Проверяват банките, които управляват държавните пари

Според премиера случаят е заварено положение
18 май 2010 18:39, Красимир Ангелов
150
Проверяват банките, които управляват държавните пари
Снимка: БГНЕС

На министрите на икономиката и финансите е възложено да проверят банките, които управляват държавните пари, и дали са спазени всички условия, обяви в Бургас министър-председателят Бойко Борисов.

Той бе категоричен, че случаят с банките е заварено положение.

Борисов обяви, че ще настоява там, където не са спазени условията, да се спазят и повече да не се повдига тази тема.

Dnes.bg припомня, че според данни на финансовото министерство почти 2/3 от парите на основни държавни фирми към края на март тази година са позиционирани в 3 търговски банки.

Сред тях лидер е Корпоративна търговска банка (КТБ), която държи близо половината от парите на стратегическите държавни предприятия, които са в банкови сметки в кредитните институции.

Това показват данните на финансовото министерство за потока от средства на 18-те най-големи компании с доминиращо държавно участие.

Така към края на март 2010 г. в КТБ са били депозирани почти 48% от парите на предпрятията, или 408 млн. лв.

СИБанк пък държи близо 80 млн. лв., или близо 10%, трета е Централна кооперативна банка с малко над 60 млн лв. – 7,12%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
0
 
1
 
! Отговори
Разгневен преди 12 години
продължение.... си прехвърлят топката едни на други и ще се крият от журналистите когато ги попитат защо са замръзени парите от Е.К. правете каквото искате живота си е ваш и си го живеете както искате!
130
0
 
1
 
! Отговори
Разгневен преди 12 години
Българи живущи все още в България, омръзнами да ви чета недоволните коментари......все ГЕРБ ви е виновен! Десеткилетия живяхте злеуправлявани най-накрая се появи една партия която се опитва да работи що годе добре и разумно и пак Борисов виновен (" да си ходи") Ами да си отива щом искате мен специално ме боли Х..Я за невежите които не различават добрият политик от продажният! Направите ли грешката да не подкрепите ГЕРБ на следващите избори пак ще ви управляват тройни и четворни коалиции които ще
129
1
 
3
 
! Отговори
ЕГАТИ ДЖУКАТА!!! преди 13 години
Този циркаджия докога ще вади номерца от протритото си джобче? Да си ходи той и цялата му продажна свита. Аман от *** на Ротшилдови!!!
128
0
 
1
 
! Отговори
ГЕРБ=ДПС преди 13 години
Кризата, дефицитът, отдалечаването на еврозоната, актуализирането на бюджета, посягането към резерва, съкращенията, мерките, пропуснатите възможности по еврофондовете и търговията с емисиите -досега това бе обяснявано с печалното наследство на тройната коалиция, корупцията, обръчите от фирми и безнаказаността на цялата политическа класа по времето на целия преход.Тази управленска обяснителна платформа изглеждаше донякъде легитимна в очите на голяма част от избирателите. Отсега нататък тази реторика ще започне да губи сила и убедителност. Не защото една малка банка държи голям дял от банковите депозити на държавните компании, а защото:случилото вече се интерпретира като знак зазадкулисни споразумениямежду днешното управление и предходното. Времето ще покаже дали това наистина се е случило, но докато то се произнесе, подозрението ще расте.
127
0
 
4
 
! Отговори
ТИКВАР преди 13 години
Борисов обяви, че ще настоява там, където не са спазени условията, да се спазят и повече да не се повдига тази тема.И АЗ искам да хванат кои хващат и повече да не гледам качулати по НОВИНИТЕ възможнолие !Егати се и тариката как само иска да запуши остите на хората да не говорят повече за жена му аз пък искам да си внасям осигуровките в най близкия клон до нас а не да ходя на майната си тъй като СИБАНК няма много клонове .Не стига че ми вдигна осигоровките пък и такса превод да плащам !
126
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бо Бо, стига толкова прах в очите ни! Голяма мъгла настана! Не виждаме вече нещо добро да ни чака!
125
0
 
