Нов налог бистри ГЕРБ – 2% данък "училище"

Парите ще се дължат на общината, където учат децата ни
19 юли 2010 07:47,
276
Нов налог бистри ГЕРБ – 2% данък "училище"
Някога учителка, сега кметица. И тя ще събира пари от налога. Снимка: БГНЕС

Данък "училище" е най-новата идея на властта за пълнене на общинските хазни.

До 2% върху доходите да отиват в кметството, където учи детето ни. Предложението е огласено пред в. "Стандар" от зам.-министъра на финансите Владислав Горанов.

По думите му сбраните пари ще отиват за улици, детски градини и паркове.

Проблемът е, че данъкът върху доходите се плаща в общината, откъдето е издадена личната карта.

Много от хората обаче работят в друг град, а там учат и децата им. Затова има идея да се ползват определени общински услуги само в селището, където е постоянният им адрес.

Например, за да ходят децата на училище или забавачка в София, родителите им трябва да имат лична карта с адрес в столицата. Така те ще плащат в София и новия общинския данък, твърди Горанов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


276
Още по темата: училищеданък
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
215
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако брутната ми заплата е 6000 евро с радост ще плащам 60% данъци. Но ако жземам 500 лв, ще ми трудно да заделя 300 за данъци (от които 250 ще бъдат откраднати) и да карам с останалите 200. Я виж каква е там заплата и тогава се прави на разбирач.
214
0
 
5
 
! Отговори
леля преди 13 години
Тези които искат това не са добре,дакога ще ги търпим,не ги ли е срам,боже защо ни наказваш,прости им боже те незнаят каква вършат,мафиотите и корумпираните са на свобода,а родителите да плащат,както са безработни с какво да плащат,ами няма да ходят децата на училище,колкото повече неграмотни,толкова по добре за управляващите,господ да ги накаже,срамота е,грехота е.
213
0
 
7
 
! Отговори
Калин преди 13 години
Необходимо е да се знае, този и подобни коствени налози .. не правят благо. С тях се плащат заплати на армия чиновници.. на щерки зълви и прочие :) по добро образование няма да усетите, по добро здраве също.. ще простеете и ще си умирате! При тези бюджетни разходи да си знаете, че това са постъпления за издръжка на царе назначени на заплата .. те ще се и пенсионират .. за вас пасти и залагалки. ..пляскайте да ви дойде акъла.
212
0
 
5
 
! Отговори
ddd преди 13 години
не разбирате ли целта е тотален геноцид на бг народ да няма деца
211
0
 
10
 
! Отговори
до 229 преди 13 години
Същата работа със здравните. Аз си плащам 250лв годишно,а като отида на лекар ми казва няма направления, ела след 3 мес. И аз като съм на зор отивам на частно и си плащам. Един вид хем си плащам на държавата, за да ме лекува, хем няма направления и си плащам и на доктора. Аз срещу тези 250лв какво получавам в такъв случай. Данък за това, данък за онова, осигуровки, ***, а на края ни пътища, ни здравеопазване, ни образование като хората, ни пенсии. Е мама му стара, къде са тези пари?
210
0
 
2
 
! Отговори
.... преди 13 години
dori misla 4e danaka e mnogo malak kakto go predlagat,treba da e pone 30proc,kato v civilisovanite strani,v edna shvesia napr za danaci otivat nad 60proc. ot dohodite
209
0
 
1
 
! Отговори
sandenco преди 13 години
moite ne hodat na u4ilishte i nishto im nena,da ne sam lud da davam takviz taksita na neme ne mi minavate
208
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако дохода на сем. ми е 1200лв/мес и имам 2 деца трябва да плащам по 24 лв за всяко дете месечно. Това прави 576 лв годишно за двете деца. И какво ще ми предложат срещу тях? По-хубави паркове? По-хубави улици? Да, бе, да. Колкото ми предложиха по-хубави пътища, когато въведоха винетките. А тогава ни убеждаваха, че това е необходимо, за да имаме хубави пътища. Вижте пътя в района на Дунав мост. Ако караш с повече от 5км/ч може ти се обърне колата.
207
0
 
5
 
! Отговори
Калин преди 13 години
не си *** и не бъди изумен.. учудването ти е резонно, но не се чуди това е отработена стара практика :) в нормални страни за подобно разпореждане с бюджетни средства се лежи... тук публично се краде.. и ти го обесняват било за добре :)
206
0
 
3
 
! Отговори
mnenie преди 13 години
Който си плаща даниците на доходите, може да запише детето си в общинсо училище. Който работи в сивия сектор - да плаща, то иначе няма справедливост. Та нали с отчисленията от заплатите ни се строят училища и градини!!!
205
1
 
2
 
! Отговори
margo преди 13 години
kolkoto pove4e danaci slagat ,tolkova pove4e pari za nas idvat,mi nie sme na darjavna zaplata,kakvo da umirame ot glad li,za tva li sme u4ili tolkova godini vishe i pr.
204
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За пръв път чувам да те облагат, защото учиш.
203
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Поредният стимул за сива икономика.
202
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Отглеждаш и възпитаваш деца и вместо помощ от държавата - данък върху конституционното им право на безплатно образование! Който има ученици, да плаща по-високи данъци, така ли излиза? А аз се надявах, че някой ден учениците ще пътуват безплатно в градския транспорт ...
201
0
 
1
 
! Отговори
margo преди 13 години
pone da ni vdignat malko zaplatite,mi to kak sa kara s teq neposlushni u4enici,as sam ot starata generacia,pomna kakav respekt imaha u4enicite ot nas,sega to e cqla izlagacia,mi te sa po dobre i po skapo oble45eni ot nas
200
0
 
7
 
! Отговори
Изумен преди 13 години
Закон за училищното образованиеЧл. 9. (2) Гражданите осъществяват правото си на безплатно образование в държавните и в общинските училища, като не заплащат такси за обучението си и ползват безплатно училищната база за обучение и за развитие на интересите и на способностите си.Сега как ли ще го извъртят, за да заобиколят закона, или направо ще го променят?Къде го има това в света?Каква е логиката с данъци за училище да се финансират паркове и улици?Аз ли съм *** или онези господа?
199
1
 
2
 
! Отговори
moreto преди 13 години
samo ne mi e qsno dokoga she traem,ama mai 4e na nas ni haresva da ni rabotat otvsekade ,pasivni p...
198
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това прилича на косвен начин за заплащане на част от обучението на децата. А образованието до 12 клас е безплатно. По-добре данъчните да преборят сивата икономика, да принудят фирмите да си плащат реалните данъци и осигуровки и пари за всичко ще има!
197
0
 
3
 
! Отговори
Радка преди 13 години
Искат да въвеждат комунистическото самооблагане. Тези явно за *** ни смятат. Да си въведат данък лукс и да го използват за образование. Не да съдират кожата на обикновения и изтормозен българин.
196
0
 
3
 
! Отговори
Калин преди 13 години
гърбавите публично заевиха, нямало да вдигат преките данъци :)съобщиха го по консомолски. Разтеглиха едни локуми и такива ми ти :)не ми се навлиза в подробности, но ми е интересно с налог вдишване ли ще вържат бюджета? тези коствени налози нема да го пълнят,но определено опразват бюджета на семействата, бюджет 2010 та е престъпен спрямо обществото, бюджет 2011 ще е и по зле, но спокойно народе, парични средства за разходната част на бюджета ще се намерят, не за училища и здраве а за заплати!