Борисов не знаел за "агентите" Маджо и Маргините

Като главсек на МВР той нямал данни за вербувани престъпници
1 мар 2010 11:40,
110
Борисов не знаел за "агентите" Маджо и Маргините
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов отрече да е имал информация за лица от престъпния свят, вербувани за работа в службите, докато е бил главсек на МВР.

На въпрос имал ли е информация Маджо и Маргините да са били вербувани за службите, Борисов отговори:

"По мое време нямаше такива работи".

В днешния си брой в. "24 часа" съобщава, че „добре облечени бизнесмени” са били привлечени за нещатни сътрудници на МВР.

Още по темата

Изданието посочва Братя Галеви, Косьо Самоковеца, Маргините и Маджо, като цитира бившия шеф на контраразузнаването Атанас Атанасов, който твърди, че привличането на знаковите фигури било елегантен начин част от политическите сили да използват финансовите ресурси на групировките по време на избори.

Иначе днес премиерът пожела "честита Баба Марта" с думите: "Да сме бели и червени през цялата година!".

При откриването на Шестия национален иновационен форум премиерът обяви, че страните от ЕС трябва да толерират процеса на развитие на иновациите – дали чрез стимули, дали чрез законови промени, дали чрез решения на отделните правителства.

"За жалост и ние попадаме сред страните в ЕС, които недостатъчно сме оценили този проблем и сме доста назад от много други държави", коментира премиерът.

Постоянният представител на Световната банка у нас Флориан Фихтъл каза, че иновациите са като растение, което се нуждае от постоянни грижи.

Според него подхранваща почва за иновациите е образователната система.

Към момента в България образованието не е представено на конкурентна основа и нивото на научноизследователската дейност е по-ниско в сравнение с останалите европейски държави, каза Фихтъл. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
1
 
1
 
! Отговори
присмехулник преди 14 години
Не доказва според мен. Не смятам лошите хора за умни дори и когато постигат целите си, защото след тях винаги има трагични последствия. За да ме разбереш, ще ти кажа, че на Дякона според мен равен му е само Петър първи/бълтарския/ Четирдесет години не е водил война. В онези години човешкия живот е бил по кратък от тези четирдесет години, а войните са си били ежедневие. Едно поколение без война си е рекорд за Гинес тогава.
61
0
 
0
 
! Отговори
ива преди 14 години
агенти ли....палката в гъзъ...ще се изкарат по- големи агенти от ББ
60
0
 
6
 
! Отговори
присмехулник преди 14 години
Въобще не симпатизирам на Сидеров, но за едно беше прав. Трябва негласно всички партии да изолират ДПС що се отнася до коалиция. Тогава този двадесетгодишен рекет от страна на Доган ще отиде по дяволите. В края на краищата какви права защитава той.Конституционално, а и практиката ни години наред показва, че към турците българите са толерантни. Напротив върхушката на ДПС взривява отнощенията помежду ни
59
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Е, всичко изброено от Вас, не доказва ли, че е умен? Това, че умът му не води до нищо добро за страната, не го прави глупав. Глупави са Ф.Д., Костов, Станишев, щом са се оставили да бъдат прецакани. Всъщност, последното не мога да го твърдя, защото не съм сигурен, дали не са играли комбина със Сокола. При всички случаи, глупаците сме ние, че оставихме тази пасмина 20 години да си прави на наш гръб всичко, което поиска.
58
0
 
6
 
! Отговори
присмехулник преди 14 години
Не съмсъгласен. Той притежава просто зомбиран електорат. Какво умно направи за него през последните двадесет години. Пречеше да се продаде БТК и плашеше с етническата карта българите и с възродителнен процес турците. Какво позитивно направи за страната ни. Смрази българи и турци, защото ние под ДПС разбираме всички турци които общо взето са хубави хора. Изживява се като властелин и еднодневките му се навеждат. Кого не е предал-Филип Димитров, Костов, Станишев.... Не го разбирам като ум...
57
0
 
3
 
! Отговори
станишев преди 14 години
"По-мое време нямаше такива работи"- и сега целокупния български народ трчбва да повярва, като знам къде му беше акъла на тоя народ да избере този ***, защо и сега да не повярва
56
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Дали е подъл Сокола не знам, но дефинитивно е умен. Не случайно "качи на трона" *** пожарникар, а какво замисля, не ми се иска и да мисля.
55
0
 
6
 
! Отговори
писмехулник преди 14 години
Всичко против ДПС си беше говорене предизбирно. Доган и Илия Павлов доведоха царя.Логично е и те да са му избрали охраната и подредили по късно част от листата на важни позиции. Откъде царя ще се знае с ББ. Смятате ли, че Доган каза случайно тези думи н онова село и как така за нула време всичко се разнесе. Един месец преди това БСП и ГЕРБ имаха почти еднакъв резултат на местните избори....Според мен Сокола качи поредния политик на трона. Не, че е толква умен-подъл е и има значителен електорат
54
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Шегаджия е тоя Бойко,те заедно са били в ДС не са се познавали айде моля ти се
53
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Да, Костов иска да се отворят икономическите досиета, но само тези от 2001 г. насам. Защо не поиска и от 1997 г.? А случайно да знаете за намесата на Костов по повод "уволнената" временно от Митниците негова племеница? Хайде стига с венцехваленията на този Костов.
52
2
 
