Congratulations, Borisov! Да-да, ама не

За година Б. Б. e загубил 7% подкрепа, кабинетът му – 10
12 юли 2010 21:25,
389
Congratulations, Borisov! Да-да, ама не
Снимка: БГНЕС

За една година премиерът Бойко Борисов е загубил 7% от одобрението за дейността си (от 69 на 62%). 

В момента премиерът е подкрепян от ¾ от младите хора на възраст под 30 г., от две трети от заможните, висшистите, столичаните и жителите на областните градове.

Това сочат резултатите от проучване на общественото мнение за работата на правителството и на 41-вото народно събрание през първата една година, извършено от Националния център за изучаване на общественото мнение (НЦИОМ).

Най-големите успехи на правителството през първата година на управление според анкетираните са: борбата с престъпността и корупцията, размразяването на еврофондовете и реформите в държавната администрация.

Критиките към кабинета "Борисов" от началото на неговия мандат до сега са свързани с липсата на добри резултати в икономическата и в социалната сфера – свиването на доходите.

Според сондажа на НЦИОМ 44 на сто от българите одобрявят дейността на кабинета, неодобрението обаче също е високо – 37%.

Така от август 2009 до юли 2010 г. кабинетът на ГЕРБ е загубил 10% от одобрението за работата си.

Още преди Бойко Борисов да оцени работата на кабинета си през първата година с „много добър”, социолозите регистрираха, че симпатизантите на ГЕРБ дават аналогична оценка – много добър 4,50.

Още по темата

Средната оценка на пълнолетните българи за работата на кабинета обаче е добър 3,80.

76% от избирателите на БСП пишат оценка 2, най-много 3 за работата на кабинета през първата му година.

Подобни са оценките и на избирателите на ДПС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


389
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
288
0
 
12
 
! Отговори
mir преди 13 години
3/4?!?!?! интересно защо аз не познавам такива млади...
287
1
 
20
 
! Отговори
Nikolay преди 13 години
Не е вярно това. Аз също сън на 26 години и вече ми писна от Б.Б. всичко което се прави е все в ощърб на гражданите. Данъци, глоби, здравеопазване, нищо няма което да е наред. Към каквото да погледна все имам чуството че държавате иска да ми вземе и последния лев който имам. В болница отивам (плащан осигуровки и то големи) и ми казват няма дежурен или не можем да Ви помогнем. За направление отивам - то няма. Всичко си плащам от джоба... държавата не мисли за мен, а аз и плащам.
286
0
 
7
 
! Отговори
пурко преди 13 години
Каква е тази снимка бе! Да не е кадър от филма "Црна маца бел котарак"... Като се загледам малко и почва да ми се причува как някай се и*. БФБ или ТКЗС?
285
5
 
24
 
! Отговори
Що за глупост??? преди 13 години
Откъде измислихте тази глупост-3/4 от младите подкрепяли Борисов.Всички мои познати,ама без изключение/все млади семейства сме/-нито един не го подкрепя,задушаваме се от безпаричие и все по зле ставаме.Не сме нито червени ,сини или каквито и там да са, но от 1год финансите ни съвсем отъняха и семейния ни бюджет е постоянно на червено.За първа година няма да ходим с децата никъде на почивка.
284
3
 
12
 
! Отговори
До Антон преди 13 години
Антоне,от всичко написано от теб разбирам,че си селско момче,дошло в София преди десетина години.Имаш някакво евтино образование и вероятно се занимаваш с разносна търговия.Мразиш по успелите от теб и виждаш у ББ месията,който ще направи живота ти по хубав.Уви Антоне,няма да стане.Още си млад,тръгвай по света,докато е време.
283
0
 
3
 
! Отговори
Иванов преди 13 години
Сега видях следващия ти пост, затова да допълня!За корупционните схеми!Съгласен съм, корупцията трябва да се унищожи! Въобще не става дума да се узакони корупцията! Става дума да се узакони съоръжението, което вече е направено, със или без корупционни схеми. То вече съществува! И както казах одеве, е нещо добро! Пък след това...или едновременно с това, да се преследва корупцията! Да се разкрият и да се докажат всички корупционни взаимоотношения и виновните да бъдат вкарани в затвора за дълго! Нещата са фундаментално различни! Едното е просто някакво съоръжение, другото са пари под масата, фалшиви сделки и т.н. Самото съоръжения няма и не може да има вина в случая! Тръгнем ли да търсим вината в самото съществуване на водното огледало, ни поставя в идиотската ситуация да изхвърляме бебето заедно с мръсната вода!
282
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Доверието винаги пада постепенно след изборите. Това е новина толкова, колкото е новина, че след лятото идва есен.
281
3
 
