Столичен квартал и Фандъкова дърпат конците на София

Едва 120 хил. столичани са подкрепили кандидатката на ГЕРБ
16 ное 2009 07:00,
172
Столичен квартал и Фандъкова дърпат конците на София
Снимка: БГНЕС

23,17%, или 257 367 избиратели от имащите право на глас 1 110 258 души, държат в ръцете си съдбата на 1,5-милионна София.

Това показва простата аритметика от отминалите частични избори за кмет на столицата.

Според официалните резултати едва 120 хиляди души са пуснали интегрална бюлетина за кандидата на ГЕРБ Йорданка Фандъкова.

В процентно изражение победата й изглежда много убедително – 66,23 на сто, но едновременно с това зад нея са застанали едва 12% от избирателите в столицата.

Социолозите вече обявиха, че ниската избирателна активност създава известна нелегитимност на този избор.

Факт е обаче, че за първи път столицата ни ще бъде управлявана от жена.

Далеч след нея остана представителят на БСП Георги Кадиев, който получи 27,71%.

Трети е кандидатът на РЗС архитект Павел Попов с 2,8 на сто подкрепа.

Всички останали 15 кандидати получиха под 1 процент подкрепа, може би единствено роднините им са гласували за тях.

Общо 18 бяха кандидатите за кмет на Столичната община на частичните местни избори.

Изборите в София се наложиха, след като столичният кмет Бойко Борисов бе избран за министър-председател и оваканти поста на "Московска" 33.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
1. София е с над 2,5 милиона души, а не 1,5!!!2. В заглавието къде виждаме кои квартал "управлявал" из статията!
145
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
"Как никой не отговори на въпроса- ами ако никой не ни харесва, какво? да сме ходили да пуснем празна бюлетина- процентно резултата е същия, защо да се занимаваш да пускаш празна?"-при празна бюлетина по закон нямат право да разпределят гласа ти.80% празни бюлетини,тагова Фандъкова или който там"печели" си остава с 20 % и вота не се зачита.А като не гласуваш твоят глас се преразпределя и Фандъкова печели с 65%-това е разликата.
144
0
 
0
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 14 години
Добре де, всички знаем за бойния дух на твърдото ядрона БСП, които сана бойния си пост, а ГЕРБ има "дълга резервна скамейка" и част от симпатизантите му могат да си позволят да отидат за риба или за гъби - вие дане би да искате да бием бесепарите с повече от 100 процента - това ще бъдезагуба на енергия /и то точно срещу зимата/...
143
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
129 има логика
142
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
а журналистите да спрат да натрапват мнението си, че тези, които не гласуват, нямали право да се оплакват... МОЛЯ?! да бе да! как ли пък не? ми дай да си захвърлим личните карти и че симаме права? инфантили! нямали право да се оплакват- данъци плащаме ли- да! Значи имаме всяко право! Как никой не отговори на въпроса- ами ако никой не ни харесва, какво? да сме ходили да пуснем празна бюлетина- процентно резултата е същия, защо да се занимаваш да пускаш празна?
141
0
 
0
 
! Отговори
KRUM преди 14 години
Браво пич !!! :)))
140
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Гледах й на тази откъс от следизборанта пресконферениция. Вместо да каже "Аз сега ще направя това, аз онова", тя само мънкаше, какво мислел Бойко за избора й, какво казал Бойко и тя какво възнамерявала да обсъди с Бойко. Е нема що!... Дано Бойко й е разрешил да ходи до тоалетната, че да не се оака някой ден женицата, докато чака разрешение от Бойко.
139
0
 
0
 
! Отговори
въпросче преди 14 години
Засрамих се от пресконференцията на новия кмет на София. Госпожата отсега показа как ще сведе главичка в коленете на ББ и ще позволи да бъде дърпана за въженце от Него. Срамно е министър председателят, обявил себе си за всичко, да не даде думата на Фандъкова. Непрекъснато се изказваше, усмихваше и заканваше. Чакай, Бойко, остави кметицата, иначе и бебетата с памперсите разбраха, че си слагаш навсякъде слугинаж. Жалко. София е столица - не е квартална кръчма.
138
0
 
