Congratulations, Borisov! Да-да, ама не

За година Б. Б. e загубил 7% подкрепа, кабинетът му – 10
12 юли 2010 21:25,
389
Congratulations, Borisov! Да-да, ама не
Снимка: БГНЕС

За една година премиерът Бойко Борисов е загубил 7% от одобрението за дейността си (от 69 на 62%). 

В момента премиерът е подкрепян от ¾ от младите хора на възраст под 30 г., от две трети от заможните, висшистите, столичаните и жителите на областните градове.

Това сочат резултатите от проучване на общественото мнение за работата на правителството и на 41-вото народно събрание през първата една година, извършено от Националния център за изучаване на общественото мнение (НЦИОМ).

Най-големите успехи на правителството през първата година на управление според анкетираните са: борбата с престъпността и корупцията, размразяването на еврофондовете и реформите в държавната администрация.

Критиките към кабинета "Борисов" от началото на неговия мандат до сега са свързани с липсата на добри резултати в икономическата и в социалната сфера – свиването на доходите.

Според сондажа на НЦИОМ 44 на сто от българите одобрявят дейността на кабинета, неодобрението обаче също е високо – 37%.

Така от август 2009 до юли 2010 г. кабинетът на ГЕРБ е загубил 10% от одобрението за работата си.

Още преди Бойко Борисов да оцени работата на кабинета си през първата година с „много добър”, социолозите регистрираха, че симпатизантите на ГЕРБ дават аналогична оценка – много добър 4,50.

Още по темата

Средната оценка на пълнолетните българи за работата на кабинета обаче е добър 3,80.

76% от избирателите на БСП пишат оценка 2, най-много 3 за работата на кабинета през първата му година.

Подобни са оценките и на избирателите на ДПС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


389
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
268
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Предстои да загуби още много, като например предстоящите предсрочни избори, както и финансовата марионетка, както и физкултурника, който не смее да ореже 65 хилядния щат в това умряло чудовище МВР. За справка - в МРРБ Плевнелиев отряза близо 20% и спести около 60 милиона - все наши пари. Да ни дават повече такива кадърни мениджъри като Росен. А ББ и ЦЦ са пътници.
267
1
 
7
 
! Отговори
Антон преди 13 години
до 306. Не знам ти в коя държава живееш, но и при предишните и при сегашните аз имам и работа и пари да живея горе долу нормално. С годините стандарта ми на живот се повиши и естествено разходите скачат. В момента си правя малко по-тънка сметка, но в никакъв случай не пестя от храна - например. Разберете че не всички могат да са като мен или като тези, които са по-добре от мен - в целия свят е така.
266
3
 
4
 
! Отговори
колко ли ще взема? преди 13 години
Ако продам тази камбана на вторични суровини, колко ли ще взема?
265
2
 
1
 
! Отговори
gost преди 13 години
НЕ Е ВЯРНО!!!!!!!!!!!
264
1
 
9
 
! Отговори
д-р преди 13 години
Като гледам пациента на снимката, той или взема прекалено много хапчета, или взема прекалено малко хапчета!
263
1
 
5
 
! Отговори
Антон преди 13 години
Разбирам те, защото и аз никога не съм бил анкетиран, но пък преди известно време когато приятелката ми имаше проблем с намирането на работа, ходеше в една такава "социологическа" агенция и правеха най-различни проучвания. Докато тя беше там не са правили проучвания на политически теми, но пък звъняха само на домашни и служебни линии(т.н. наземни линии). Ако бях по-навътре в нещата щях да ти дам по-подробен отговор. И все пак не мисля, че ГЕРБ имат ресурса и възможността да манипулират всичко :)
262
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
предишните ли имах работа имахме пари сега имам работа но пари няма прдишните бяха по добри и при това колко са крали и за нас имаше сега за нас нищо не оставят даже искат от нас
261
1
 
3
 
! Отговори
Иванов преди 13 години
Антоне,Явно искаш да продължиш вчерашната дискусия, ок! Няма лошо! Иска ми се, обаче предварително да ти задам няколко въпроса. Според отговорите, които ми дадеш... или пък не ми дадеш, ще си направя извод, дали въобще има смисъл да се дискутира с теб, дали имаш собствени мисли или просто си седнал тук, да преповтаряш до безкрайност партийните директиви...Става дума да уточниш, с какво конкретно не си съгласен от моите тези?!1. Тъй като много добре си спомням, за какво ставаше дума вчера, пак ще те питам, смяташ ли, че за водите на река Арда съществува алтернативен път, алтернативно корито?! Моята теза беше, че докато съществува язовира в Кърджали, и докато съществува това водно огледало, то ще се използва. Просто защото няма от къде другаде да се изпуска тази вода. Ти не се съгласи с това, но без да посочиш никакви аргументи. Аргументирай се, моля те! 2. НЦИОМ в действителност представят изключително завишени данни за одобрението на управляващите в момента. Това се случва не само сега, с герб, ами и с всички преди тях. От дистанцията на годините е елементарно да се установи това! Ти явно и с това не си съгласен?! Защо?! Смяташ, че са се реформирали за няколко месеца, започнали са да работят по нов начин, и въпреки безбройните фалшиви изследвания през годините, сега трябва да приемаме всичко казано от тях за чистата истина?! 3. Последно, но не и по значение! Тъй като отправяш персонални нападки към мен, смяташ, че само ти, т.е. човек който венцехвали Бойко има право да се изказва по разнообразни теми!? Защото, предполагам, че и ти не си специалист едновременно по хидротехника и по статистика и въпреки това го правиш?! И като стана дума за мен, защо аджеба, реши, че имам нещо общо с червения цвят?! Едиственото червено нещо на което симпатизирам е Манчестер Юнайтед!
260
1
 
