Костов се юрна на протеста

"Излизаме като обикновени протестиращи, не поемаме политическата организация на протеста", обяви Командира
15 яну 2009 12:30,
195
Костов се юрна на протеста
Снимка: БГНЕС

„Излизаме, за да се солидаризираме с протестиращите, да покажем, че сме поискали оставката на министър Миков за несъразмерно употребена излишна сила срещу тях“, обяви лидерът на ДСБ.

По думите му, ако сега неговите хора останат в залата, означава да се солидаризират с тези, които не могат да управляват повече и са изпаднали в паника.

„Ние излизаме навън като обикновени протестиращи. Това не означава, че оглавяваме протеста и че поемаме политическа организация. Това в никакъв случай не е така!“, категоричен бе Иван Костов.

Той призова протестиращите да излъчат комендант, негови помощници и охрана на митинга, за да може той да протича в рамките на позволеното от закона.

„Протестиращите да не се поддават на провокатори, защото между тях очевидно има провокатори – изпратени нарочно”, каза Костов и допълни:

„Тогава управляващите няма да имат аргументи за приложената сила и ще остане само това, че министър Миков не различава мирно протестиращи от провокатори”, добави той.

След призива на Костов, депутатите от парламентарните групи на ОДС, БНД , Движение "Напред" и независими, напуснаха пленарната зала и излязоха при протестиращите.

Протестът

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
174
1
 
0
 
! Отговори
Чук преди 15 години
Коато протестираш против нещо или някого трябва да си готов да предложиш нещо ДРУГО или някой ДРУГ. Останалото е АНАРХИЯ и МАЛОУМИЕ ... Костов със сигурност има много кусури - и като характер (надменен и твърдоглав) и като управленец (Бисеров, Бакърджиев, бутането на бившия мавзолей, сделката с БГА "Балкан", РМД-тата...). Но едно не може да му се отрече - буташе България по-близо до цивилизована Европа и по-далече от руската дивотия. Ако ДСБ и СДС продължават да се гледат подозрително и намръщено - значи пет пари не струват като политици ! Путин им даде такъв коз, че трябва да си безнадеждно некадърен за да не го използваш... Те са на ход. А тия дето протестират по форуми и площади да не забравят на следващите избори срещу какво и кого са протестирали ... Тогава ония дето гузно надничаха зад прозорците на парламента наистина, ама наистина ще ги заболи !
173
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Да му имам на българина акъла, дето му иде после!!!!????Костов ли пак ви е винов бе нещастни ***?
172
1
 
0
 
! Отговори
Dj преди 15 години
Abe horata si ostavat glupavi...nqkoi ot tqh ako si spomnqt kav izmislen miting beshe syzdazen..izkustveno kagato onaq Terziiska si ubi detenceto za da se opita da svali pravitelstvoto na Kostov...tovq nakoi go zabraviha...kogato izlezna na tribunata i kaza''Shte se smeete na gluposta si koqto vurshite'' boklucite oshte ne mogat i ne iskat da osuznaqt che tova e vodacha i lidera koito ima mnooogo golqmo intelektualno ravnishte sprqmo Stanishev s Svinskite ochichki..
171
1
 
0
 
! Отговори
anti kostoF преди 15 години
Върли седесари не се надъхвайте с костоф просто този път номера със синия ,,спасител ''няма да мине.Народа го видя що за стока е 10% хахааха както е излязал от парламента днес пожелавам му да не се връща там изобщо .
170
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
168-ми, много си прав!!! Те са на щат!
169
1
 