0
 
! Отговори
копие преди 14 години
Училището за пожарникари, съвместно с издателство "Маргини-брадърс", предлага наръчника на Фандъркова "Как да стана кметка-марионетка на министър-председателя."
137
0
 
0
 
! Отговори
Mariyan преди 14 години
Kakvi protesi, kakvi 5 leva? do predi dvadeset godini podska4ahte, 4e ne vi davat da glasuvate! Sega, kogato imate pravo na glas vie go otkazvate. nali pravoto na glas e osnovata na demokraciata?? Sega vi ostava da si psuvate v ku6ti na rakiika tezi, koito izbraha tozi ili onzi. Vie za6to ne glasuvahte???
136
0
 
0
 
! Отговори
до 129 преди 14 години
подкрепям те напълно... просто си казал всичко, ББ уреди всичките си хора на високи постове... Това ако е избора на народа - значи няма народ. Как така стана, какво ще стане - не се знае... Кметицата е мн.хубава жена - безспорно, но дали ще от полза на софиянци, като ББ се е превърнал в нейн говорител. Каквото и да стане ББ - знае всичко, другите нямат ли мнение. Властта е заразителна чума.
135
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Журналистите винаги лансират партиите,които са на власт.По медиите само Фанкъдова и Кадиев се явяваха,къде са другите кандидати.Посланието е много ясно-ако искате да гласувате за някой друг,няма смисъл,само си губите времето.И постигат целта си.Недовалните 80% си остават в къщи,и олигархическата партия БСП-ГЕРБ си е все на власт.
134
0
 
0
 
! Отговори
пенсионер преди 14 години
Мухобойко какво се перчи. Трябва да има бламиране,при положение че не са гласували и 50%. Срам,срам.Само знаят -нема пари ,другите ги олапаха. Ами то винаги така става. Некадърниците смениха крадците...
133
0
 
0
 
! Отговори
WWW преди 14 години
Беше история с предизвестен край.
132
0
 
0
 
! Отговори
Ангелов преди 14 години
Информацията колко души са подкрепили новата кметица не се нуждае от коментар. Това, че не гласувахме е протест срещу простотията на властимеющите, които се държат като гамени!
131
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Do mnenie 128S edin ***, koito ne moje da si zatvori ustata ot ...da ne kazvam zashto ( che tuk ima i deca pod 18 godini) i edna turska mijiturka ( ne obijdam turcite kato cqlo , a specialno onui Doganche - Lai***che) ne moje da ima neshto stabilno.
130
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
бойко е със самочувствието,че дресира народа... що за отношение е тва... а после се сърди и вика на журналистите...а журналистите един неудобен въпрос не знаят да му зададат... защо фъндъкова почти не говори, нали тя е кмет... смях
129
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
никога не е било разумно да управлява само една партия, ама вие дето точите лиги по бойко не искате да мислите! бсп били ко мунисти... стига с тия заучени фрази, да не сте на хлапаци, бойко нали от тая система се издигна... за герб гласували висшистите... хах добре бе, а колко висшисти карат таксита е друг въпрос, усмихне се бойко и жените вдигат полите
128
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
вярно е - бутнахте тошо и тоталитаризма, за кво? за да дойде друг тоталитаризъм - ченгесарска държава. Коалиция винагие бил по добрия вариант. Сега на кой да се оплачеш... на ДСБ или смешника мазник РЗС ли? Може да плюете яко по тройната коалиция , но беше по-балансирания подход. Самият бойко на пресконференцията ако сте слушали, а не сте точили лиги само, каза, че в общината е добре да има и опозиция, за да им контролира проектите... че ако те сгафят опозицията ще е там да види...
127
0
 
0
 
! Отговори
ani преди 14 години
Ако тези ,които се смятат софиянци останат в домовата книга-всичко ще е спокойно.има и такива, които по родните им места не ги обичат или се срамуват от тях , а в софия хвърлят *** от балкона и паркират в градинките.както казваше една съседка"ний бехме селяни ,ама сегинкана не сме".