Congratulations, Borisov! Да-да, ама не

За година Б. Б. e загубил 7% подкрепа, кабинетът му – 10
12 юли 2010 21:25,
389
Congratulations, Borisov! Да-да, ама не
Снимка: БГНЕС

За една година премиерът Бойко Борисов е загубил 7% от одобрението за дейността си (от 69 на 62%). 

В момента премиерът е подкрепян от ¾ от младите хора на възраст под 30 г., от две трети от заможните, висшистите, столичаните и жителите на областните градове.

Това сочат резултатите от проучване на общественото мнение за работата на правителството и на 41-вото народно събрание през първата една година, извършено от Националния център за изучаване на общественото мнение (НЦИОМ).

Най-големите успехи на правителството през първата година на управление според анкетираните са: борбата с престъпността и корупцията, размразяването на еврофондовете и реформите в държавната администрация.

Критиките към кабинета "Борисов" от началото на неговия мандат до сега са свързани с липсата на добри резултати в икономическата и в социалната сфера – свиването на доходите.

Според сондажа на НЦИОМ 44 на сто от българите одобрявят дейността на кабинета, неодобрението обаче също е високо – 37%.

Така от август 2009 до юли 2010 г. кабинетът на ГЕРБ е загубил 10% от одобрението за работата си.

Още преди Бойко Борисов да оцени работата на кабинета си през първата година с „много добър”, социолозите регистрираха, че симпатизантите на ГЕРБ дават аналогична оценка – много добър 4,50.

Още по темата

Средната оценка на пълнолетните българи за работата на кабинета обаче е добър 3,80.

76% от избирателите на БСП пишат оценка 2, най-много 3 за работата на кабинета през първата му година.

Подобни са оценките и на избирателите на ДПС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


389
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
308
1
 
11
 
! Отговори
Колев И. преди 13 години
как да са на мода висшистите, като са повече от работниците.120 университета и куцо и сакато висшист става или си купува диплома.да си висшист сега, не е като едно време, когато в града имаше 10 инженерисега всеки висшист
307
0
 
10
 
! Отговори
sidi преди 13 години
Висшист не е синоним на сит.Много са зад борда и недоумяват как да издържат семействата си.За съжаление опита и знанията не са на почит днес.
306
16
 
2
 
! Отговори
до 350 преди 13 години
аз съм висшист и съм симпатизант на ГЕРБприятно ми е да се запознаем :)
305
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
браво на Бойко!Господ здраве да му дава и дълги мандати да управлява!
304
22
 
3
 
! Отговори
Пацо преди 13 години
Хахах :) и да се пените и да се не пените...това е положението :)Бойко има народната любов и ще управлява още дълги годиниаз ще гласувам пак за него и всичките ми познати и колеги също народа вече поумня и изборите го доказватпоследен пример - Габрово
303
9
 
3
 
! Отговори
Тишо преди 13 години
Не разбирам защо тези с кредитите непрекъснато реватсякаш някой ги е карал насила да вземат кредитами като сте взели и сте се облажили - сега ще връщатебаси тарикатите, искат да взимат кредит, а друг да го връщатова го няма никъде
302
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да, 339, и аз щях да напиша почти същото като теб - познавам много вишисти, а нито един от тях не е симпатизант на ГЕРБ... Познавам и много фирмаджии и, видиш ли, нито един не е симпатизант на ГЕРБ. Дори напротив - изброените смятат че са потърпевши от действията на ГЕРБ.
301
0
 
12
 
! Отговори
аз преди 13 години
Ако броят гласовете на *** на следващите избори, може да са толкова. Те за това си ги хрантутят, а ние глупаците ще продължаваме да плащаме и да си мълчим защото сме племе от страхливци.
300
0
 
6
 
! Отговори
Honorik преди 13 години
Nqkoi vqrva li na statistika?Xa-xa...!Neka mu kazvat na Boiko,ako iskat,4e e odobren i na 100 %,a na izborite 6te se vidi,kogato izbiratelite mu zalepqt zvu4na plesnica,kakto se slu4va na vsi4ki predi6ni upravlqva6ti.
299
0
 
19
 
! Отговори
Реалности преди 13 години
Връщат се Тошовите времена, но вместо 99 процента, за ББ ще "гласуват" 62-65 процента - реално повече не му трябват :) Реално погледнато това правителство и ББ няма как да имат такава подкрепа. Вижте коментарите по форумите и преценете сами. След като избраха ГЕРБ хората се радваха и рядко имаше мнение против Краля Слънце (и това бяха главно откачените комуненца), сега 2/3 от мненията са против ГЕРБ.
298
1
 
