Нов налог бистри ГЕРБ – 2% данък "училище"

Парите ще се дължат на общината, където учат децата ни
19 юли 2010 07:47,
276
Нов налог бистри ГЕРБ – 2% данък "училище"
Някога учителка, сега кметица. И тя ще събира пари от налога. Снимка: БГНЕС

Данък "училище" е най-новата идея на властта за пълнене на общинските хазни.

До 2% върху доходите да отиват в кметството, където учи детето ни. Предложението е огласено пред в. "Стандар" от зам.-министъра на финансите Владислав Горанов.

По думите му сбраните пари ще отиват за улици, детски градини и паркове.

Проблемът е, че данъкът върху доходите се плаща в общината, откъдето е издадена личната карта.

Много от хората обаче работят в друг град, а там учат и децата им. Затова има идея да се ползват определени общински услуги само в селището, където е постоянният им адрес.

Например, за да ходят децата на училище или забавачка в София, родителите им трябва да имат лична карта с адрес в столицата. Така те ще плащат в София и новия общинския данък, твърди Горанов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


276
Още по темата: училищеданък
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
195
0
 
12
 
! Отговори
sidi преди 13 години
И без това демографския срив се чувства мн.осезателно.Има семейства ,които с много лишения изпращат ежедневно децата си на училище и този данък ще бъде категоричен в решенията им.ГОСПОДА УПРАВЛЯВАЩИ НЕ ПОСЯГАЙТЕ НА ТАЗИ СВЕТИНЯ - УЧИЛИЩЕТО.Нашите деца трябва масово да са на училище ,да са грамотни и конкурентноспособни на връсниците си от другите страни.За да изплува страната от настоящото блато ни трябват ерудирани ,знаещи хора.
194
0
 
8
 
! Отговори
Д1 преди 13 години
Ако от ГЕРБ заявят, че за догодина има предостатъчно зърно за хляб... означава, че ще има зърнена криза !
193
0
 
10
 
! Отговори
хитър преди 13 години
Вместо данък "даскало" да вземат да въведат данък "мързел"! Ей тогава ще се напълни касичката отвсякъде!
192
1
 
3
 
! Отговори
Ani преди 13 години
Fandakova si ostana edna obiknovena uchitelka. ne mozha li da izmisli neshto po-razumno. Nie i sega plashtame edna opredelena suma v nachaloto na vsyaka uchebna godina v uchilishteto, kadeto uchi deteto - za remonti, konsumativi i dr. Tazi zhena shte poiska sled vreme da izravni taksite s chastnite uchilishta. Mirishe ns neshto nepochteno.
191
2
 
14
 
! Отговори
как сийка преди 13 години
що не ни сложат данък и на акитата?
190
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
скоро и данък живот , и данък въздух Криза е .Ако не от болести и глад , то от данъци ,,,,,,,,,,,,,
189
0
 
22
 
! Отговори
shosholinka преди 13 години
Преди месец ГЕРБ обявиха, че няма да пипат данъците, поне до края на годината.А сега какво, поредният обрат в намеренията им. Тези хора, категорично не знаят какво да правят, всеки ден са с ново становище, лутат се, оплели са се като *** в калчища. А "уж" имаха програма........
188
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
тези 2% са само началото, нали ви е ясно? да се поставят основите, тъй да се каже. после всяка година ше го дигат с по малко, както и вс налози/сметки за населението
187
1
 
5
 
! Отговори
Д1 преди 13 години
*** могат да се интегрират само когато са се изучили в училище, университет а това ако го приемат и малкото *** които ходят на училище ще се откажат. *** !
186
0
 
8
 
! Отговори
Калин преди 13 години
другарката фън-дъкова потомствен индивид изпълняващ професия комунист, може ли да обесни .. тя в момента кмет ли е или министър на образованието?помните ли как гърбавите приеха едно решение да се спонсирират и частните учебни заведения с бюджетни средства .. тя и тогава беше кмет? та питам каква е фън-дъкова? активното борче от видинско сергей игнатов е ясен а *** фън-дъкова на по различна се прави? що не отговори как са придобили терени в софия, под кой номер поставление на бекапе партията?
185
0
 
13
 
! Отговори
Марита преди 13 години
Значи, Владислав Горанов предлага, да го наречем с истинското му име - ДАНЪК ДЕТЕ. Който данък ще плащат родителите, искащи децата им да ходят на у-ще. Което пък значи, че няма да важи за ***. Което значи, че гербовакът иска българите да спрат да учат и да се циганизират. Което води до логичния въпрос - Владислав Горанов *** ли е? Е ли мечтата му да живее в Циголандия, вместо в България? Защото, ако да, той няма място в управлението на НАШАТА държава!
184
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако парите наистина отидат за училищата и детските градини ще е добре, защото повечето учебни заведения са пълна дупка
183
1
 
17
 
! Отговори
до ненормалните упр преди 13 години
Това вече е напълно налудничаво. Още някакъв данък?! А защо пък тези 2 % да не отиват направо в училището, срещу което училищното настоятелство ще прави пред родителите ежемесечен отчет за какво са използвани парите? И как така ще отиват за паркове и улици??? Нали плащаме и други данъци? АБЕ ХОРА, Я СЕ СЪВЗЕМЕТЕ !!! ИНАЧЕ НИЕ ДА ВИ "СЪВЗЕМЕМ" ?
182
0
 
4
 
! Отговори
канон преди 13 години
Плащаш данъци - детето то на градина и на училище, ако не внасяш даници, ще плащаш за градина и за училище.
181
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Но и за бившите! От 89-та насам. Без давност и други разни врътки, и с лихва!
180
1
 
44
 
! Отговори
horus преди 13 години
Аз предлагам 30 % данък "***" на всички депутати и министри в България
179
1
 
34
 
! Отговори
Чупа преди 13 години
Дааааа, а кога ще въведат данък "олигофрения"? Тогава самите управляващи бая ще задлъжнеят към хазната. Не оставиха този народ да диша...очаквам данък "дишане" съвсем скоро.
178
0
 
28
 
! Отговори
Алфред преди 13 години
Наистина е много жалко, че има толкова смешни и глупави хора в ГЕРБ, като този Владислав...Имам чувството,че типове като този не осъзнават, че с глупостите, които плещят наляво-надясно, всъщност убиват собствената си партия.Или може би някои им плаща за това??? Същия този хубавец беше предложил и данък върху пенсиите???? Правете си сметка колко му е акъла... И като знаят такива тиквеници като Горанов че тази глупост никога просто няма да стане, не знам дали са с всичкия си!?
177
0
 
7
 
! Отговори
LagaLuga преди 13 години
ne stiga che xorata nqmat pari mrat v mizeriq a iche oshte i oshte gi skubqt do kude shte produlji taka,zashto vsichko se vdiga tok,voda,lixvi,danuci i bezbroi drygi drebolii a zashto ne se seshtat xorata kak izdurjat semeistvata si s po 350 lv mesecno..!!!
176
1
 
41
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Още един данък за геноцид на обикновените нормални българи.