Костов се юрна на протеста

"Излизаме като обикновени протестиращи, не поемаме политическата организация на протеста", обяви Командира
15 яну 2009 12:30,
195
Костов се юрна на протеста
Снимка: БГНЕС

„Излизаме, за да се солидаризираме с протестиращите, да покажем, че сме поискали оставката на министър Миков за несъразмерно употребена излишна сила срещу тях“, обяви лидерът на ДСБ.

По думите му, ако сега неговите хора останат в залата, означава да се солидаризират с тези, които не могат да управляват повече и са изпаднали в паника.

„Ние излизаме навън като обикновени протестиращи. Това не означава, че оглавяваме протеста и че поемаме политическа организация. Това в никакъв случай не е така!“, категоричен бе Иван Костов.

Той призова протестиращите да излъчат комендант, негови помощници и охрана на митинга, за да може той да протича в рамките на позволеното от закона.

„Протестиращите да не се поддават на провокатори, защото между тях очевидно има провокатори – изпратени нарочно”, каза Костов и допълни:

„Тогава управляващите няма да имат аргументи за приложената сила и ще остане само това, че министър Миков не различава мирно протестиращи от провокатори”, добави той.

След призива на Костов, депутатите от парламентарните групи на ОДС, БНД , Движение "Напред" и независими, напуснаха пленарната зала и излязоха при протестиращите.

Протестът

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
""Костов се юрна на протеста"".По правилното заглавие е Костов се юрна към кокала.
153
1
 
0
 
! Отговори
НФБ преди 15 години
я попитай и прочети какво казва бившият министър председател на България жан виденов по този въпрос:партията столетница е взела курс за приваризация на страната под натиска на двете крила...1/червената партокрация и2/ кардиналите от ДС...разрешило се е на партийните секретари и директорите на фирми да я извършат!Костов с всичките си качества и недостатъци , не е ангел но стабилизира страната..даде шанс за спиране на кризата...овладяване на инфлацията..колкото до това колко работни места е открил..не бих могъл да отговоря точно но и 8г след него няма разкрити нови работни места а днес сме свидетели на на ново увеличение на безработица на инфлация...на престъпност!толкова дрога пред училищата..а полицията си пуши с наркодиларите и това не те възмущава вижадм ни най малко!милиарди се спряха по еврофондовете..свидетели сме как червените офшорки изнасят капитали и днес... не се възмущавате че няма осъден нито един кредитен милионер..не се възмущавате че маджо се охранява от полицаи а се бият репортери..не ви прави впечатление че държавният глава е преспал с малолетна...да но видиш ли костов дето от 8г не е в управлението пак е виновен за всичко..днес се подготвя излизането ни от ЕС с цел червените барони да си осигурят евтина и покорна работна ръка...няма ги ученическите и студенските бригади..няма ги трудоваците..неможеш и да пратиш интелектуалците на бригада я в селското стопанство я в промишлеността или строителството...пък и младите взеха да учат на запад!на времето това бе привилегия само на децата от ЦК на БКП..имаше и специален прием за дацата на активните борци...Днес това е бунт на хората с ограбено минало и съсипано бъдеще1на младите обречени да работят за 500лв на червените олигарси!свалете червените очила и вижте живота в сърбия след 10г войни!!!живеем по-бедно от албанци..косоварци..македонци..хървати..босняци..ч ерногорци.!да срам ме от картината изобразяваща България като турски ***.., но това е истината видяна през очите на един човек ..червените олигарси ни натикаха в клоаката1Няма никакво бъдеще за младите никаква перспектива за излизане от тази ситуация..вдигат се заплатите на полиция с 50% без реорганизации..без съкращения..имаме повече полиция на глава от населението от Ню Йорк!Но тази полиция пази политиците от народната любов ..същата тази полиция си заработва при наркодиларите крадците по апартаменти и къщи..автокрадците..проститутките..КАТ е една машина за падкупи!хаъде коментирай сега?
152
1
 
0
 
! Отговори
Весел преди 15 години
Кое от това, което съм написал не е истина ??? Ама ми дай линкове или данни, а не просто да кажеш "Не е истина"
151
1
 
0
 
! Отговори
Иван Костов преди 15 години
Изправени пред зиналата страшна икономическа гробница, ние, работилите 1 мандат за нова България, можем само да кажем: # Другари, изпълнихме поръчението: Унищожихме плодовете на десетилетния национален труд!# Продадохме десетократно по-евтино индустриалните мощности!# Родихме хиляда нови милионери за сметка на милиони обеднели!# Създадохме най-голямата безработица в Европа!# Разпръснахме по света 800 хиляди млади хора!# Направихме от специалистите улични продавачи и охранители!# Превърнахме боклукчийските кофи в спасителен изход!# Намалихме нацията с близо 1 милион жители!# Съкратихме средната възраст на българите с 10 години!# Върнахме забравената детска неграмотност!# Отворихме път на младите хора към проституцията и наркотиците!
150
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
В САЩ се прави национализация. България трябва данационализира придобитите имоти от политиците-крадци: Иван Костов, Симеон II, Ахмед Доган, Мистър 10%, Бакърджиев, Муравей и новите еничери: Вълканов, Данчо Ментата, Росен Владимиров - зам.председател на ДПС и другите "велики" крадци. Да се изземат хотелите по морето на политици, съдии и кметове.
149
1
 
