Столичен квартал и Фандъкова дърпат конците на София

Едва 120 хил. столичани са подкрепили кандидатката на ГЕРБ
16 ное 2009 07:00,
172
Столичен квартал и Фандъкова дърпат конците на София
Снимка: БГНЕС

23,17%, или 257 367 избиратели от имащите право на глас 1 110 258 души, държат в ръцете си съдбата на 1,5-милионна София.

Това показва простата аритметика от отминалите частични избори за кмет на столицата.

Според официалните резултати едва 120 хиляди души са пуснали интегрална бюлетина за кандидата на ГЕРБ Йорданка Фандъкова.

В процентно изражение победата й изглежда много убедително – 66,23 на сто, но едновременно с това зад нея са застанали едва 12% от избирателите в столицата.

Социолозите вече обявиха, че ниската избирателна активност създава известна нелегитимност на този избор.

Факт е обаче, че за първи път столицата ни ще бъде управлявана от жена.

Далеч след нея остана представителят на БСП Георги Кадиев, който получи 27,71%.

Трети е кандидатът на РЗС архитект Павел Попов с 2,8 на сто подкрепа.

Всички останали 15 кандидати получиха под 1 процент подкрепа, може би единствено роднините им са гласували за тях.

Общо 18 бяха кандидатите за кмет на Столичната община на частичните местни избори.

Изборите в София се наложиха, след като столичният кмет Бойко Борисов бе избран за министър-председател и оваканти поста на "Московска" 33.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
0
 
0
 
! Отговори
az - 104 преди 14 години
Виж какво тъпоумнико, вчера социолозите ти го казаха в прав текст, че Бойковица е кандидата на гласувалите за нея и мълчаливо подкрепилите я негласували. Логиката е проста - тоя който не гласува е за статуквото, което му харесва! А като си толкова доволен от управлението по-добре си трай, а не ми се прави на принципната опозиция и не минавай с номера ама то никой не ми харесва. А истината е, че от 18 кандидати имаше и читави. А като смяташ, че няма кандидатирай се ти. Всичко останало са глупости
105
0
 
0
 
! Отговори
До който не гласува преди 14 години
Ами че за какво да гласувам бе. Щом гласуваш за някого значи си съгласен с това което прави, подкрепяш и хората които представлява. На тези избори нямаше такъв. За какво да гласувам-щото ти искаш.
104
0
 
0
 
! Отговори
До az - 92 преди 14 години
Кой съм подкрепил с негласуването си? Нещо загубих логиката нишката на елемнатрната логика? Едва ли нещо толкова банално като логика би ти провалило малоумната партйна агитацийка, а? АЗ НЕ СЪМ ПОДКРЕПИЛ НИКОГО, ЗАЩОТО НЕ СъМ ГЛАСУВАЛ ЗА НИКОГО !!! Не ми излизайте с тия пост партизански *** - не оставяай другите да избират вместо теб и тн. това е толкова банално и изтъркано, че даже вече и ромите не се хващат. Ама вие нали сте стадо, ходете си пускайте гласчетата и го играйте общественици.
103
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Чалгостан бих казал ...
102
0
 
0
 
! Отговори
Mутрата преди 14 години
Vreme e България da se nareche Mутрия. Dajte drugi predlojenija za imeto na България
101
0
 
0
 
! Отговори
Тъй, тъй... преди 14 години
...да довърша...Визията на табелките на микрофоните беше като самодейност в трамвайно депо.3) Сутринта показаха някаква прозираща бюлетина. Всеки който е пипнал поне принтер знае, че хартията си има стандарт за грамажа, за печата също.Колко му беше в закона да напишат...за бюлетините толкова и толкова грамажна, за пликовете - също. Един ред! Да бяха питали поне една жена от копирния център я на МС, я на НС.
100
0
 
0
 
! Отговори
Говедарин преди 14 години
продължение...Падна Кадиев, в смешен бой,падна за тебе Сергей,за да изгрее и стане той,истински социалистически гей...
99
0
 
0
 
! Отговори
Тъй, тъй... преди 14 години
Коментарът ми е по чисто технически проблеми.Гледам талавизуръ за изборите и са чудъ:1) Кой *** поръча тези баджове като билборд големи с някакви си панделки като за медали по художествена гимнастика? Дребна далаверка е направил ***, ама що народ изглеждаше ***... А доставчици на стилни баджове дал Господ. И са за дребни стинки.2) Как пък на никой от организаторите в пресцентъра в НДК на му хрумна да направи рамчици на табелките на микрофоните за журналистите! Да ги "пипне" ...
98
0
 
0
 
! Отговори
Говедарин преди 14 години
Из химна на БСП - СофияНас червеното знаме роди ни, нас жестоко ни плаши властта.Ний сме за 4-ти километър,ний сме за 4-ти километър,и така до края на света!
97
0
 
