Това, дето Станишев го взел, го дал на ДАНС

Разпитаха екс-премиера, а той разплете пътя на Доклада
28 окт 2009 13:03,
101
Това, дето Станишев го взел, го дал на ДАНС
Снимка: Булфото

"Справката на ДАНС, излязла от Министерския съвет, е върната от мен в ДАНС и там е направена комисия за проверка на информацията. И след това не се е връщала при мен".

Това каза бившият премиер Сергей Станишев на пресконференция в централата на БСП, след разпита му в прокуратурата заради случая с доклада на ДАНС, цъфнал в интернет пространството.

По думите му по справката, която циркулира из медиите, вече била разпоредена проверка на ДАНС, правена била и самостоятелна проверка в прокуратурата, която обаче приключила с отрицателно становище за образуване на дело.

"Би трябвало да се провери дали тази справка е предадена от Алексей Петров на г-н Борисов. Трябва да се изясни как тя е стигнала до премиера", категоричен е червеният лидер.

Още по темата

Цялата история с доклада на ДАНС според него е доказателство за управлението на страната, за характера на управление на държавата, което става все по-авторитарно.

Според него кабинетът върви целенасочено към ликвидирането на ДАНС.

На въпрос кой според него е Стефан Гамизов, Станишев каза: "Очевидно някакъв бизнесмен с някаква сериозна информация, но кой е той, Бог знае".

"Съвестта ми е чиста, никога и никого не съм прикривал. Този доклад е предаден в ДАНС, а как е излязъл оттам, не знам", обясни отново бившият премиер.

"Прокуратурата ще си свърши работата независимо от натиска на Бойко Борисов, който се опита да дава указания на прокуратурата, което е безпрецедентно. Това дори и Тодор Живков не го е правил", каза той.

По думите му сегашният премиер и министрите му се държат като прокурори.

"Докато светът излиза от кризата, в България нищо не се прави", обясни той.

Затова се акцентирало и върху скандалите с ДАНС за отвличане на вниманието от реалните проблеми на българите, смята експремиерът.

"Нека да спрат да приказват за тежкото наследство на предишното правителство", призова още той.

Станишев обясни, че е оставен достатъчно голям резерв в държавата, който сега се търси как да се похарчи от управляващите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
1
 
! Отговори
До Калин преди 14 години
Тъй като много разпалено коментираш може ли да ми кажеш тия докладчета Станишев не може ли да си ги копира и да ги раздава на който си иска.Ама те комунистите са *** -не са чували за скенери ,камери, компютри ,копирни машини и затова си крият папките като мишки.Слушай Мухобойко и ще станеш "умен" като него
72
0
 
1
 
! Отговори
ss преди 14 години
Тоя няма ли да вземе да се скрие някъде вместо да говори... Толкова нагъл политик като този България не е имала до сега!
71
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Хммм този доклад цтана като белия слон - всички за него говорят ама никой не го е виждал.... Даите да видим какво толкова секретно имя вътре... То като гледам как го разнасят "цекретния" доклад само аз и как' Цуука не сме чели ....
70
0
 
1
 
! Отговори
Дарт Вейдър преди 14 години
Засега проектобюджетът за 2010 година подсказва колко тежка ще бъде не само зимата, но и цялата следваща година за българина. В България отново се вихрят скандали, които освен че отклоняват обществените настроения в определена посока, илюстрират за пореден път проблемите пред най-бедната европейска държава. АВЕ БАТ БОЙКО дайте зрелища на народа
69
0
 
1
 
! Отговори
Тенис на ...а народа преди 14 години
Сампрас и Агаси, продължават да разиграват топката, а на нас като публика, (електорат само по време на избори) не ни остава нищо друго, освен да следим топката въртейки глава в ляво в дясно. Едно е ясно от сега. Премията в този турнир "Балкан бълдън", се равнява на годишния бюджет, (скромно няколко милиарда лева) плюс евро премиите. Загубилия от двамата, пак ще си иде с хубава премия, за участие поне. Коментарите са излишни, фактите са си факти. Закупилите билети (платили данъци), сме вече тук.
68
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Prav e Kalin... Nqmq darjava v EC bez struktura kato DANS. Bilo to FR UK D ... Lochoto e 4e ne go napravihme kakto triabva i malko zaprili4a na 4astna policia.... No sledva i drugiqt vappros - za kakvo mu e na stanichev takava struktura ako e nai goelmiqt mafiot ? no toi ne mai i ideiata kolkoto i tapo da wvu4i e 4e e bilo nujno da se usmiriavat *** koito 3nata koalicia mu donese ...
67
0
 
