Европа се чуди какво да я прави. Тя не знае къде е Аденският залив?

Отлагат окончателното решение за Желева
13 яну 2010 23:11,
526
Европа се чуди какво да я прави. Тя не знае къде е Аденският залив?
Снимка: БГНЕС

Ройтерс съобщава, че българската кандидатка за еврокомисар Румяна Желева е изправена пред заплахата да бъде отхвърлена от Европейския парламент заради съмнения в нейната компетентност и конфликт на интереси.

Комисията по развитието на ЕП оцени представянето на Желева във вторник като слабо.

В Комисията по развитието дори предполагат, че външният ни министър не знае къде се намира Аденският залив.

Барозу e на ход

Според източници на седмичния вестник "Ню Юръп" окончателното решение по кандидатурата на Румяна Желева за еврокомисар може да бъде отложено за понеделник (18 януари) в Страсбург.

Сега на ход е председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу.

В сряда не е имало среща на Барозу с председателите на групите в Европейския парламент на Европейската народна партия (ЕНП) Жозеф Дол и на социалистите и демократите Мартин Шулц.

Мога да потвърдя, че такава среща не имало, заяви говорител на Европейската комисия.

Спор около българския кандидат за еврокомисар предизвика разделения в Европейския парламент (ЕП), тъй като има неяснота около подкрепата за целия нов екип на председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу. В центъра на спора стои Румяна Желева, коментира Франс прес.

ЕНП брани Желева

Групата на Европейската народна партия (ЕНП) в Европейския парламент изрази подкрепа за Румяна Желева след вчерашното й изслушване като кандидат-комисар в Комисията по развитието на парламента – това заяви Йожеф Сайер, заместник-председател на парламентарната Група на ЕНП и координатор по изслушването на кандидат-комисарите, членове на тази група.

Още по темата

Междувременно ЕНП отвърна на удара по Желева. Партията обяви, че номинираният от Словакия Марос Шефкович от Партията на европейските социалисти не може да стане заместник-председател на Европейската комисия.

От Европейската народна партия са открили негово изказване отпреди четири години, което  представлявало „проява на расизъм спрямо ромското малцинство“, съобщава БНР.

Желева нямаше конкретни идеи за Афганистан, Газа, Конго и Судан. Изглежда, че тя не знаеше къде географски се намират някои конфликтни зони, например Аденският залив. Това пишат в оценката си за представянето на кандидатката ни депутатите от Комисията по развитието на ЕП, съобщава БНТ.

Борисов се закани на червените и жълтите

Бил съм БСП и НДСВ пет пъти и заради този срам, който нанесоха на България, им обещавам да ги бия още пет пъти, закани се пред bTV премиерът Борисов.

Много добър сценарий. Много добър капан. БСП нямат равни по подривна дейност. Изиграха ни. Никога не са мислили доброто на България, каза още премиерът.

Как действах аз, когато Ирина Бокова беше кандидат за шеф на ЮНЕСКО?  Пратих двама министри в Париж да я подкрепят. Радо Точев поддържаше непрекъснато връзка с нея. Когато тя се върна, дойде в кабинета ми да ми благодари, прегърнахме се, пожелахме си успех. Ако исках да действам като БСП и НДСВ, щях да извадя колко пъти като главен секретар на МВР съм арестувал племенника й и да кажа: къде е тръгнала леля му да става шеф?! – подчерта Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


526
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
474
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Получихме официални документи, които оневиняват българския кандидат за комисар Румяна Желева. Това се казва в статия на седмичника New Europe, изпратена до медиите от представители на Европейската народна партия (ЕНП), цитирана от сайта Econ.bg.
473
0
 
1
 
! Отговори
Гъбарко преди 14 години
ДИАНЧЕ, НЕ СА ОТ КОЛ И ВЪЖЕ А ОТ СОЙ, Т.Е ОТ СВОЙ
472
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
DIKME E AGRONOM
471
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
брей, значи и на други Боко им напомня на Тато, тъкмо мислех, че на мен нещо ми става хахахха, попил е маниер и изказ, само един каскет трябва да завърти на кубето, същий народен чиляк
470
0
 