0
 
! Отговори
ОТ ДЕДА МУ преди 14 години
БОЧКО,СОПОЛАНКО НИЕДЕН,КОЛКО ПЪТИ СЪМ ТИ КАЗВАЛ, КАТО ЕДНА ЖЕНА ТЕ Е ТЪПКАЛА И ВЛАЧИЛА КАТО ЦВЕТАЛИНКА,ЗАЩО СИ МИСЛИШ,ЧЕ КАТО СЛОЖИШ ДО СЕБЕ СИ НЕЙНОТО КОПИЕ И И ДАДЕШ ПОД КОМАНДА ОТ ТЕБЕ ДА ДООБЪРКВА СТОЛИЦАТА,ЧЕ ЩЕ СИ ГО ВЪРНЕШ НА ПРЕДНАТА?МАЛКО СЪМ ТЕ ТЕПАЛ И ГОЛЕМАТА ТИ КРАТУНА САМО С ОГНЕБОРСКИ ГЛУПОСТИ Е ПЪЛНА!АМА И СОФИЯНЦИ ГЛАСУВАТ С ДРУГИТЕ СИ ЧАСТ НЕ С ГЛАВИТЕ СИ!
96
0
 
0
 
! Отговори
ами сега накъде ? преди 14 години
Да ни е честит най прозрачниат кмет в историята... По прозрачен от нея си в категория ПРИЗРАК/ЕКТОПЛАЗМА ...Ама нали ББ всичко осигурява !!!
95
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Пак не гледате заглавието"Столичен квартал".Кои квартали са нарицателни и за София и за Пловдив-Факултето и Столипиново.Така че съдбата на София отново ни я определиха *** ни събратя.И не са прави тези,които казват,че не трябва да се гласува.Закона ни е направен така,че и 1 да гласува,изборите са легитимни.А *** гласуват като стадо,така че ето кой определя бъдещето ни.*** избор=*** държава
94
0
 
0
 
! Отговори
до 94 преди 14 години
Ми да си гласувал, бе! хаха
93
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Изглежда толкова са истинските софиянци в София.Останалите са били по родните си села.
92
0
 
0
 
! Отговори
az преди 14 години
Ти да мълчиш. С твоето негласуване напрактика също си подкрепил кандидата на пожарникаря, така че тия опрадвания само за пред съвестта ти.
91
0
 
0
 
! Отговори
az преди 14 години
Какво ревете толкова? Нали и мутрата я избрахте с 10 хил. гласа повече от тия на Бойковица! Четри години кибичи в общината и измисляше кой му пречи, а после за добре свършената работа и премиер стана. А вчера си го и каза - аз съм отличник, хората ме обичат и за това все гласуват за мен
90
0
 
0
 
! Отговори
LoL преди 14 години
Стига с тези сърцераздирателни драми "Аз гласувам", "Аз имам право да гласувам". Да имате право да си изберете коя секира да ви краде следващите 2 години. Какво става, когато не виждаш своя кандидат сред предложените от съответните партии? Да отида да гласувм за по-малкото зло? Да легитимирам с гласа си следващия крадец? Благодаря добре съм си, никога няма да гласувам за подобна ***. Който е гласувал сега да си трае, както и следващите 2 години в *** !!!
89
0
 
0
 
! Отговори
Kolio1 преди 14 години
Като сте недоволни, да бяхте гласували ... Много ми е чудно, дали не е крайно време гласуването да стане задължително. Чудно ми е от какъв зор, някой който не е отишъл да гласува, се оплаква после, че са избрали еди кой си ... Ако гласуването е задължително, то тогава пак ще може да се пусне и празна бюлетина или невалидна, но това право, правото на глас трябва да се използва.
88
0
 
0
 
! Отговори
mim преди 14 години
Да започнем със статията - малко повече от тенденциозна и платена! Аз самата не съм фен на Герб, но харесвам Фандъкова и гласувах за нея. Не проумявам нито опита за проста кръчмарска сметка, нито старанието на новинарите ви да измъдрят новина от ниската избирателна активност - това нито е ново, нито е от скоро.Ще се обърна и към явно злобно коментиращите тук - Да бяхте гласували и съответно избрали друг кмет! успех на г-жа Фандъкова и дано оправдае очакванията ни.
87
0
 
0
 
! Отговори
Който не гласува! преди 14 години
Който не гласува, сега да не се обажда! нека ви мързи, ***. Аз гласувам винаги, защото е мое право по Конституция! *** на мързела на останалите! За когото щете гласувайте, но ГЛАСУВАЙТЕ! *** на апатията! Аз гласувам!