Европа се чуди какво да я прави. Тя не знае къде е Аденският залив?

Отлагат окончателното решение за Желева
13 яну 2010 23:11,
526
Европа се чуди какво да я прави. Тя не знае къде е Аденският залив?
Снимка: БГНЕС

Ройтерс съобщава, че българската кандидатка за еврокомисар Румяна Желева е изправена пред заплахата да бъде отхвърлена от Европейския парламент заради съмнения в нейната компетентност и конфликт на интереси.

Комисията по развитието на ЕП оцени представянето на Желева във вторник като слабо.

В Комисията по развитието дори предполагат, че външният ни министър не знае къде се намира Аденският залив.

Барозу e на ход

Според източници на седмичния вестник "Ню Юръп" окончателното решение по кандидатурата на Румяна Желева за еврокомисар може да бъде отложено за понеделник (18 януари) в Страсбург.

Сега на ход е председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу.

В сряда не е имало среща на Барозу с председателите на групите в Европейския парламент на Европейската народна партия (ЕНП) Жозеф Дол и на социалистите и демократите Мартин Шулц.

Мога да потвърдя, че такава среща не имало, заяви говорител на Европейската комисия.

Спор около българския кандидат за еврокомисар предизвика разделения в Европейския парламент (ЕП), тъй като има неяснота около подкрепата за целия нов екип на председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу. В центъра на спора стои Румяна Желева, коментира Франс прес.

ЕНП брани Желева

Групата на Европейската народна партия (ЕНП) в Европейския парламент изрази подкрепа за Румяна Желева след вчерашното й изслушване като кандидат-комисар в Комисията по развитието на парламента – това заяви Йожеф Сайер, заместник-председател на парламентарната Група на ЕНП и координатор по изслушването на кандидат-комисарите, членове на тази група.

Още по темата

Междувременно ЕНП отвърна на удара по Желева. Партията обяви, че номинираният от Словакия Марос Шефкович от Партията на европейските социалисти не може да стане заместник-председател на Европейската комисия.

От Европейската народна партия са открили негово изказване отпреди четири години, което  представлявало „проява на расизъм спрямо ромското малцинство“, съобщава БНР.

Желева нямаше конкретни идеи за Афганистан, Газа, Конго и Судан. Изглежда, че тя не знаеше къде географски се намират някои конфликтни зони, например Аденският залив. Това пишат в оценката си за представянето на кандидатката ни депутатите от Комисията по развитието на ЕП, съобщава БНТ.

Борисов се закани на червените и жълтите

Бил съм БСП и НДСВ пет пъти и заради този срам, който нанесоха на България, им обещавам да ги бия още пет пъти, закани се пред bTV премиерът Борисов.

Много добър сценарий. Много добър капан. БСП нямат равни по подривна дейност. Изиграха ни. Никога не са мислили доброто на България, каза още премиерът.

Как действах аз, когато Ирина Бокова беше кандидат за шеф на ЮНЕСКО?  Пратих двама министри в Париж да я подкрепят. Радо Точев поддържаше непрекъснато връзка с нея. Когато тя се върна, дойде в кабинета ми да ми благодари, прегърнахме се, пожелахме си успех. Ако исках да действам като БСП и НДСВ, щях да извадя колко пъти като главен секретар на МВР съм арестувал племенника й и да кажа: къде е тръгнала леля му да става шеф?! – подчерта Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


526
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
494
0
 
1
 
! Отговори
ася преди 14 години
Kakvo se pravite na mnogo umni,da ne bi vie da ste znaeli kade e tozi zaliv.
493
0
 
1
 
! Отговори
123 преди 14 години
POZOR,BRATJ BALGARI TOKU 6TO SE DOKAZA S DOKUMENTI ,4E RUMJNA JELEVA NE ZNAE TRITE IMENA ,ADRESITE I egn TATA NA IZNASILVA4ITE V KONGO!!!!!!!!!!!TJ NE ZNAE DORI IMENATA I ADRESITE NA SOMALIISKITE PIRATI.O,PRIRODNO BEDSTVIE!!!!!A DA NE GOVORIM 4E OT 1946 GODINA DO 2010 GODINA PALESTINA NE MOJE DA SE RAZBERE MEJDU GRUPIROVKITE SI PO VINA NA JELEVA.AMI SEGA.............
492
0
 
1
 
! Отговори
RadoslaV преди 14 години
Eto che se potvarjdava starata istina,v kakuvto i sauz da vlezem,razpada se,tiq v Evropa se izpokaraha.A utre pak da glasuvat babichkite za komunqgite i caristite,nikogo ne zashtitavam,no tova si beshe mach-Bulgaria sreshtu Bulgaria.Istinata e che Bulgaria nqma po golqm vrag ot samite Bulgari,tiq zaslujavat publichen razstrel,O:S:R:A:H:A Bulgaria a ni kazvat che srama e samo za Jeleva,zashtoto taka im e udobno.BTW-kolko ot tezi evrodeputati znaqt kude e Bulgaria,a ne Adenskia zaliv?!!?
491
0
 