1
 
! Отговори
kokic преди 14 години
Нека си признаем...некадърно си е нашето момиче, не става и нека не я защитаваме повече и нека някои хора да не и бършат .....дано тя сама направи това....
469
0
 
1
 
! Отговори
TR преди 14 години
до: колю баев Професор значи преподавател. След като се насладих на прекрасен английски и немски се чудя на какъв език води лекциите си??? Да оставим и лекия диалектен полъх и в българския и...А това с имената и адресите беше отдавна, макар и вожда ви да прилича досущ на Тато...
468
0
 
1
 
! Отговори
_I_ преди 14 години
За какво е и е да знае къде е Близкия изток, Аденския залив, кои са талибаните и т.н.! Тя отива за кинтите 17000 евро на месец. Той и дикмето бе машинен инженер ама ръководи Мин. на земеделието и на въпрос към догана защо е така, отговори, "че можел да разпределя парии!". В случая:"Абе знае ,не знае давайте й 17000 евро. Все някак си шъ съ управи!". Ама, не би...
467
0
 
1
 
! Отговори
ДИАНА преди 14 години
Тук е България все пак не е Франция! А кой е университета няма значение... Докато имаме такива управляващи така, ще е...ще се излагаме...За съжаление кадърните млади хора избягаха в чужбина. На никои не му се стои в корумпирана държава, където трудът се заплаща с жълти стотинки!
466
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Тея нарочно я пробутваха за комисар по бедствията, това е сенчеста позиция, но има много пари за крадене и трудно може да им се хване края. Покрай наводненията и гладуващите в Африка изтичат чували с пари в каца без дъно. По същата схема ***-Етем краде и у нас. Просто българската мафия, отгледана и възпитана от руснаците, е вдигнала летвата и иска да краде на европейско ниво.
465
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
И кой е тоя Европейски университет? Не е професор, а гостуващ преподавател. На френски професор значи преподавател, учител.
464
0
 
1
 
! Отговори
ДИАНА преди 14 години
Като ги избират от кол и въже така ще е.... Това, че е завършила в Европа какво значение и аз уча в чужбина и не е кой знае колко по-добро образованието. Следващият премиер ще е Азис както е тръгнало.
463
0
 
1
 
! Отговори
Тина преди 14 години
Аре да не ни правят на луди. Всички знаем,че мъжа на Желева е с варненската мафия,с която и Бойко има вземане-даване. Само че тея номерца с шуробаджанащината може и да минават все още в България,но не и в Европа. Да я връщат вече тая кукумявка,че не само тя стана за смях,ами и ние.
462
0
 
1
 
! Отговори
do 454 преди 14 години
tai ste vii drugarite, za tva i 2+2 ne znaiat, stoto ima kalkulatori ..kvi vremena doidoha da se gordeem s ogranichenostta si
461
0
 
1
 
! Отговори
колю баев преди 14 години
Желева е професор от Европейски университет ,ане от България.Те са дали оценка ,а не *** пишещи с грешки и *** /роми/.Пишете си фамилните имена и адресите за да знаем кой,кой е.
460
0
 
1
 
! Отговори
психопат преди 14 години
Бойко, направи услуга на България и на Европа - оттегли се! Стани телохранител на Станишев.
459
0
 
1
 
! Отговори
Гъбарко преди 14 години
В европейският парламент има коментар на думите на ББ, който в реезюме е следния:"Всеки човек с различно мнение от това на Борисов е обявяван за комунист..." Помислете господине и за своето мислене.
458
0
 
1
 
! Отговори
alex преди 14 години
Kakto vurvi ..skoro Sofi Marinova i Milko Kalaidjiev ste sa ni predstaviteli v Evropa..
457
0
 
1
 
! Отговори
Ифчо преди 14 години
Ми тя горката не знаеше къде е и Близкият изток доста преди да се появи на изслушването
456
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Вие не мислите ли,не виждате ли.Госпожа Желева не можа да отговори на нито един въпрос.Вярно,че има и притеснение,вярно че не е лесно,но ,който отива там,трябва да умее да пази и самообладание.Там не е за всеки.Тя,може да е професионалист в своята област,но общата и култура е ниска.
455
0
 
1
 
! Отговори
до 451 преди 14 години
Да....Точно до Бургас е!!! А ти защо излагаш себе си?