0
 
! Отговори
вбесен преди 15 години
Защото интервюта, репортажи и коментари се правят от медиите - а те пък или са комунистически, или на хранилка при *** и ДС!! Но в коментара си права. За всичко го обвиняват! И един цитат, с който ти отговарям на вапроса какво е постигнал:"Когато г-н Иван Костов стана министър-председател на Република България завари :1.Месечна инфлация 300%.2.Обезценена национална валута 3000 лева = 1 долар3.Валутен резерв на страната около 200 милиона долара,като при ниво 1,2 милиарда долара,Луканов обяви спиране на плащанията по външния дълг защото резерва е паднал "...под нивото на възможния минимум".4.Растяща безработица,достигаща да 16 % официално и над 25% реално заради неработещите, но нефалирани предприятия.5.Средна работна заплата 35 000 лв.=12 долара.6.Средна пенсия 18000 лв = 6 долара.7.Тотална изолация чрез Шенгенския списък заради високата корупция и престъпност в България по това време.8.Прекъснати връзки със световните финансови институции - МВФ и СБ.9.Дългове към външни кредитори - над 12 милиарда долара.10.Пълен блокаж на държавата и разгул на "бригадирското движение " на мутрите.Власт на СИК,ВИС,***,777 и др.такива. Който не плащаше рекет,нямаше право на бизнес.От рекета бяха "освободени" само назначените от БКП/БСП" бизнесмени".11.Банкрутирали предприятия-в тово числоКремиковци и Балкан.12.Фалит на Банки.Какво остави след себе си г-н Иван Костов?1.Месечна инфлация 0,2 % - годишна 3%.2.Национална валута 1.70 лева = 1 долар.3.Валутен резерв - 3,7 милиарда долара.4.Ниво на безработица под 15% с тенденция към ускорено спадане,което стана през следващите години.5.Средна заплата 250 лв = 147 долара.6.Средна пенсия 130 лв = 76 долара.7.Премахване на Шенгенската изилация и свободно пътуване из Европа.8.Възстановени връзки със световните финансови институции - МВФ и СБ,както и с Европейската банка.В резултат нарастнало доверие на външния свят към България и рязко увеличаване на външните инвестиции.9.Външен дълг на България- намален до 9,5 милиарда долара.10.Прогонване на мутрите от живота на народа и държавата. Започва възстановяване на държавността и повишаване на обществената дисциплина.11.Бърза приватизацияна на банкрутиралата държавна собственост.12.Оздравяване и приватизация на банките.ЗАПОЧНА ДА ИМА РЕД."
168
1
 
0
 
! Отговори
hp преди 15 години
на ченгетата им свърши работното време. и спраяха да пишат :)
167
1
 
0
 
! Отговори
borovinka преди 15 години
Едва ли има интервю, репортаж или какъвто и да е коментар относно Иван Костов, в който материал да не е изтъкнато, че е виновен за нещо. Ами я се замислете това нормално ли е? А защо никой не казва и не се подчертава какво е постигнал в годините на управлението си? Защо не се обръща внимание на започнатите от него дела, довършени след него - за които лаврите ги обраха следващите??? Все е виновен за нещо. И за температурните амплитуди от вчера до днес пак е виновен...
166
1
 
0
 
! Отговори
jiko преди 15 години
toz e takav onzi edi kav si, drugia s portreta na tato v portfeila, drug ***, drug ku-ku i za kogo ste glasuvate liatoto? Kajete niakoi deto e ok? Ili ste ISKAME expertno pravitelstvo ot EC?
165
1
 
0
 
! Отговори
вбесен преди 15 години
Взе ми го от клавиатурата!!! Браво!
164
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Костов и ДСБ са марка на принципност, разум, компетентност.Тест за интелигентност е - да не се подадеш на лъжите на комунистите, на техните медийни сателити, да запазиш обективна преценка.
163
1
 
0
 
! Отговори
hp преди 15 години
ВИС2 - 93, СИК - 94г.И още много добре си спомням как 1998г - 2001г всички те заедно с мултаци ДПС-та, димитър Ивановци и друга шесташка *** се бяха изпокрили в миши дупки и после изпълзяха като ***
162
1
 
0
 
! Отговори
милена преди 15 години
Стига вече от нафталини в управлението - всичките тези трябва да си ходят...иначе и правителството да се смени пак е със стари нов бардак...не може от толкова години все едни и същи лица да са на едни и същи места - как се очаква да мръднем дори и см ???? Преди 20 години бяхме по улиците уж нещо да се промени ... 20 години по-късно нашите деца са по улиците със същата идея - след 20 техните ли трябва ....
161
1
 