0
 
! Отговори
Весела преди 15 години
До 142: Още малко и ще започнеш да хвалиш жан Виденов. А колкото до това, защо не си го избрахме - защото такива като тебе много искаха някой "да ги оправи". Набързо службите докараха Царя - и той ви "оправи".
148
1
 
0
 
! Отговори
циганин преди 15 години
Костов, леко да не се задавиш с кокала, дето ти се ще пак да лапнеш....Гнус ме е от теб! Беше асистент по политическа дисциплина и такъв асистент си остана и в политиката - не можеш да дораснеш от лакомия до професор....Излъга, облагодетелства тия карикарури от СДС, които после плюха в сурата на хората исега пак се цепиш ....идиотскиГнус си си!
147
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
но хората забравят, защото ги гони склерозатаили от нарарва злоба и промит мозък си затварят очите за истината!
146
1
 
0
 
! Отговори
nexusss преди 15 години
Днес за пореден път бях учуден от КАРТЕЛА в народното събрание и най вече на *** Иван Костов!!! Хората изрични казах че не искат политизиране на протеста и не искат никакви партии, а ова *** като въшливо куче се навря сред тях и вика: АЗ ИЗЛИЗАМ КАТО ГРАЖДАНИН!!! Бе да твойта майка хамелеонска какъв гражданин си ти бе ***???? След 1997 година най много предприятия се докараха до изкуствен фалит и се приватизираха за жълти стотинки, да не говорим че работещите в тях стояха месеци без заплати, докато оня мендил Божков дебелееше като плондер, че чак се наложи да си прави липосункция. Най печелившите предприятия се разпродадоха или по точно ПОДАРИХА на "наши хора". И тая *** Костов сега има очи да излиза сред народа и да милее за България. НЕГО ТРЯБДА ДА ГО УБИЕМ СЪС ЗАДНА ДАТА, защото поразиите който направи още им сърбаме супата!
145
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Какво остави след себе си г-н Иван Костов?1.Месечна инфлация 0,2 % - годишна 3%.2.Национална валута 1.70 лева = 1 долар.3.Валутен резерв - 3,7 милиарда долара.4.Ниво на безработица под 15% с тенденция към ускорено спадане,което стана през следващите години.ХА-ХА-ХА БЕЗРАБОТИЦАТА ПАДНА ЗАЩОТО ВСЕ ПО-МАЛКО ХОРА ВИЖДАХА НЯКАКВО БЪДЕЩЕ ПРИ УПРАВЛЕНИЕТО НА КОСТОВ И НАПУСНАХА СТРАНАТА ЗАВИНАГИ! КОЛКО РАБОТНИ МЕСТА БЯХА ОТКРИТИ И КЪДЕ - ЕЙ ЗА ТОВА ПИШЕТЕ, А НЕ ЗАУЧЕНИТЕ ВИ ПРОСТОТИИ, КОИТО ПОВТАРЯТЕ ВТОРИ МЕСЕЦ!
144
1
 
0
 
! Отговори
Кобург Велчев преди 15 години
Сценарият бе същия като през 1997. Размириците и мелетата бяха организирани от МВР-БСП-ДС !! Чрез указания по радиостанции, предварително замислени и проведени. Видя се дори кога ще нападнат !!! Полицаите-милиционери докараха коли и нови хора точно 10-20 минути преди да нападнат. После позволиха на непълнолетните хулиганчета /организирани от техни хора/ да махнат загражденията !!! КОЛКО удобно, нали ??? За да могат да излязат бързо и да бият наред. Дори се качиха при микрофоните и счупиха ЛИЧНО уредбата на студентите !!!!! СкакаУеца МИКОВ бе напълно синхронизиран с мутрата кмет БОЙКО Борисов. Измислиха и бомбата и т.нар. писмо до Бойко ... За да има оправдание за предателството. Бойко ???? Комунисти - разбойници !!!!!!!!!
143
1
 
0
 
! Отговори
спомен посинял преди 15 години
Ще гласувам за СДС,нищо че са въздух под налягане,но за Костов-никога!!!!Мръсен продажник!!!
142
1
 
