е. Но за държавният дълг не съм съгласен. Виденов беше принуден да плати около 8 млрд. и остави на Костов дълг около 4.5 млрд. Костов сдаде властта с около 9.5-10 млрд. Освен това се опита да получи дял в най-големите предприятия в страната - СиБаннк (около 30% собствени и чрез подставени лица; "Кремиковци"...) не навсякъде му върза, разбира се, но и това му стигаше. След това, за да се спаси от наказателно преследване, се появи в Народното събрание, БЕЗ да е имал правото да бъде избиран за депутат (справка - Конституцията на РБ), стъпка, която НИКОЙ ПРЕДИ НЕГО не бе посмял да направи. След като Костов показа, че подобна наглост минава, беше последван от Симеон, който също беше премиер по време на избори и също не притежаваше правото да бъде избиран, но който, по примера на Костов, наруши Конституцията и се появи като депутат, за да не бъде разследван за фалшификация на документи (горите в Рила - лично съм виждал подправения нотариален акт, тъй като селото на баща ми загуби около 12 000 декара гори покрай това). Е, нека се обединят... За щастие два политически трупа едва ли могат да направят нещо жизнено. А три (със СДС) правят само гробище...
29
0
 
0
 
! Отговори
ммм преди 15 години
нека се оженят.симеон има опит в тази работа .кобургите и за дявола биха се оженили само да им донесе ада като зестра.
28
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Когато г-н Иван Костов стана министър-председател на Република България завари :1.Месечна инфлация 300%.2.Обезценена национална валета 3000 лева = 1 долар3.Валутен резерв на страната около 200 милиона долара,като при ниво 1,2 милиарда долара,Луканов обяви спиране на плащанията по външния дълг защото резерва е паднал "...под нивото на възможния минимум".4.Растяща безработица,дастигаща да 16 % официално и над 25% реално заради неработещите ,но нефалирани предприятия.5.Средна работна заплата 35 000 лв.=12 долара.6.Средна пенсия 18000 лв = 6 долара.7.Тотална изолация чрез Шенгенския списък заради високата корупция и престъпност в България по това време.8.Прекъснати връзки със светоните финансови институции - МВФ и СБ.9.Дългове към външни кредитори - над 13 милиарда долара.10.Пълен блокаж на държавата и разгул на "бригадирското движение " на мутрите.Власт на СИК,ВИС,***,777 и др.такива. Който не плащаше рекет,нямаше право на бизнес.От рекета бяха "освободени" само назначените от БКП/БСП" бизнесмени".Какво остави след себе си г-н Иван Костов?1.Месечна инфлация 0,2 % - годишна 3%.2.Национална валута - 2 лева = 1 долар.3.Валутен резерв - 3,7 милиарда долара4.Ниво на безработица под 15% с тенденция към ускорено спадане,което стана през следващите години.5.Средна заплта 250 лв = 125 долара.6.Средна пинсия 130 лв = 65 долара.7.Премахване на Шенгенската изилация и свободно пътуване из Европа.8.Възстановени връзки със световните финансови институции - МВФ и СБ,както и с Европейската банка.В резултат нарастнало доверие на външния свят към България и рязко увеличаване на външните инвестиции.9.Външен дълг на България- намален да 9,5 милиарда долара.10.Прогонване на мутрите от живота на народа и държавата. Започва възстановяване на държавността и повишаване на обществената дисциплина.ЗАПОЧНА ДА ИМА РЕД.Така,че е добре да си спомните всичко това,да си дадете сметка,кой нямаше интерес от такова развитие на държавата и затова започна да ви пълни главите с измислените "престъпления по време на управлението на ОДС"
27
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
26, ти не ставаш да лъснеш и обувките на Костов, камо ли да даваш оценки за него.
26
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Privatizaciite na Kostov okon4atelno likvidiraha ikonomi4eski Bulgariya. Tozi pat, ako vleze vav vlastta moje samo da likvidira naselenieto. Kostov e u4enik na komunistite.Toy znae da pravi samo dalaveri.
25
0
 
0
 
! Отговори
ilteko преди 15 години
И кой пусна тази тъпотия ?Костов може само да мечтае за коалиция с Царя.
24
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
17, това което пишеш е така, а във връзка с задаващата се криза единственият политик с адекватно поведение у нас е г-н Костов. Но трябва да отчетем и безспорния факт, че в България 75% от хората са кратуни като номер 23, затова и нищо добро няма да се случи в тая страна.
23
0
 
0
 
! Отговори
do vsi4ki laia4i преди 15 години
ama nito edin ne pisa za fondaziikite,temenujkite,za aidukluka na toia,,,KOMANDIR,ai siktir
22
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
абе, готин! ти много ги знаеш масоните, да нямаш и ти "оня списък"?