2-та млн. консултантски лева на Доган отиват във ВАС

Това е мащабна манипулация, обяви Лютви Местан
30 юли 2010 11:43,
264
2-та млн. консултантски лева на Доган отиват във ВАС
Снимка: БГНЕС

С три гласа "за" – на Димо Гауров (Синята коалиция), Николай Коцев (ГЕРБ) и Валентин Николов (Атака) – комисията за борба с корупцията в НС реши да изпрати преписката за консултантските договори на Ахмед Доган за проекта "Цанков камък" във Върховния административен съд (ВАС).

Преди това депутатът Камен Костадинов се опита да убеди депутатите в невинността на своя лидер или поне да отложат заседанието на комисията за след лятото, но не успя.

Още по темата

Според него не е извършена цялостна проверка по случая, не е бил направен анализ как са се движили държавните поръчки на "Минстрой холдинг" преди и след 2005 година, когато Ахмед Доган и ДПС стават мандатоносител.

Костадинов посочи, че договорните отношения за консултантска дейност на Ахмед Доган са преди 2005 година.

Димо Гяуров обясни, че към Ахмед Доган и Института за строителство и минна дейност е била отправена покана да предоставят информация за резултатите от консултантската дейност на лидера на ДПС.

След като те не са го направили, Гяуров е останал с впечатлението, че няма такива резултати.

Не 1,5 млн., а близо 2 милиона лева е прибрал лидерът на ДПС Ахмед Доган като консултант.

Точната сума е 1 955 830 лв., или 1 млн. евро. Тя е платена по четири договора за изграждането на хидроенергийните проекти “Цанков камък”, “Доспат”, каскадата “Горна Арда” и язовир “Тунджа”. 

Това става ясно от доклада на парламентарната комисия "Антимафия".

От няколко дни се разгръща мащабна манипулация, която цели да се радикализира ситуацията около казуса с преписката за конфликт на интереси, свързана с Ахмед Доган, коментира доклада дясната ръка на Сокола – Лютви Местан.

Според него и вчерашното, и днешното заседание на парламентарната комисия за борба с корупцията и конфликт на интереси са били в нарушение както на парламентарния правилник, така и на вътрешните правила за работа на комисията.

По думите му казусът отдавна е пренесен от полето на юридическите аргументи в полето на "чистата, но мръсна политика". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


264
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
170
1
 
8
 
! Отговори
MURDOC преди 13 години
"Доган отива на съд" пишат в други сайтове и вестници ,но по скоро "Доган отива на цирк" АМА НЕ защото ГЕРБ са циркаджии ,а защото българския съд е ЖИВ ЦИРК .
169
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Откога и в психиатриите вече ви дават да ползвате компютри с нет връзка?
168
0
 
5
 
! Отговори
васко преди 13 години
Всичко е само пушилка.
167
0
 
4
 
! Отговори
Джугашвили преди 13 години
За неразбралите пояснявам: "Ако не е Доган ще е друг" означава, че 1 млн турци винаги ще са в парламента и винаги ще тежат на президентски и всякакви избори. И да разстреляме Доган, друг лидер ще си изберат и ще сме пак на същия. Ножна е тънка, фарисейско-йезуитска политика. С други думи: "Дедо Коле, леко коли"
166
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ей, тъкмо имаше свестен коментар тук в защита на етническите турци и се появи един домуз да осе*е всичко.
165
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Виж през прозореца дали вече не идват ония с белите престилки да те преберат на 4-и километър.
164
2
 
6
 
! Отговори
========== преди 13 години
Къде си , бе , шматко ? Какво стана вчера на протеста ?
163
2
 
16
 
! Отговори
! преди 13 години
ГЕРБ е най-добрата случка на България от целия преход досега
162
3
 
8
 
! Отговори
========== преди 13 години
Нали Бойко беше човек на Доган ? Някой от тези хора , които го твърдяха ми е интересно как ще коментират това :''С три гласа "за" на Димо Гауров (Синята коалиция), Николай Коцев (ГЕРБ) и Валентин Николов (Атака) комисията за борба с корупцията в НС реши да изпрати преписката за консултантските договори на Ахмед Доган за проекта "Цанков камък" във Върховния административен съд (ВАС)''.
161
1
 