1
 
! Отговори
лайк преди 13 години
48 плюс 10 плюс 7,12 е равно на 65,12 !!!! Не ми излизат нещо сметките? Къде са останалите 35% приблизително? Кой ги контролира? И ако държавния паричен поток през банката, в която Цветелина има участие- защото тя не е нейна- е 10 процента, хайде да спрем да говорим глупости ?.../НАЙ ОБИЧАМ ДА МЕ ЛЪЖАТ С ЦИФРИ/
124
2
 
6
 
! Отговори
абе преди 13 години
абе Бойко как ще проверяваш себе си, та нали твоите пари са в тази банка, ***, стига сте лъгали народа, прибираш си лихвите и ние да гнием, стига с това .
123
0
 
5
 
! Отговори
п2п преди 13 години
Си-Банкя подлежи ли на проверка ? Или тя е като "осъдения" Доган - суреализъм :) Аз гласувах за този човек ...
122
1
 
8
 
! Отговори
костовист преди 13 години
Славчо христов и Иван Костов на кого дадоха Си Банк че нещо нямам спомени
121
8
 
5
 
! Отговори
ДПС+БСП=Първанов преди 13 години
Безбожници и предатели на Рода Български.Не разбрахте ли че Червените подклаждат Турците и Ромите сега да дайстват, когато България се съвзема
120
1
 
6
 
! Отговори
SS преди 13 години
Така ще е докато всички частни банки не се закрият и работата с парите печатани от държавата не стане изцяло обществена дейност! На кого му трябват частни посредници, за да разпределя собствените си средства и то срещу лихва?! Лихварството е било забранявано и осъждано от почти всички епохи, само не и от днешната. Това е основния проблем на съвременното общество и ако не се реши, скоро с всички ресурси ще стане като с рибата - ще изчезнат...
119
2
 
4
 
! Отговори
гуньо преди 13 години
Не говори глупости! Между кооперативна и корпоративна банка разликата е като между теб и Бил Гейтс.
118
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Боко Тиквата ЗА ЗАТВОРА! Най-голямият крадец, мутра и мошеник тръгнал да проверява! ОСТАВКА И ЗАТВОР!!!
117
3
 
0
 
! Отговори
ДПС и БСП=Първанов и преди 13 години
Христова препоръка: ето, ти оздравя; недей греши вече, за да те не сполети нещо по-лошо! (Йоан 5:14).
116
2
 
14
 
! Отговори
зззззззззззз преди 13 години
Банката на Боко и Банките на ***!!!!!!!Гласуващото стадо да поема към Сомалия...или на където си иска, само да не проваля бъдещето на децата ми.
115
0
 
12
 
! Отговори
Добросъвестен преди 13 години
А разследване, както във всички останали случаи, няма ли да има?! Или само: "Където са сгрешили, да се поправят и повече да не се говори". АМинистър Цветанов не го ли блазни една акцийка "Банкер"?! Или той от финанси не разбира, а само от "Митници".
114
0
 
12
 
! Отговори
БЕЗРАБОТЕН преди 13 години
КОРПОРАТИВНА И КООПЕРАТИВНА БАНКА Е НА ГРУПИРОВКАТА *** ТРЕТАТА Е НА БОКО НА ЖЕНА МУ *** Е ОТ ПРИЯТЕЛСКИЯ КРЪГ КАКВО ПРОВЕРЯВА КАТО ЗНАЕ ВСИЧКО МИЖИ ДА ТЕ ЛАЖИМ
113
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Боко работи на печелившия принцип: първо казвай *** народа това, което искат да чуят, после всичко останало и най-накрая истината...И народа точи лиги и потрива ръчички...
112
0
 
11
 
! Отговори
Роко преди 13 години
Само шменти капели - п р о в е р я в а л и . . . какво проверявате бе, имате ли правила, които сте създали за да проверявате дали се спазват. нали е свободна пазарна икономика - където искат, там ще си слагат парите, ега ти лъжите, ега ти тъпите изцепки на Боко