0
 
! Отговори
Също некорумпиран преди 15 години
Делото "Диамант" до сега е с две оправдателни присъди. Също така е важно да се уточни и размера - 10 милиона НЕДЕНОМИНИРАНИ лева - 10000 лева сега.Помним и времето на Виденов, когато ВСИЧКИ бяхме милионери.
160
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Излизай, Иване, и не се връщай...Щото сега ще протестираш за да те вкарат пак във властта. ***, ренегат, подлец и дребна душа си ти ! Не си мисли, че качествената част от протестиращите ще те приеме като свой!
159
1
 
0
 
! Отговори
Минчо Празников преди 15 години
В началото на другата седмица се очаква ново сериозно застудяване. От метеорологичния институт съобщиха, че по всяка вероятност отново е виновен Иван Костов!!!
158
1
 
0
 
! Отговори
Аз преди 15 години
Незнам в кой свят и коя България живееш ?Безработицата в края на миналата година в София беше паднала под санитарния минимум и беше 1,3%, за страната беше около 4%. За справка - през Декември в САЩ е била 7,0%.Незнам къде и кой работи за 500 лв., като общите работници взимат поне 35-40 лв. надница. Студентските и ученическите бригади ги отмени другото правителство на СДС - това на Филип Димитров, ако не си спомняш. Същото правителство махна униформите, извънкласните занятия и оценката за поведение - нещо, което сега всички искат да се върне.Същото правителство разруши ТКЗС-тата, които хората 10 години по-късно започнаха да възстановяват като "кооперации", тъй като се оказа, че сам човек не може да си обработва земята.По времето на Костов нямаше осъден, заподозрян или разследван нито един висш държавен служител. Даже не бяха разследвани нито Чичибаба, нито Виденов...интересно защо. А злоупотреби имаше, повярвай ми.Близките на Костов тогава - Бакърджиев, А.Николов, Н. Михайлова придобиваха апетитни части от София и страната, които впоследствие разработваха подчинени бизнесмени, вече като почтени такива.Бяха премахнати безплатните учебници и извънкласните форми на обучение на децата.Странно откъде след 2001-ва година изведнъж се появиха български "бизнесмени", които имаха готови пари за инвестиции в строителството ?По времето на Емануил Йорданов имаше безпрецедентна гангстерска война, за разлика от сега.Надежда Михайлова "хранеше" журналисти.Костов заряза медиците в Либия на произвола на съдбата.Продаде авиокомпания "Балкан" на Гад Зееви, за който се знаеше, че източва всяка закупена от него компания.Дадохме небето си на НАТО да атакува Сърбия, докато Гърция, въпреки че е член на НАТО обяви неутралитет.През 1992-ра Костов, в качеството си на министър на финансите, разреши на фондация "Сапио" (собственост на друг СДС функционер) да внася стоки в България, без да ги облага с мито и акцизи. Щетите за държавата са в размер на около 14 млн. долара.Татарчев, назначен от Костов, отказва да образува следствие срещу него, въпреки явните доказателства за злоупотреба с власт и ощетяване на държавата. След Татарчев като главен прокурор идва освидетелствуваното недоумение Филчев, също рожба на Костов.Сигурен съм, че ако се поразтърсиш ще намериш доста интересни факти, та няма смисъл да ти ги разказвам аз
157
1
 
0
 
! Отговори
nekorumpiran преди 15 години
г - дата от дсб нека най - после да кажат защо вече повече от 10 г. няма осъдени за незаконното присвояване на дълготрайните материални активи за над 10 млн на 'ДИАМАНТ' - Разград ! /Това , разбира се, в случай, че имат будна гражданска съвест !/
156
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Абсолютно си прав.
155
1
 
0
 
! Отговори
минаващ преди 15 години
По-правилно би било да се напише следното:Костов се юрна да прави коалиция с част от НДСВ !