12
 
! Отговори
Иванов преди 13 години
Е, аз пък днес почивам и има време да пиша колкото си искам, затова ще ти отговоря и този път! :)Аз също не се оплаквам от живота си, нито преди, нито сега. И също като теб, изказвам личното си мнение, като се опитвам да го основавам на елементарната логика и чистия прагматизъм. Ако заради това, ти е прозвучало компетентно и професионално, поласкан съм, но моят професионализъм оре съвсем различна нива! Ако се върна към конкретната статия, логиката показва, че кокато едно овчарче е лъгало, како НЦИОМ, логично е да предположиш, че пак ще излъже! Пък прагматизмът налага, вече да си спрял да му вярваш! Независимо дали ще те плаши с лошия вълк, или ще ти сваля звезди от небето! За убеждаването на някого, също съм съгласен! Опазил ме Бог! Аз съм толерантен човек, убеден демократ, затова допускам всеки да има всякакво мнение! Не се дразня ако някой изповядва различни на моите идеи! Това си е човешко право на всеки от нас! Затова и не мисля, че някой трябва да се дразни или да тръгва на лична война с мен, заради това, че аз съм изказал открито мнението си! Имам право да смятам правителството на Бойко за най некадърното след...или дори наравно, с това на Жан Виденов! Ако някой гербер смята, че не съм прав, няма нужда да се мъчи да ми вкарва партийните си догми в главата, ами да вземе да свърши нещо! Да елиминира причините, които ме карат да мисля така! Пък тогава, аз ще съм първият, който ще запее Осанна за Вожда! За жалост, до момента, както и в прословутия случай с водното огледало, всички гербери действат така, че само втвърдяват позицията ми! Да се опитваш да развалиш нещо, което е вече направено и безусловно е нещо добро, воден само от партиен инат, е нещо което влиза в тотално противоречие с моят прагматизъм, за който споменах по горе! Пък, както се казва, ако беше само водното огледало, с мед да го намажеш....
280
3
 
10
 
! Отговори
Разумен преди 13 години
От близо 400 мнения колко подкрепят Боко.... 10 ? :)
279
0
 
9
 
! Отговори
коко преди 13 години
Издръжлив народ е българския.21 години в колянно-лакетна поза и се радва.Лошото е ,че доста понамаля.Когато през 1989 година държавния кораб потъна първо изплува съдържанието на тоалетните и се лепна за кормилото на новия кораб.Затова той ходи неуправляем по вълните.
278
11
 
10
 
! Отговори
Бл.Благов преди 13 години
Единственото, що годе работещо за страната ,правителство.Поне се опитва. До сега всички работеха за себе си,то не бяха ,кражби, то не бяха далавери, всякакви форми на лобизьм, единствено само да има келипир!
277
3
 
17
 
! Отговори
ф.п. преди 13 години
Всичко е фалш и измама. Медии, социологически агенции, народни избранници... Собственост на различни олигарси (бивши полицаи или комсомолци), преуспяващи бизнесмени ("бивши" мутри), чужди инвеститори (регистрирани в офшорни зони, без явен собственик) и т.н.Рейтингите си ги пишат според собственика и поръчката.Оцеляваме, но бъдещето е много неясно. ГЕРБ, трагично или не, нямат алтернатива за управление на България. Засега.
276
6
 
11
 
! Отговори
фотограф преди 13 години
Много хубава снимка. Другарят Борисов: -"Добре, че свърши този обяд! Никак не е лесно цели три часа да си сервитьор на американския посланик! По-добре да ми беше дал бакшиш, отколкото да ме хвали пред останалите политически сервитьори и да ме кара всеки път да бия камбаната, когато храната е сервирана!
275
10
 
10
 
! Отговори
Антон преди 13 години
Факт е, че всички тези корупционни схеми, измами и т.н. са се случавали по време на мандатите на царя и на Доган, Станишев, пак царя. Така че не виждам с какво прави обвиняваш ГЕРБ, че не са свършили нещо. До тук от твоите мнения разбирам, че ако една корупционна схема е достатъчно мащабна и с държавно участие, тя трябва да бъде узаконена на секундата, защото парите така или иначе са похарчени. Не ти пожелавам да си купиш апартамент в блок, който няма необходимите документи и спазени изисквания.
274
3
 
9
 
! Отговори
Не се нервирайте преди 13 години
Не се нервирайте. В България, само ЦРУ, и никой друг, решава, кой кога и какъв рейтинг ще има или няма да има.
273
0
 
5
 
! Отговори
Антон преди 13 години
Иванов, виж сега. Аз съм на работа и в кратките си почивки между задачите пиша и чета тук. Нямам време да влизам в спорове с теб или пък да си играем на Референдум по БНТ. Просто ми направи впечатление, че изказваш "компететно" мнение по всички теми. Разликата с мен е че аз изказвам своето мнение, така както разбирам нещата за себе си. Далеч съм от мисълта да те убеждавам колко са добри ГЕРБ или колко са лоши БСП. Както вече споменах аз си бях добре и тогава и сега съм си добре.
272
3
 
8
 
! Отговори
да питам за разрешен преди 13 години
Чакай първо да питам за разрешение американския посланик, дали може да ударя камбаната.
271
2
 
15
 
! Отговори
да не мъчи нацията преди 13 години
Ако българското правителство беше кон, той отдавна трябваше да бъде застрелян, за да не се мъчи и той повече, а и да не мъчи нацията!
270
4
 
10
 
! Отговори
Антон преди 13 години
до 306. Смешно е да виниш ГЕРБ, че са ти понижили стандарта. Ето ти пример от живота на един човек. Харчиш много всеки ден, живееш си като пич, не ти пука много много, даваш повечко пари и на жена си да си гледа кефа, децата пращаш да учат в скъпи училища, скъпа кола си купуваш(всичко това на кредит - в случая с държавата кредит от данъците, осигуровките и т.н. на народа). Разболяваш се обаче, идва криза и ти досега си харчил като рок звезда, само че вече няма кинти - ето това е България сега.
269
7
 
10
 
! Отговори
Да може яко да лъже преди 13 години
Обява: спешно се търси нов мин.-председател. Изисквания: 1) Да може яко да лъже, като пожарникаря, за да го изберат. 2) Да може и да управлява, за което пожарникарят не го бива!