Congratulations, Borisov! Да-да, ама не

За година Б. Б. e загубил 7% подкрепа, кабинетът му – 10
12 юли 2010 21:25,
389
Congratulations, Borisov! Да-да, ама не
Снимка: БГНЕС

За една година премиерът Бойко Борисов е загубил 7% от одобрението за дейността си (от 69 на 62%). 

В момента премиерът е подкрепян от ¾ от младите хора на възраст под 30 г., от две трети от заможните, висшистите, столичаните и жителите на областните градове.

Това сочат резултатите от проучване на общественото мнение за работата на правителството и на 41-вото народно събрание през първата една година, извършено от Националния център за изучаване на общественото мнение (НЦИОМ).

Най-големите успехи на правителството през първата година на управление според анкетираните са: борбата с престъпността и корупцията, размразяването на еврофондовете и реформите в държавната администрация.

Критиките към кабинета "Борисов" от началото на неговия мандат до сега са свързани с липсата на добри резултати в икономическата и в социалната сфера – свиването на доходите.

Според сондажа на НЦИОМ 44 на сто от българите одобрявят дейността на кабинета, неодобрението обаче също е високо – 37%.

Така от август 2009 до юли 2010 г. кабинетът на ГЕРБ е загубил 10% от одобрението за работата си.

Още преди Бойко Борисов да оцени работата на кабинета си през първата година с „много добър”, социолозите регистрираха, че симпатизантите на ГЕРБ дават аналогична оценка – много добър 4,50.

Още по темата

Средната оценка на пълнолетните българи за работата на кабинета обаче е добър 3,80.

76% от избирателите на БСП пишат оценка 2, най-много 3 за работата на кабинета през първата му година.

Подобни са оценките и на избирателите на ДПС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


389
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
248
2
 
2
 
! Отговори
Смут преди 13 години
Добре де още един ?Дори и ГЕРБ да са същите. При едни нови избори кой ще изберете?Аз невиждам една партия да е ОК. Всичките са от едно тесто. Примерно АТАКА ок те са за всичко българско. Евала , ама те всички казват, че са за всичко българско.Отивате в магазина за хляб и искате бял, а той е само типов. ?????????????
247
1
 
5
 
! Отговори
коко преди 13 години
Доган и Станишев са си приготвили хавлия и джапанки за затвора и вече една година чакат да влязат.Бат Бойко и на тях им обеща...Иначе нищо ново.*** са по улиците и хапят,*** убиват.На народа му вързаха празна тенекия и той се радва да слуша тя колко хубаво дрънчи.
246
4
 
2
 
! Отговори
123 преди 13 години
ЕМИГРИРАЙТЕ!
245
2
 
5
 
! Отговори
Смут преди 13 години
аз съм много съгласен с 281
244
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Точно 7% са ощипаните досега и се очавна да нараства още.Ако набута по затворите всички октоподи и октоподчета няма да остане даже и кой да го плюе и по форумите.
243
11
 
11
 
! Отговори
Смут преди 13 години
Добре де, все пак 1година мина, а не 20.Какво може да се случи за 1година бре хора. Един човак да оправи бакиите които са забъркани цели 20години. Ами нали първо трябва да се докаже мизерийте на комунистите. Трябва все пак и да ги нарита от всички постове и звена където са се впили тез пиавици комунистически. НЕКА НЯКОЙ ДА МИ ОТГОВОРИ 1-О ЗАЩО И ЗАРАДИ КОЙ СМЕ В ТОВА МИЗЕРНО ПОЛОЖЕНИЕ. аз съм от Бургас и да ви кажа чесно ГЕРБ направи за 1година толкова колкото БСП за 10годи.
242
12
 
