Али Юзеиров: Всичко започва от София

Интервю на Dnes.bg с лидера на Мюсюлмандемократичния съюз
2 окт 2009 11:01,
290
Али Юзеиров: Всичко започва от София
Али Юзеиров. Снимка: БГНЕС

26.09.2009. На тази дата беше учредена политическата партия Мюсюлмандемократичен съюз. Този ден ще остане в историята на мюсюлманите в България като последния зимен ден от 130-годишна зима. На 26.09.09 се появи първата пролетна птица, която предвещава идващата пролет. Дори и пролетта да не дойде веднага и първата птица да не оцелее, след нея ще дойдат други по-многобройни и силни.

Това са думи на Юзеир Юзеиров, публикувани в сайта на "Българския червен полумесец" – предишната организация на братята от Славяново, която предизвика скандал преди три месеца.

Али Юзеиров, лидерът на Мюсюлмандемократичния съюз, потвърди в интервю за Dnes.bg, че брат му е автор на "пролетното“ виртуално послание.

Мобилният телефон на Юзеир Юзеиров обаче е изключен. Затова потърсих за разговор Али като възможно най-компетентния тълкувател на "пролетните метафори":

- Какво символизираше паметникът в Славяново?

- Ние през цялото време повтаряхме, че никога не сме акцентирали, че този паметник е на незнайния турски войн, но никой явно не поиска да ни чуе. Този паметник беше за всички загинали за тези земи. Било то мюсюлмани, било то християни. Без да се разделят. За всички, които не са почетени по някакъв начин.

- В сайта на Българския червен полумесец брат ви Юзеир пише: Този ден (26.09.2009) ще остане в историята на мюсюлманите в България като последния зимен ден от 130-годишна зима. Какво е станало преди 130 години, г-н Юзеиров, защо е започнала толкова дълга зима?

- Не знам, питайте него, аз не мога да гадая какво е имал предвид. Преди 130 години нито съм бил жив, нито пък знам как са живели.

- ...на 26.09.09 се появи първата пролетна птица, която предвещава идващата пролет. Да използваме метафората на вашия брат все пак – как си представяте пролетта, която предстои?

- Ами в буквалния смисъл, когато видим първия щъркел, се радваме, че пролетта идва.

- После Юзеир пише: Дори и пролетта да не дойде веднага и първата птица да не оцелее, след нея ще дойдат други по-многобройни и силни. Къде са силните птици, г-н Юзеиров?

- Нямам идея, питайте го него.

Лидерът на Мюсюлмандемократичния съюз заяви още, че подписите за регистрацията на партията "са събрани вече над 80%“:

- И знаете ли кое е най-хубавото? Хората правят подписки и просто ни докарват декларациите. Ние не ходим почти никъде. Хората се обединяват в определено населено място, подписват 50 декларации или 70, и ни ги доставят.

- А къде извън Славяново разчитате на подкрепа?

- Ние неслучайно заявихме, че няма да направим регионална партия. И затова при 2800 гласа спряхме да записваме в района имена и подписи. И затова казахме, че другите ще ги направим от цялата страна.

- Откъде?

- От Гоцеделчевско, Мадан, Рудозем, отвсякъде. Да не говоря за Разград, Силистра и т.н.

- А поддръжници в София имате ли? Ще правите ли свой партиен клуб в столицата?

- Най-вероятно, като внесем документите, след като излезе решението, ще поискаме да ни се даде някакъв офис в София. Или ще си наемем. Ние ще си решим вече.

- Но имате ли достатъчно симпатизанти в столицата?

- Дори и да нямаме... всичко започва от София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


290
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
232
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
***
231
0
 
2
 
! Отговори
Nostromo до Мирослав преди 14 години
Мирославе, имай предвид, че Доган точно това чака да кажеш. Идеята на сепаратиската терористична организация ДПС е да пуснат няколко крайни ислямски радикалисти, за да предпочетеш уж по-малкото зло. Очаквай още такива *** простащини. Ще ни заливат и скандализират, докато не ни успят. Идеята е да збравим за ДПС и да ги погледнем с друго око. Умната!
230
0
 
2
 
! Отговори
Киро преди 14 години
Абе хора,не хулете така ***,като госписвате за турчин.*** си е ***.Лошо ,е че ДОН ЦЕЦИ не приема миллета,защото били мюсюлмани иначе Юзчето Ибриков сега щеше да му е в прегръдките.
229
0
 