0
 
! Отговори
Аз преди 15 години
Я си направи справка кога се появиха СИК и ВИС. Спомни си какво представляваше ресторант Олимп и откъде се появи СИБанк. Поинтересувай се колко сделки сключиха тогава Софийски имоти. Какво се случи със завод Арсенал, кога заработи БЕТА-Червен бряг и какво и къде изнасяха.Костов бил свалил лихвения процент. Рамките на валутния борд бяха подготвени от правителството на Виденов. Даже датата на въвеждането му беше определена. Стабилизирането на икономиката беше следствие от това!!!Що си го не преизбрахте Костов, като ви кефи толкова ?? Къде му отидоха поддръжниците ? Къде отиде членската маса на СДС ? Свалете тия тъмносини очила, щото живеете някъде в миналото със спомените, които сте искали да ви се случат, а те реално не са се случили...
141
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Когато г-н Иван Костов стана министър-председател на Република България завари :1.Месечна инфлация 300%.2.Обезценена национална валута 3000 лева = 1 долар3.Валутен резерв на страната около 200 милиона долара,като при ниво 1,2 милиарда долара,Луканов обяви спиране на плащанията по външния дълг защото резерва е паднал "...под нивото на възможния минимум".4.Растяща безработица,достигаща да 16 % официално и над 25% реално заради неработещите, но нефалирани предприятия.5.Средна работна заплата 35 000 лв.=12 долара.6.Средна пенсия 18000 лв = 6 долара.7.Тотална изолация чрез Шенгенския списък заради високата корупция и престъпност в България по това време.8.Прекъснати връзки със световните финансови институции - МВФ и СБ.9.Дългове към външни кредитори - над 12 милиарда долара.10.Пълен блокаж на държавата и разгул на "бригадирското движение " на мутрите.Власт на СИК,ВИС,***,777 и др.такива. Който не плащаше рекет,нямаше право на бизнес.От рекета бяха "освободени" само назначените от БКП/БСП" бизнесмени".11.Банкрутирали предприятия-в тово числоКремиковци и Балкан.12.Фалит на Банки.Какво остави след себе си г-н Иван Костов?1.Месечна инфлация 0,2 % - годишна 3%.2.Национална валута 1.70 лева = 1 долар.3.Валутен резерв - 3,7 милиарда долара.4.Ниво на безработица под 15% с тенденция към ускорено спадане,което стана през следващите години.5.Средна заплата 250 лв = 147 долара.6.Средна пенсия 130 лв = 76 долара.7.Премахване на Шенгенската изилация и свободно пътуване из Европа.8.Възстановени връзки със световните финансови институции - МВФ и СБ,както и с Европейската банка.В резултат нарастнало доверие на външния свят към България и рязко увеличаване на външните инвестиции.9.Външен дълг на България- намален до 9,5 милиарда долара.10.Прогонване на мутрите от живота на народа и държавата. Започва възстановяване на държавността и повишаване на обществената дисциплина.11.Бърза приватизацияна на банкрутиралата държавна собственост.12.Оздравяване и приватизация на банките.ЗАПОЧНА ДА ИМА РЕД.
140
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Костов би следвало да побърза със сключването на предизборното споразумение със СДС и общата листа на изборите.Освен комунистите във форума пишат и много привърженици на Симеон и ББ , бивши седесари, които дори и в тоизи момент не може да не направят аналогията между поведението на полицията по време на митинга срещу Жан Виденов, вчерашния митинг и цивилизованото поведение на Иван Костов по време на протестта на таксиметровите шофьори,нали?В това е разликата .Мисля, че много от седесарите ще гласуват за обединената коалиция и с това ще лишат и НДСВ И ГЕРБ от необходимите им гласове.Аз общо взето не вярвам на повечето измишльотини писани по адрес на Костов и си мисля ,че при подобна криза Костов едва ли щеше да снове между Русия и Украйна в очаквана на Годо,а щеше да извлече максимална полза за България от страна на ЕС, защото просто е много по умен политик.
139
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ще се върне на мук!
138
1
 
0
 
! Отговори
Весела преди 15 години
Ей, много мутри в тоя форум, бе! Сви ви сърмите Костов и 8 години не спряхте да го плюете. Че ви вади два пъти от лай..та, дето ги бяхте из..ли - няма значение. Дано има достатъчно умни хора да гласуват за Костов. А на 71 - Кои пари на ББ - тия, дето аз ги изкарвам ли?
137
1
 
0
 
! Отговори
ние пак сме тук преди 15 години
За Костов,приятелчета,не се притеснявайте!Той винаги е бил добро другарче и удобна опозиция!На него могат да разчитат!Проверен другар!Така че,пак ще бъде в парламента,бъдете спокойни!Щото великия Сталин казваше,че не е важно кой и за какво гласува,а кой брои гласовете!:)
136
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Абе, да ви питам аз тия дето толкова старателно плюете Костов и така старателно му ближете на Сер-гей розовото отзад ! Що не кажете какво точно ви открадна Костов? ама с факти а не като Котарака в чизми да ми ги плещите!
135
1
 
0
 
! Отговори
аз преди 15 години
да, ще се върне в управлениетоаз ще гласувам за ДСБ