14
 
! Отговори
Балин преди 13 години
Ако наистина се направи добро изследване, ще се разбере че процента подкрепа е наполовина на този който казват тук. Пак завишават процентите за да угодят на Маймунбойко.
297
0
 
10
 
! Отговори
an преди 13 години
PLATENATA STAKMISTIKA, PAK NI PRAVI NA OLIGOFRENI. KOLKOTO I DA MU SE NAGAZVATE NA B.B POVE4E VLAST GERBERITE NQMA DA VIDQT. TOVA 6TE IM E ZA PRAV, I POSLEDEN PAT VAV VLASTA. A KOMUNISTITE, SEDARASTITE I DSB, SLEDVA6TITE IZBORI, NQMA DA MINAT I 2 PROCENTA. AKO NE SE POQVT MLADI HORA VAV VLASTA, NARODA NQMA DA GLASUVA ZA NIKOI.
296
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Congratulations, ген.маймунска тиква, разсипа държавата н*!!!
295
5
 
27
 
! Отговори
Ergo преди 13 години
Убеден съм, че по-некадърно правителство не е имало в България след Жан Виденовото. Най-накрая неуспелите и по-глупавичките взеха властта. Има една хубава приказка за тях :"Не е лошо, че са прости. Лошо е, че им личи." Надявам се на следващите избори да проявим повече разум и да не подкрепяме някакви случайни герои - Сидеровци, Трифоновци, Цветановци и пр. Не разбирам какво от това, че ГЕРБ говорят непрекъснато за някакви далавери? Това на нас какво помага?
294
0
 
16
 
! Отговори
Николай преди 13 години
Понеже стана въпрос за кредити. Аз лично никога не съм вземал кредит. По добри стечения на абстоятелствата не съм толкова зле финансово, но и малкото което изкарвам отива по разпределение и почти нищо не ми остава. Искам да се женя, искам деца, а ме е страх за утрешния ден. Защото днес е едно но утре още могат нещата да се обърнат. Няма сигурност, вечено напрежние, стрес, от там и болести... всичко е свързано... много ми е мъчно и болно... :(
293
1
 
11
 
! Отговори
Преброител преди 13 години
Цитат от статията: "В момента премиерът е подкрепян от ¾ от младите хора на възраст под 30 г., от две трети от заможните, висшистите, столичаните и жителите на областните градове"Ако се извърши простото аритметическо действие събиране, на числеността на изброените групи от населението ще се получи число по-голямо от 8 млн. (повече от населението на страната), но това е защото някои от "анкетираните" са дали повече от един отговор като например: "одобрявам" и "аре бегай"
292
2
 
28
 
! Отговори
Странно преди 13 години
Всичките ми познати м/у 25 и 50 г. с висше, не симпатизират на ГЕРБ. Особено хората, които не обичат комунистите от БКП, бившите милиционери и застрахователите с бухалки, а същомутрите и групировките. Според мен за ГЕРБ гласуват бивши членове на БКП, милиционерите и семействата им, мутрите, чалгаджиите и тук там нагаждачи с висше, като Лъчо, Цецка, които искат да се уредят при новата власт, и най - вече хора с основно. Но същия електорат на Царя, гласува и за ГЕРБ, културният човек не гласува!
291
3
 
13
 
! Отговори
Gonzo преди 13 години
Всички мои познати,ама без изключение/все млади семейства сме/-нито един не го подкрепя,задушаваме се от безпаричие и все по зле ставаме.A кредити взимахте ли?-Въпросът е риторичен.Искате Бойко да ви ги изплати?
290
2
 
22
 
! Отговори
пак аз разбира се преди 13 години
... така и почнах да совърша. Писна ми от Б.Б., от Дянков, от ПР-а на Цветанов и от всички лъжи и хвърляне на пясък в очите на хората. Б.Б. се оправи обаче Банката на женаму консторлира всички движения на пари в държавата... да не продължавам повече, но само ще допълня, че аз също нямам познати под 30 г. които да подкрепят Б.Б. Тва само Софиянци може да си го обичат незнайно защо с промитите си мозъци! Лошото е, че всички са един и същи ***. Няма да има оправия... жалко за България!
289
0
 
13
 
! Отговори
Пак съм аз преди 13 години
Да продължа... данъци и винетки плащам, а всяка пролет правя окачване на колата. Една улица добра няма, една магистрала добра няма, да река да завъртя бизнес на всякъде пречки... държавата иска да си сабира бюджета като ми налага допълнително данъци, глоби и всякакви други харчове. Промениха се много неща за тази 1 година и все в мой ощърб.