1
 
! Отговори
Тропчо преди 14 години
Чак сега разбрах какво значи КОЗА НОСТРА- козта е наша....
490
0
 
1
 
! Отговори
Другаря капиталист преди 14 години
В европейския съюз много добре са запознати с "консултантската" дейност на другарката Румче Желева. Много добре знаят кого е "консултирала" и какви "насоки" е давала за начините на "усвояване" на пари по различни европрограми. Същите пари, които бяха спрени именно заради начина, по който се "усвояват" т.е. крадат. Знаят също и какви комисиони е получавала за тази си дейност другарката бизнесдама. Затова румчето Желева ще гледа ЕК само по ТВ.
489
0
 
1
 
! Отговори
KOCTOB E HOB преди 14 години
Едва днес, като се събудих от следобедният ми сън осъзнах че моите крайно негативни квалификации срещу Румяна Желева са излкючително неправилни.Ето защо си промених мнението:С поведението на скромна по нахалство личност искаща да заеме длъжността -Министър по Бедствията и Авариите Желева се представи изключително добре.първо Нека видиме че тя макар и да не бе избрана започна да се бори на локално ниво с нашето най голямо Бедствие, наричано ББорисов и нашата най-голяма Авариа наричана ААтака.Желева показаа:личен героизъм -кандидатсваийки за този пост,самоотрицание - ликвидирайки фирма за 5 иляди лева, хладнокръвност при фалшифицирането на документите по кандидатурата и стоицизъм при изказването на красивата и умна Първанова.Румяна Желева успя да сложи очила с нужният диоптър на целият Български Народ, за да видиме кое е нашето Бедствие и коя е нашата Авария. Благодариме на Румяна. С пожелания за за издръжливост ако пожарникаро я яхне да я тепа. ти Руме само му кажи: Cа си ме яхнал, а ко шъ каиш за онази Яхтъъ? А , ко ? И ще влезне бате Цецо....
488
0
 
1
 
! Отговори
Бомбашка преди 14 години
Наше лошо нема -така разбирам ББ-то .Нама значение дали спазва някакви принципи или не . Не била нанесла никакви фактически вреди на никого ! Ами ако не е така ? Ами ако е точно обратното ? Кой знае ,пък и кой ли да ти каже ? Те за тва са принципите ,да се спазват .Или и ни е сме на принципа " Принцип,принцип ,ама и на него му се ***" !
487
0
 
1
 
! Отговори
Трайко преди 14 години
Неподготвена и това си е, не само за Аденският залив, но и за т.нар. :конфликт на интереси". Нима не е очаквала въпроси в тези насоки?! Ако пък действително не ги е очаквала за какъв политик се мисли?! *** куха лейка с явно опетнена репутация вследствие съмнителното й минало. Безперспективна личност, но явно платила си е и сега ще има за какво да се чудят, дали да връщат парите били нея.....
486
0
 
1
 
! Отговори
до Ташка преди 14 години
повечето от тук не кандидатсват за еврокомисари!!!
485
0
 
1
 
! Отговори
Ташка преди 14 години
Сигурна съм ,че повечето от пишещите тук не знаят.Ха кажете де?
484
0
 
1
 
! Отговори
UPLASHENA преди 14 години
MALEE STRAH!
483
0
 
1
 
! Отговори
Боко Тиквата преди 14 години
Кой го грее някакъв си Аденски залив,уа.Нали е наш човек момичето.
482
0
 
1
 
! Отговори
до474 преди 14 години
Е, щях да се очудя да ги продаде на по - висока стойност, от кого, от себе си ли да печели, лява ръка, десен джоб му се вика на това
481
0
 
1
 
! Отговори
ba6gad преди 14 години
Като се сетя че подкрепях тази КОЗЯ ГЛАВА,не щото ми е кеф,а за принципа.Сега се срамувам и от това,не само защото съм роден в една страна с тази пикла.МАХНЕТЕ Я,ЧЕ НЕ МОГА ДА Я ГЛЕДАМ, ЩОТ *** Е ГНУС.
480
0
 
1
 
! Отговори
артемида преди 14 години
поредната куха лейка с високи претенции.
479
0
 
1
 
! Отговори
ГЪбарко преди 14 години
Продала ги е на съдружника на мъжа си.
478
0
 
1
 
! Отговори
teko преди 14 години
осрахмеса като карпатски лисици
477
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
конфликт на интереси, а ? *** мръсни, заради тях ни се смее цял ЕС !
476
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Уставният капитал на компанията е бил 5 хил. лева и общо 500 емитирани акции. Единият собственик в Global Consult е имал 200 акции, а другият - 300, сочи още справката на изданието.
475
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Според документите въпросната компания не е била активна в периода 2007-2009 година. Освен това Желева е продала дела си в компанията през април 2009 година, т.е преди парламентарните избори в страната. Кандидатът ни за еврокомисар е продала дяловете си в Global Consult на номиналната им стойност, показват още документите. Това означава, че тя не е реализирала печалба от продажбата и съответно не е била длъжна да я декларира според българското законодателство, допълват от изданието.