Това, дето Станишев го взел, го дал на ДАНС

Разпитаха екс-премиера, а той разплете пътя на Доклада
28 окт 2009 13:03,
101
Това, дето Станишев го взел, го дал на ДАНС
Снимка: Булфото

"Справката на ДАНС, излязла от Министерския съвет, е върната от мен в ДАНС и там е направена комисия за проверка на информацията. И след това не се е връщала при мен".

Това каза бившият премиер Сергей Станишев на пресконференция в централата на БСП, след разпита му в прокуратурата заради случая с доклада на ДАНС, цъфнал в интернет пространството.

По думите му по справката, която циркулира из медиите, вече била разпоредена проверка на ДАНС, правена била и самостоятелна проверка в прокуратурата, която обаче приключила с отрицателно становище за образуване на дело.

"Би трябвало да се провери дали тази справка е предадена от Алексей Петров на г-н Борисов. Трябва да се изясни как тя е стигнала до премиера", категоричен е червеният лидер.

Още по темата

Цялата история с доклада на ДАНС според него е доказателство за управлението на страната, за характера на управление на държавата, което става все по-авторитарно.

Според него кабинетът върви целенасочено към ликвидирането на ДАНС.

На въпрос кой според него е Стефан Гамизов, Станишев каза: "Очевидно някакъв бизнесмен с някаква сериозна информация, но кой е той, Бог знае".

"Съвестта ми е чиста, никога и никого не съм прикривал. Този доклад е предаден в ДАНС, а как е излязъл оттам, не знам", обясни отново бившият премиер.

"Прокуратурата ще си свърши работата независимо от натиска на Бойко Борисов, който се опита да дава указания на прокуратурата, което е безпрецедентно. Това дори и Тодор Живков не го е правил", каза той.

По думите му сегашният премиер и министрите му се държат като прокурори.

"Докато светът излиза от кризата, в България нищо не се прави", обясни той.

Затова се акцентирало и върху скандалите с ДАНС за отвличане на вниманието от реалните проблеми на българите, смята експремиерът.

"Нека да спрат да приказват за тежкото наследство на предишното правителство", призова още той.

Станишев обясни, че е оставен достатъчно голям резерв в държавата, който сега се търси как да се похарчи от управляващите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
1
 
! Отговори
Калин преди 14 години
Сергей Дмиетриевич лъже. Нищо не е върнал, по вероятно е да го е разпространил сред "съветниците" си. Цялата тази истерия около докладите прилича на милиционерско мероприятие. Справки се правят през 80-те години в болшевишките служби, работещи за партията и обслужващи партията не държавата. Гоце и Главъта, иначе казано другия лъжец Р.Петков са в цялата драма. Сергото е играе кукла в момента и стоически пази стола на Гоце-лъжеца президент за председател на комунистическата партия.
52
0
 
1
 
! Отговори
876667 преди 14 години
пази боже неинформиран да ти два информация иман енда приказка невинен то доказване на противното тея за едно смотано пияно излъгаха а пък кво остава за другите неща ааа преди да кажеш че съм комнунист не съм но не съм от герп и от дпс
51
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
кои крив кои прав незнам но колата си е още там в 89г.
50
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Дале нямаше да е по-добре Расате, Сидеров и Янев да бяха спретнали една тройна коалиция.
49
0
 
1
 
! Отговори
до Тъй, тъй преди 14 години
хахах,като инч хаи ,а?
48
0
 
1
 
! Отговори
Да Преговориме преди 14 години
Безмилостните бойци на невидимия фронт разграбваха икономическия ресурс, създаваха борчески групировки, доразработваха и укрепваха контрабандните канали, заграбваха със замах цели стопански отрасли, дирижираха политиката и медиите, дърпаха конците на зависимост в съдебната система. Ченгесарската машина произведе и свръхпроизведе всички абстрактни и конкретни чудовища, които подчиниха страната на просташката си и варварска експлоатация.АВЕ ИМПЕРАТОР БАТ БОРИЙ дайте още ЗРЕЛИЩА на народа!
47
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Тц тц тъй кат гледам тука изглежда всички вярват на измамника и крадеца Станишев, на тоя очилат смърф и на една дума неможе и нетрябва да се вярва.Бил върнал доклада трънци, колко време го е държал при себеси и го е коментирал с още някой тайни субекти.Другото което е никой незнае какво са си говорили докато е бил в ДАНС, може и кафе да са пиели и да са обсъждали по нататачни действия за сваляне на това правителство и връщане на 3 ната коалиция начело с терориста Доганннн.
46
0
 