3
 
! Отговори
Смях преди 13 години
Благодаря за отговора - това ми е известно,но при положение че има 3 мобилни телефона,работя на пъпа на София - явно голямо подминаване се случва.А и доста народ около мен все не попада на такива анкети.Дори да съм точен - никой от моите познати.Айде сега кажи че това е коректна статистика.И за по-горния коментар (298) - нали не очакваш 1.6 млн.коментара.
259
1
 
3
 
! Отговори
Антон преди 13 години
Ами направи ти една нестъкмистика бе, Иванов. Ако си същия от вчера значи си не само голям експерт по хидро-проекти ами си и статистик от световна класа. Как са пропуснали да те вземат червените богатири да им правиш реални статистики и да делиш комисионни с Доган , не знам.
258
2
 
2
 
! Отговори
Антон преди 13 години
А за минусите още нещо ... от 300 коментара ако 150 са уникални(т.е. от различни хора) ще е добре, но едва ли са :) И при електорат от 1,6 милиона - 300 коментатори във форума на днес.бг не ти ли се струва смешно, за да се обяви статистиката за стъкмистика ? :) Поручването със сигурност е обхванало много повече от 300 човека :)
257
0
 
2
 
! Отговори
Иванов преди 13 години
Много показателно и доста стряскащо за гербавите трябва да изглежда това проучване! След като дори и НЦИОМ им казват, че одобрението им е под 50%, значи работата е съвсем зле. Вероятно реалната цифра е не повече от 10%! Да не забравяме, че НЦИОМ е структура, част от администрацията на НС, т.е. Цецка Цачева им плаща заплатите, заради това представят изключително нереални и данни, за да се харесат на управляващите. Същите тези НЦИОМ, няколко месеца преди последните избори, през месец май, даваха почти равни резултати на Герб и БСП (разлика от порядъка на 6-8%) пък видяхме какво стана...
256
1
 
3
 
! Отговори
Антон преди 13 години
Минусите ми са, защото народа колкото силно плюе, толкова бързо забравя как са му се изплювали в лицето предишните. Не съм кой знае колко запален ГЕРБ-ер, но като чета *** коментари, се ядосвам. Анкетите се правят вече предимно по телефона и по-малко по улиците. Галъп например работят с разни call-центрове в София и страната. Взимат имената и телефоните на хората от публичния регистър и звънят. Предполагам че не са ти звъннали по случайност или не си попаднал в зоните, които целят да изследват
255
4
 
1
 
! Отговори
Смях преди 13 години
Антончо,виж колко минуси имаш и си направи извод дали написаното н статията има нещо общо с действителността.И как точно се правят тези проучвания не мога да разбера - досега нито един път не съм бил анкетиран за каквото и да.Или отиват в парламента ,питат парламентарната група на ГЕРБ и ето ти представителна извадка за одобрението на правителството :-)))
254
3
 
6
 
! Отговори
СССРейчо преди 13 години
НЦИОМ лъже !!!!! И то много !!!!2/3 от висшистите подкрепяли ББ ??????Абсурд, другари !!!! Та той е пълен ***, нагъл и некомпетентен, защитаващ червената мафия !!!!!
253
1
 
4
 
! Отговори
Антон преди 13 години
Ти не разбираш ли, че системата е толкова утежнена, че само докато влезе едно дело в съда минава сумати и време. Откакто ГЕРБ са на власт уж малко се забърза процеса, но има нужда от радикална реформа. Не зависи от Цветанов или Борисов дали ще ги осъдят престъпниците. Във вашата община след като не са постъпвали еврофондове значи явно не изпълнявате условията, проектите ви не са добри. За теб е по-добре да влизат пари и някой да ги краде или да се научат да правят проектите както трябва ?
252
2
 
2
 
! Отговори
Антон преди 13 години
и после сигурно 1/4 век ще се тупат в гърдите за това. А това че практически те бяха тези, които доунищожиха напълно средната класа в България не си го признават. Затова на електората им викат червени бабички, защото само пенсионерите останаха да гласуват за тях. Тях ги радва 20-30-50 лв увеличение на пенсията, да си купуват черешки по пазара, а децата им които са в работоспособна възраст ? Стига егоизъм червени баби - дайте на децата си да дишат. Стига кражби червени лидери - влизайте в пандиза
251
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какви еврофондове, какви акции, каква престъпност? В нашата община от една година не са отпускани пари по еврофондовете - май не са ги пуснали!Няма един одъден от прословутите акции - май и те не вършат работа!Абе май това правителство не върши нищо друго освен да разпродават и да харчи пари, и да крещи с пълен глас, че то не е виновно, а виновни са стари. Тези стари, на които сега им харчат оставените пари, тези стари, при които имахме повече възможности!
250
5
 
6
 
! Отговори
Антон преди 13 години
Колко е елементарен електората на БСП и ДПС. Само че днес.бг отново пропускат да направят сравнението с предишни правителства. Е нека аз им помогна, от 89-та насам всяко едно правителство губи подкрепа в някаква степен в началото на мандата си и одобрението на правителството на ГЕРБ пада най-бавно след това на правителството на Костов. Станишевото правителство само за 4 месеца изгуби 2-3 пъти повече доверие отколкото ГЕРБ сега, но световния икономически възход им позволи да вдигнат пенсиите...
249
2
 
4
 
! Отговори
Ясен преди 13 години
28 год,висшист,жител на Сф,незаможен-но живеещ добре............. Бойко,***,спри с настъкмистиката...........