13
 
! Отговори
раноБУДЕН преди 13 години
През нощните часове очевидно пишат задокеанските "патриоти", които грам представа нямат какво се случва в България, но по традиция подкрепят онзи, който най-силно вика : " Аз не съм комунист !" ...Колеги, не се ли научихте през тези 20 години, че агентите на ДС и най-верни комунисти крещяха най-силно "Долу БКП !" ???Само за сведение ще ви каже, че животът в България при Б.Борисов вече е нетърпим ! Ако искате върнете се да го изпробвате ! Тогава ще ви видя как ще възхвалявате Вожда ! (: (: (:
241
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какво искате от Бойко? Човека се бори с кризата и на него не му е лесно, прави всичко възможно да сме по-добре. Стига сте плюли!
240
7
 
16
 
! Отговори
чорбаджи преди 13 години
Интересно, какви ли бяха резултатите след 1вата година на БСП :)
239
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** пишат за ***
238
0
 
6
 
! Отговори
до 270 преди 13 години
Тъпо куче ние като сме в българия да не си купуваме кирилица от близкия магазин?! И ние си я теглим от интернет? Или не знаеш как да си я инсталираш а си тръгнал политиката да обсъждаш?
237
14
 
7
 
! Отговори
Тишо преди 13 години
Хахах :) и да се пените и да се не пените...това е положението :)Бойко има народната любов и ще управлява още дълги годиниаз ще гласувам пак за него и всичките ми познати и колеги също
236
13
 
19
 
! Отговори
Неделя преди 13 години
Аааа.. със 7% по-малко? Ще се научите хора, ще се научите ... а какво ще кажете за още едно мандатче? Та към средата му да ги изгорим на клада тия ГЕРБ-овци?Не мога да разбера, как се намират хора със средно и даже повече от средно дето да гласуват за тия?!?!
235
0
 
22
 
! Отговори
tulski преди 13 години
Господа, тук ползваме български. В България маймунски език не говорим !
234
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не е зле... все пак е криза и е нормално да има спад в довериетоИначе много хора бързо забравиха близкото минало, но - здраве да е
233
7
 
2
 
! Отговори
ALEX преди 13 години
do fransisko IZVINYAVAI BRATLE NE SUM V BG I NYAMAM KIRILICA(za koeto mn sujelyavam) I AZ ISKAM DA PISHA NA RODNIYA SI EZIK ,NO UVI NE STAVA . MOLYA OSHTE VEDNUJ ZA IZVINENIE
232
9
 
1
 
! Отговори
TULSSKI do.. преди 13 години
tulsKI-ADAS6 As pu povut KORAP -imam idna puznata-KREMIto od ZAARAta.Kremi imad sas sapruga si 8 KITulovni Koraba faf UKIANA.....Luvad KITuve od riaTkata puroda MOBBY ***...tulskI ,adas6 AS sam od T4IRPAN,mi Ti..??!!!...Vashishtavami sa sas sistra mi IMELDA-VIKTORiA... na ubaiatilnata Ti Pirsona i intilegt..POGLASHTAMI SAZ ZADUVOLSTVU RIDOVETI na tvoiad POSTINK..TulskI,ti da ni karash PIOGIOT-406,!!??
231
0
 
10
 
! Отговори
Франсиско Писаро преди 13 години
Хора, пишете на кирилица. И аз мога да си подпаля клавиатурата с гръцки букви примерно, ама що трябва да се правя на мазохист?
230
7
 
4
 
! Отговори
Gornoorqhov4enin преди 13 години
S takiva deputati kato narodnite predstaviteli ot Gorna Orqhovica i Veliko Tyrnovo,to nqma kak da ne zagubi golqma 4ast ot narodnoto doverie.Hristo Picata i Miro Jicata sa super golemi mo6ennici.GerB e edna golqma piramida i vyzduh pod nalqgane :((((
229
7
 
5
 
! Отговори
ALEX преди 13 години
ZASHTO TOLKOVA MNOGO SE PISHE ZA BB AMI NAPISHETE KOI OT DOSEGASHNITE PRIMIERI E BIL PO-RAZLICHEN OT BB (izkluchvam drugarya todor jivkov) VSICHKI DO EDIN SA OT EDIN DOL DRENKI