ВМРО събра 200 000 подписа против членството на Турция в ЕС

При 500 хиляди подписа парламентът е длъжен да насрочи референдум
18 май 2010 16:00, Красимир Ангелов
322
ВМРО събра 200 000 подписа против членството на Турция в ЕС
Снимка: БГНЕС

200 000 подписа събраха за месец от ВМРО с искането за референдум срещу членството на Турция в ЕС, съобщиха от партията.

Събраните гласове означават, че Народното събрание ще трябва да насрочи дебат, на който да се реши дали да се свика референдум по въпроса.

При 500 хиляди подписа пък парламентът е длъжен да насрочи референдум, припомнят войводите.

Още по темата

Акцията продължава до 18 юли, а подписката ще продължи на територията на цялата страна.

Според статистиката от София има над 40 хиляди подписали се, във Варна – над 20 хиляди, в Стара Загора – над 16 хиляди, в Бургас, Благоевград, Плевен и Велико Търново – над 10 хиляди, в Търговище – над 5 хиляди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


322
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
200
8
 
9
 
! Отговори
НЕ на Турция в ЕС!!! преди 14 години
Който може да слага подписа си.Турция не е за ЕС.Турците ще ни налазят ако влезнат в ЕС.Имаме си достатъчно ***!!!
199
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Кара Ибрахим, ясно е че не знаеш древната Българска история. Откога група хора Българи ревем, че няма славяни. Всичко е Българи. Ако си бе направил труд, щеше да прочетеш че напоследък разлика между Българи и Траки няма. Що се отнася за така наречените Македонци, естествено е да имат примеси от други народи, но при направените тестове още при Т.Живков, кръвната и антропологичната картина на македонци и българи е една и съща. Ти вероятно си повече Българин, отколкото Турчин.
198
4
 
3
 
! Отговори
Левски преди 14 години
Предлагам европейската част да влезе в ЕС като част от България!
197
3
 
5
 
! Отговори
ЕДИН преди 14 години
Този референдум е удар по т.н. политическа класа.Друг е въпроса че нация от която 75% не са прочели нито една книга няма място в ЕС.Много моля не ме отъждествявайте с турците.
196
2
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 14 години
Къде в Бургас е организирана подписката? И защо за тази подписка не се знае нищо в по-малките общини?
195
1
 
1
 
! Отговори
за 198 преди 14 години
А траките живели по тези места и оставили 3000 надгробни могили построили космически кораби и напуснали планетата, за да могат 7- те славянски племена и 60 000 прабългари на Аспарух да основат съюз. И да не пречкат на Османските турци които ще се появят в Европа около 600 години по- късно ............:)) да отбележа само че гърци, илири изобщо не са били толкова гостоприемни, като траките, а до ден днешен си живеят около нас...... :))
194
2
 
3
 
! Отговори
до Кара Ибрахим преди 14 години
абе *** смръдлив защо тогава пишеш на БЪЛГАРСКИ
193
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Петдесет и трима човека са арестувани при голяма операция във вторник на турската полиция сред кюрдските среди в 12 вилаета. Рано тази сутрин съдът в Диарбекир е повдигнал обвинение в принадлежност към терористична организация срещу 51 от тях.Сред задържаните лица, уточнява АФП, са трима заместник-председатели на главната кюрдска Партия за демократично общество, която властите обвиняват, че е свързана с бунтовниците от ПКК (Кюрдската работническа партия).Според турските власти целта на операцията е да се разбие внедряването на ПКК в турски неправителствени организации и в Партията за демократично общество.В петък при втора вълна арести, насочена пак срещу ПКК, турската полиция задържа 60 души главно в Истанбул, Анкара и Измир. ПКК е в списъка на терористичните организации на Турция, ЕС и САЩ. Възможно е Партията за демократично общество, която има 21 места в 550-местния турски парламент, да бъде забранена от Конституционния съд, който разглежда сега евентуалните й връзки с ПКК.
192
0
 
4
 
! Отговори
огнян преди 14 години
аз съм против членството на българия на там първо си насочете усилията хора от вмро вижте ес до къде ни докара
191
2
 
1
 
! Отговори
Кара Ибрахим преди 14 години
Швейцарският институт по генетика Игенеа би могъл да нанесе доста голям удар на всички, които до вчера се кълняха в чистотата на нациите, към които принадлежат.Така жителите на България, дължат половината от генетичния си профил (без един процент) на траките, по 15 процента на славяните и елините, на древните македонци 11 и на финикийците 8 процента.И нито един процент на прабългарите.
190
2
 
3
 
! Отговори
Кара Ибрахим преди 14 години
Българските историци и етнолози от девет дерета вода докарват за да докажат, че гагаузите и турците в Североизточна България не са потомци на тюрко-българите, защото последните са славизирани. Хубаво, но къде са отишли славизираните тюрко-българи от тези места? Как на тяхно место се заселиха турците? Защо, живелият 9 години в Провадия през ХV в., добровничанин П. Гьоргич счита тамошните турци за остатъци от Аспаруховите българи? Защо сред *** Шкорпил намери предания, че са дошли от другата страна на Дунав, от Русия и превзели Добруджа, Делиорман и Шуменското поле и владели този регион дълго време; след това дошли гърците, а по тях турците. Между тях се предава, че построили крепостта Абоба и докарали течаща вода с водопровод? (Д.Ташковски, Кон етногенезата, с.80). Господа това са факти от историческото съзнание на този народ!
189
2
 