3
 
! Отговори
;) преди 14 години
и за тези сътворили геноцида над народа си ли не знаеш?да ти ги копна тогава щот пожаникарите от нет не разбират много!ето ти обяснение и за ролята на мазните МУТРО-МИЛИЦИОНЕРИ!"В приложението към плана Ран-Ът от 117 страници става дума за това, че българската икономика е предназначена да изхранва 5 милиона души. Още тогава, началото на 90-те години, се прогнозира появата на цигари ментета, алкохол менте, хора, които ще ровят кофите за ***...- Къде изчезват 3-те милиона българи според плана? Гоним ли ги?Имената на българските икономисти, участвали в Проекта "Ран - Ът" (Може би ви е омръзнало да гледате следващите изображения. Нищо - на тях не им е омръзнало.)Усмивки от старите мутри:1. Професор Иван Ангелов - старши икономически съветник на министър-председателя Венцислав Антонов (ВИИ "Карл Маркс") 2. Румен Аврамов - Икономически институт, БАН 3. Валери Борисов - юридически съветник в Министерството на икономиката и планирането 4. Д-р Венцислав Димитров - Икономически институт, БАН5. Д-р Генчо Димов - старши икономист в Министерство на външноикономическите връзки 6. Стою Дулев - заместник-министър на икономиката и планирането 7. Д-р Никола Гълабов - Икономически институт, БАН 8. Професор Илия Георгиев - Икономически институт, БАН 9. Д-р Румен Георгиев - генерален директор, Минералбанк 10. Димитър Костов - заместник-министър на финансите 11. Д-р Иван Костов - ВМЕИ "Ленин" 12. Емил Хърсев - ВИИ "Карл Маркс" 13. Татяна Хубенова - Икономически институт, БАН 14. Д-р Димитър Иванов - Икономически институт, БАН 15. Професор Лилия Каракашева - главен директор, Министерство на външноикономическите връзки 16. Д-р Найден Найденов - заместник-министър на икономиката и планирането 17. Д-р Невяна Кръстева - научен сътрудник, Министерство на външноикономическите връзки 18. Георги Панков - заместник-министър на икономическата реформа 19. Професор Огнян Панов - директор, Институт по държавно и стопанско управление 20. Атанас Папаризов - генерален директор, Министерство на външноикономическите връзки 21. Д-р Огнян Пишев - старши икономически съветник на президента 22. Д-р Иван Пушкаров - Икономически институт, БАН 23. Професор Димитър Шопов - заместник-председател, Комитет по труда и социалното осигуряване 24. Боян Славенков - Икономически институт, БАН 25. Професор Стефан Стоилов - министър на икономическата реформа 26. Професор Милчо Стоименов - ВИИ "Карл Маркс" 27. Професор Тодор Вълчев - Икономически институт, БАН 28. Христина Вучева - Научно-изследователски институт, Министерство на финансите 29. Венцислав Антонов - ВИИ "Карл Маркс"
51
0
 
8
 
! Отговори
присмехулник преди 14 години
Припомнете си каква олелия вдигна ББ когато Румен Георгиев/състудент на Р-Овчаров/ изяви желание да се яви на търг за евентуалния терминал за евентуалния газопровод. Овчаров то уреждал,били състуденти, работели заедно при страежа на Козлодуй/ега ти провиненията и какво чудно етергетик да се хване в енергиен проект/ Сега се оказва, че половината "лоялни" граждани са съдружници на ББ и сътрудници на службите по време когато е главен секретар на МВР нищо не знае??? Не съм фен на Овчаров но...
50
1
 
10
 
! Отговори
ЖОРЖ ГАНЧЕВ преди 14 години
E САМИЯ КРЪСТНИК НА МАФИЯТА АКО НЕ ЗНАЕ КОЙ ДА ЗНАЕ ?
49
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Не идва от бунището .Но доста хора ще прати там и това им е мястото.То като гледам и ти трябва да ги последваш както и цялата ви кохорта платени писачи дето ви измисли вигенин.Щото както е тръгнало скоро няма да им е до вас.
48
0
 
6
 
! Отговори
ДС преди 14 години
По този начин партията ще поеме надясно и може да се превърне в новия партьор на ГЕРБ в парламента. А Доган повече няма да е трън в очите на Бойко и ще се оттърве от евентуално разследване. Борисов няма полза от конфликт с ДПС, тъй като това може да доведе до етническо напрежение, пък и няма да е плюс за страната ни пред Брюксел.
47
0
 
6
 
! Отговори
ДС преди 14 години
Има ли съюз между Ахмед Доган и Бойко Борисов ? В последно време това е един от най-често задаваните въпроси. Определено бие на очи как критиките на премиера към предходното управление са фокусирано единствено върху БСП. За ДПС дума не се споменава. Както и партията на Доган кротко си мълчи и не плюе срещу правителството.В средите на ДПС се говори под сурдинка, че Ахмед Доган до края на 2010 ще излезе от партията и от политиката. Това е възможно най-тактическия ход, който може да предприеме Соко
46
3
 
5
 
! Отговори
we преди 14 години
Той и СериГейчо не знаеше за бюджета...
45
3
 
5
 
! Отговори
НФБ преди 14 години
не знаех симо да е цар но е крал...ама много крал и за синове и внуци!всичките документи за собственост са фалшиви, а прибра колко имота!И да не мислите че нещо ще върне!Всички вече говорят за узаконяване на незаконните придобивки!Само Костов иска да се отворят икономическите досието и да се види кой как е забогатял, какви данъци е плащал...
44
1
 
6
 
! Отговори
НФБ преди 14 години
да маджо, маргините, галевите,...златко баретата...те всичко знаят и контролират държавата!покажете затворническата килия на маргините...то палат, телевизия, телефони, обслужващ персонал ..мацки...не ти трябва 5+++++нотел...самият шеф на затвора им прислугва!Затова става въпрос!това бе ударния отряд /червените ескадрони на смърта/на БКП/БСП и на кардиналите от ДС
43
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Той пък какво ли е знаел ?Нали са били ортаци във фирмите