1
 
! Отговори
kyky преди 14 години
странна работа...бойко вместо да се извини за лъжата си, пусна нова лъжа - ся вече били не един доклад, ами девет.... или десет заедно с първия?...бойкоооооо бойкоооо......
66
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ами как го върнъл доклада, това момченце не казва.Пред вратата им ли го оставил някоя сутрин :) пък те да не видят и леля Пена чистачката го измела :) на ***
65
0
 
1
 
! Отговори
27207 преди 14 години
Олеле каква изненада!! Станишев бил върнал доклада в ДАНС. Ами сега? Кой даде доклада на Алексей Петров?
64
0
 
1
 
! Отговори
Валентина преди 14 години
Вече ми писна ,кой взел на кого дал за всичко се въртим в омагьосан кръг и резултат вече коилко време няма. Писна ми .Аз и на всички около мене наистина ни писна .Нашето положение все повече и повече се влошава ,а правителството все търси кражбите на Станишев и сие.Всички знеме че е крадено и не все още не може да се пъхнат всички тези в затвора.И в крайна сметка какво правиме - едно голямо нищо.
63
0
 
1
 
! Отговори
27207 преди 14 години
Олеле каква изненада!! Станишев бил върбал доклада в ДАНС. Ами сега? Кой даде доклада на Алексей Петров?
62
0
 
1
 
! Отговори
a sega na kade ? преди 14 години
da poglednem na nechtata po otdale4... Vaprosniaqt doklad dokolkoto stana iasno e predostawen na presidenta, premiera i predsedatelq na NS.... Pone taka se 4u... Nqkoi moje li da mi obqsni kakva e polzata na stanichev da go krie ili da da ne go vrachta? taina spodelena ot pove4e ot edin ne e taina .... Drug e vaprosa dali nee iskal da predostavi ORIGINALA na koito tam e triabwalo da go pokazwa. Edno da idech s ORIGINAL drugo e da kajech "awe pencho DANS te tarsi' ....
61
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
секретна справка на ръка се не връща Само този който не е ходил войник може да разстяга тези локуми
60
0
 
1
 
! Отговори
Калин преди 14 години
Гани милиционери стоят за лаптопите и по команда дезинформират и посдмянят нещата. ДАНС беше добър замисъл, но лошо осъществен. Бг е комунистическа страна и като всичко в нея ДАНС беше недоносенои недоклатено. Ако тази служба не се преведе в ред и не добиее европейски вид. Шанса бг да си остане милиционерска страна нараства главоломно. Убийства Наркотици ,престъпност управлявана от престъпните милиционери ще залее страната. И всичко това ще покрива с приказки за "икономическа" криза"!
59
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
станишев бил взел-дал... :)
58
0
 
1
 
! Отговори
у76776 преди 14 години
съгласен съм много са зле горките
57
0
 
1
 
! Отговори
6897698 преди 14 години
хахахахахаха това бееш добро
56
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
за съжаление като гледам доста народ си задава този въпрос .... А ББ из да кинг - 1ва роля в Сълза и Смях ... Този човек или няма съветници или не мъ стига за да се заслуша за секунда ..... Вероятноста да са *** като него също не е за отхварляне .... А може би това се цели ....
55
0
 
1
 
! Отговори
Калин преди 14 години
Сергото лъже,че не знае кой е Стефан Гамизов. Факта,че споменава и Бог потвърждава лъжата. Всеки знае,че комуниста е завършен антихрист и на тях вяра се няма!Те мразят Бог следователно и хората, най вече омразата им е насочена,към децата и идните поколения!Това е гадния червен бацил, противник на човека.
54
0
 
1
 
! Отговори
данс преди 14 години
Спешно съобщение: изчезнали са девет ролки секретна тоалетна хартия. Който ги намери да ги занесе на ББ!