1
 
! Отговори
ГЕРБавия преди 14 години
Преди 2-3 години БСП /Т.Модев/ и кмета-мутра БОЙКО Б. съвместно стопанисватт Софийското езеро АРИАНА. Мутрата го дава на мутри чалгаджии и трафиканти, без търг или конкурс. Сега БСП-серГЕЙ атакува Бойко, че го дал на "котараците".... Кои са техните фирми ???? ФИРМАТА Към момента на подписване на договора със Столична община собственик на "Профудс" е Пламен Иванов. Месец по-късно обаче съдът регистрира промяна в капитала, като едноличен собственик става "П П Капитал". 50% в нея държи Пенчо Пенчев. Името му се среща като съсобственик в "Ер Бан", където е управлявал съвместно с Емил Кюлев. В "Профудс" има още една промяна на собствеността. Неин управител и съсобственик в момента е Ивайло Кръстев, който държи дял и в "БВГ Синема". Тази фирма стопанисва серия обекти в столицата като "Син сити", ресторант "Линконтро", зимните пързалки пред Народния театър, става ясно от сайта им.* * По информация на в."Сега".
45
0
 
1
 
! Отговори
4i4o преди 14 години
Само Бате ти Бойко ще оправи страната - той е смел реформатор и добър икономист ,той е интелигентен и е супермен, с богата обща култура , с такъв министър председател България ще върви на пред и до 3-4 години аз вярвам че бат ви Бойко ще ни изтласка от дъното на ЕС в което ни вкара некомпетентния Станишев! до 3- 4 г ще настигнем Австрия,Белгия и холандия а след 6-7г ще сме в тройката заедно с Германия и Франция !!!!
44
0
 
1
 
! Отговори
Тъй, тъй... преди 14 години
То че СерГея е взел-дал на всички е ясно.Но не ми е ясно докога ще я разтягат тази дъвка. Вече втора седмица стана. За нещо елементарно - да се погледне в два тефтера кой и кога приел и кой и кога сдал "секретниот матрял". Толкоз.Апропо, като видях що за "матрял" е доклада ми се приплака. както и от визията, жестовете, речника и интелигентността на Драшков днес при Бюреков. Боже Господи, знам, че ченгетата са доста убоги, но тоя , на всичкото отгоре висш контраразузнавач, направо ме потресе!
43
0
 
1
 
! Отговори
sans преди 14 години
Бате Бойко трябва да закрие ДАНС, нема оправия там а и в БГ
42
0
 
1
 
! Отговори
P.djuf преди 14 години
Българите и Господ даслезе, не може ни оправи.Където пипнеш-всичко гнило.Там му е грешката на Борисов-смята, че в държавата ни няколко души са лоши,и като ги вкараме в затвора ,работите ще тръгнат.А разпада е пълен-от икономика, до правосъдие -всичко е прогнило.Вместо да гони призраци, да взема радикални конституционни и законодателни мерки.
41
0
 
1
 
! Отговори
Спаска преди 14 години
Защо ме забравихте? Елате при мен и аз ще ви спретна такава справка, че свят ще ви се завие!
40
0
 
1
 
! Отговори
baj Mile преди 14 години
'Станишев също така пита защо Бойко Борисов не е отишъл да свидетелства срещу Сретен Йосич.'Бай Миле ден преди да бъде убит казва - цитат : 'Бойко взе парите...'Бойко не е казал и кой е този Бойко, който е взел пари от Бай Миле !? Не чухме от Бойко и кой поръча убийството на Бай Миле !?В произведенията си Георги Стоев пишеше за някакъв Боко тиквата ...Бойко не е казал още кой е този Боко тиквата !? Бойко не е казал и кой поръча убийството на Георги Стоев !?
39
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Прочетох тоя прословут доклад-не видях нищо секретно тъй като е правен на база вестникарски стотии
38
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Цялата история с доклада на ДАНС, според него е доказателство за управлението на страната, за характера на управление на държавата, което става все по-авторитарно
37
0
 
1
 
! Отговори
Methylprednisolon преди 14 години
Не мога да разбера, ББ министър-председател ли е, или пощаджия, разнасящ справки по етажите? За какво му плащаме?
36
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Sergei! Moje li v takiva raboti da se zaburkash? Aaaaaa, shte se karame s tebe!
35
0
 
1
 
! Отговори
kyky преди 14 години
а бе,да не се окаже накрая че боко тиквата не е прочел правилника за това, как се борави със секретни материали, и затова е решил че станишев е нарушил нещо?майтапи....
34
0
 
1
 
! Отговори
ТОМА НЕВЕРНИ преди 14 години
еех,живота ни стана ПРИКАЗКА-всяка медиина изява на настоящият ни премиер започва с-ИМАЛО ЕДНО ВРЕМЕ....