2
 
! Отговори
KORG do Levski преди 14 години
Знаеш ли кое е другото смешно?Докато аз сън християнин, а ти си мюсюлманин, познай на кого майката са и натъпкали *** с мюсюлмански човечета. Вас, ***, като ви стегне корделата и почвате едно и също - 500 години съм та ***. Кой кого? Моето име все още е българско, родът ми е такъв, останал съм българин. Не съм аз срама на майка си, която е била редовно оплождана от заптиета, чийто потомък сега си ти. Ако беше обратното, не ти а аз щях да съм с твоето име.
228
0
 
2
 
! Отговори
до 210 преди 14 години
в Актуално на мангало-турците им спряха коментарите и те се прехвърлиха тук
227
0
 
2
 
! Отговори
vs-hamburg преди 14 години
v bg turci njama ima samo balgari i *** elate v germanija da vidite kak se otnasjat s tjah bulgar 4engene i t n
226
0
 
2
 
! Отговори
до 222 и 223 преди 14 години
Закона си е закон, и паметника беше незаконен. Колкото до корупцията то доста от българите политици от турски произход също са корумпирани или за тях не ти се говори. Кого щяха да линчуват само защото е турчин, я ми припомни че не се сещам.Не се правете на онеправдани ами спазвайте законите на тази страна.
225
0
 
2
 
! Отговори
Мефистофел преди 14 години
Мама ви *** Юзеирова да .........
224
0
 
2
 
! Отговори
levski преди 14 години
..ne zabravyay minaloto si robsko, bulhar mirizliv! 500 godini sum te 4ukal, opomno se urod!
223
0
 
2
 
! Отговори
levski преди 14 години
..ami kakvo lo6à e napravil tozi 4ovek!! tryabva li vsi4ko da ru6im, sled kato e boil postroen ot bugarin , muslumanin!! tozi , sled kato si pla6ta danutcite, ima pulnoto pravo da izpovyadva svobodno religioznite si obi4ai! Tuka e Evropa, a ne Bulhariya!
222
0
 
2
 
! Отговори
до 221 преди 14 години
Законите в тая държава са така писани като фурнажийска лопата,хем така хем иначе,когато става въпрос за турски работи,всичко се настръхва и забрават за закона или справедливостта.А до колкото до Турция,там и кюрдин е бил президент, а тук дори щяха да линчуват министри защото бяха бъл.граждани но от турски произход..А корунпираните българи управници.....о да, за тях няма закон, конституцията се нарушава ако турчина сложи камък върху камък за спомен за дедите и произхода си...жалко много жалко...
221
0
 
2
 
! Отговори
до 219- Ботев преди 14 години
Дивашко ли е да спазваш законите на страната според теб? Това което правят тези братя е против конституцията на тази страна, а си мисля че и в самата Турция щеше да е.Кое наричаш цивилизация и човешки ценности, да си налагаш мнението ли и да противопоствяш хората.?? Нека да живеем заедно и нормално, това което правят Юзеирови не помага на никого даже напротив.
220
0
 
2
 
! Отговори
sky HD преди 14 години
Да живее Али Юзеров да е жив и здрав и да живее Мюслюманския съюз :)
219
0
 
2
 
! Отговори
Ботев преди 14 години
Aldirma yuzeir kardesh,mademki vahsilerin arasinda yashiyoruz, bir gun gelir insan medeniyetine ve dushunchesine saygi gosterirler..(Не се безпокой господин Юзеир,щом живеем сред диваци,ще дойде време и ще отдадат значимо уважение към цивилизацията и човешките ценности)
218
0
 
2
 
! Отговори
гребеца преди 14 години
тия двамата братя *** май са плод на кръвосмешение
217
0
 
2
 
! Отговори
факла преди 14 години
зелен кон имали? а умен турчин.... това е истената никога няма да ги срещнете
216
0
 
2
 
! Отговори
Българка преди 14 години
КАКВИ ИНТЕРВЮТА ДАВА ТОЯ ТЕРОРИСТ ,ЗАЩО Е НА СВОБОДА А НЕ В ПАНДЕЛАТА,АЛО БОЙКО НЕДЕЙ СПА,ТАКИВА КАТО ЮЗЕИРОВИ НЯМАТ РАБОТА СРЕД НАРОДА
215
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
уеуе ква дъуга арктическа зима ви чека уедников период направо !
214
0
 
2
 
! Отговори
Мирослав преди 14 години
Веднъж държавата им посна аванта с "дпс" сега вече трябва да си е на мястото и да не допусне регистрация на нова турска партия! Това е Българиая и се управлява от Българи!!! Не трябва да се допускат малцинства в управлението!!!
213
0
 
2
 
! Отговори
стамат преди 14 години
на който му е рязана долната глава по религиозни причини да му се реже и горната.