0
 
! Отговори
Кара Ибрахим преди 14 години
Изтъкнатият български историк Страшимир Димитров: "Скъпи мои земляци...Аз последователно съм изтъквал, че не можем да смятаме тюркоезичното българско население за анадолски пришълци, за чуждо тяло у нас. В своята маса те са коренно българско население. Обяснявал съм, че българската народност още през средновековието се състои от два етнически компонента. Първият е на хуноезичните/тюркоезични/ българи /или прабългари, както обикновено ги наричаме/, които дават името на държавата ни и на народността ни. В тази народност се вливат през ХI-ХIV в. и установили се у нас части от племената на узи, печенеги и кумани, чиито езици са много близки до езика на българите, което улеснило бързото им побългаряване и включване в състава на българската народност.Обяснявал съм,че тези българи никога не са били изцяло славянизирани, а си остават през цялото средновековие съществена хуноезична /тюркоизечна/ съставка на българската народност. Поради това всеки знае,че днешните Делиормански турци са потомците на прабългарите...Османското нашествие заварва българската народност не само като славяноезична, но и със значителна хуноезична /тюркоезична/ част, обитаваща предимно източните предели на българската етническа територия.Именно,тези тюркоезични основатели на България са днешните български турци." /Димитров, Стр., Тюркоезичието, стереотипите на мислене и националното помирение, Раб. дело, бр. 7 от 01. 08. 1990 г./.М. Дринов писа по повод тюркобългарите: "Ние приемаме Шафариковото мнение, че /българите/ са от тюркско потекло. При това ние бързаме да забележим, че нас твърде малко ни занимава потеклото на тези българи, защото този си няма мястото в историята на нашия народ, който не е техен потомък и няма нищо общо с тях, освен името, което случайно прие от тях." /М. Дринов, Съчинения, т. I, 1909,
188
3
 
3
 
! Отговори
pako преди 14 години
ами ВМРО защо не сам ги виждал в Търговище да организират такава подписка.какво чакат.
187
2
 
4
 
! Отговори
истината преди 14 години
Изселниците от България са най-красивите хора в Турция, смята известният турски специалист по пластична хирургия професор Али Гюрлек.По думите му, при хората от средиземноморския тип главните анатомически особености - лице, ръст и тяло са непропорционални и тези хора нямат добър естетически вид.Изключение правят българските изселници, за които той казва: "Населението от региона на одринска Тракия и Бурса са с най-правилни и пропорционални анатомически черти. Това им придава красив естетически вид и по това се отличават от останалото население.Мнозинството от населението в тези региони са изселници от България. Така че българските изселници са физически най-красивите хора в Турция."Като подчертава, че физическите особености на хората зависят от географските региони, където са се родили и живяли, той изразява мнението, че славянският тип хора са смятани за най-красиви в света."Най-харесваните жени са от тази тип. Храненето, спортните занимания, личната хигиена, слънчевите лъчи и климатът са важни фактори за естетическия вид", посочва професорът.Той каза, че туркините най-често си правят пластика на носа, следват намаляване на гърдите и на ушите и повдигане на клепачите, а мъжете си присаждат коса и си правят пластични операции на носа. БТА
186
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Абе,хора,каво стана с новините на турски?Спряхте ли ги вече?
185
3
 
2
 
! Отговори
Непукист преди 14 години
Айдеееее народееее роботното време свърши. Марш по кръчми и купони, който иска ще се подпише, който не иска - няма. Аз лично се подписах. Айде със здраве.
184
1
 
2
 
! Отговори
до Кара Ибрахим преди 14 години
абе смръдльо ти май страдаш от раздвоение на *** в тебе
183
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ХРИСТО СТОЯНОВ "Не е ли българинът генетичен кастрат?\" Оказва се, че от 1300 години история повече от половината ние сме били под робство - чуждоземско, или както сега го наричаме - присъствие. Бунтове и въстания са били оглавявани преди всичко от млади хора, несъздали още семейство, и следователно - генетично нереализирани. Да си припомним Левски, Бенковски, Обретенов, Волов, Яворов Все светли и бездетни в нашата история личности. В същото това време предателите са се размножавали по чехли с бързината на чехълчета, оставяйки в националното ни тяло своите нездрави семена. Затова българинът е с образяна генетика. Той би трябвало да бъде воден от интелигенцията, но ние нямаме такава. Имаме интелигентни хора, но не интелигенция. Интелигенцията е душата на нацията, а ние сме нация без душа. Затова за нас се казва, че имаме население, а нямаме народ.
182
7
 
2
 
! Отговори
истината преди 14 години
Турция е най-лошата туристическа дестинация в света, следвана от Египет и РУСИЯ, според класация на правната кантора Irwin Mitchell, занимаваща се с правни действия срещу туристически агенции.Тя се основава на броя на получените нови жалби през миналата година. Континентална Испания и остров Майорка поделят четвъртото място, а африканския остров Кабо Верде е на пето място. Представителят на Irwin Mitchell Клайв Гартър обяснява, че някои страни се появяват за първи път, а други излизат от с
181
3
 
2
 
! Отговори
Iwan преди 14 години
В ролята на питбула сигурно имаш пред вид ЕС а пинчера - Турция :)