10
 
! Отговори
Атака преди 13 години
Дано Бойко се представи мъжки както Борис във филма:А именно, Княза отива при сърбите да преговаря за мир, тъй като те са пленили големия му син - Расате. В ореговорите сърбина изисква придворната на Борис, но неговия съветник вади меч за таз обида. Борис маха с ръка и му я дава. После същото се повтаря и за белия му кон. Накрая сърбина изисва 2 голи хълма. Тогава борис става и казва:"Жената ти дадох, коня ти дадох, но от земята българска и един камък не давам"Една невероятна сцена!
160
4
 
1
 
! Отговори
154 преди 13 години
Аз оценките ги давам на база написаното от някой. А това, което си написал са глупости. За регреси наистина няма смисъл да си говорим, още повече тук. А мисля, че ти зададох много ясен въпрос? Какви според теб биха били правните последици от тази пушилка? Аз ти отговорих много ясно - ако изобщо се приеме, че ЗПРКИ е приложим в случая последицата от пушилката ще бъде хипотетична глоба в разер на 5000 лв. (максималната) И? Или сега ще чуя стройно изложена концепция как след като се установи конфликт освен моралната награда после държавата ще заведе граждански искове за обявяване на нищожност на догановите договори и после ще си върне парите обратно. Преди да ми напишеш тези глупости имай предвид, че договора е между НЕК и Доган, а НЕК е търговско дружество (без значение, че е държавно). Шефа на НЕК отговаря за увреждане на дружеството, но в определен лимит. Държавата няма възможност да встъпи в процес на база правата си на акционер (въпреки, че вече съм правил успешен прецедент в тази насока). Отгоре на всичко шефа на НЕК не може да бъде съден по един куп състави от НК просто защото НЕК както ти казах е обикновено търговско дружество (нещо, което голяма част от бунаците, занимаващи се с право в БГ не щат да разберат, когато става дума за такива фирми).
159
1
 
17
 
! Отговори
ГЕРБер преди 13 години
Когато комунисти и турци са недоволни, значи сме на прав път.
158
0
 
3
 
! Отговори
jojo преди 13 години
Абе тая парламентарна комисия що не се заеме и останалите крадци, които гепеха и със задниците си, а сега кротуват в парламента...? Когато ги подхванат и тях НАРОДА може и да се убеди в правотата на някои действия.
157
0
 
4
 
! Отговори
народ преди 13 години
ако вземат да ги прибират на топло,на свобода няма да има политик
156
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И какво предлагаш? Да оставим Доган намира понеже ,ако не е той друг щял да заеме мястото му? Ми много ясно че ще има такъв човек. Но Доган-най-големият мафиот в държавата трябва да си понесе отговорността.Това е!За съжаление,нищо няма да му направят (да го тикнат в СЦЗ).
155
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Джугашвили, "дългосрочната ти национална стратегия" включва ли кражби от по 2 милиона или "Ако не е Доган-друг ще е? Не намесвай тук етническите турци, щото те нямат нищо общо с кражбите на тоя ***.
154
6
 
3
 
! Отговори
MURDOC преди 13 години
Мандат-носителя Доган не се пипа не го ли разбрахте бе хора ,без Доган няма да има избиратели да гласуват за която и да е партия защото всички партии си правят сметката според ДПС-то,тъжно но ФАКТ. Боко обеща да арестува Ахмет Доган ,но САМО обеща.....
153
1
 
9
 
! Отговори
fghfgh преди 13 години
Дано да изгние в затвора тоя мазен ***.
152
0
 
9
 
! Отговори
ДЪБЛИН преди 13 години
Искренно ви казвам хора-ако този *** живее и "твори" това тук на Запад,вече да е пета или шеста година в затвора-ДОКОГА,ДОКОГА хората ще гледат и търпят този ЦИРК с тази измислена съдебна система-разберете в случая никой политик не е виновен,просто ако има държава със съдебна система-поема сигнала,разследва го и..........*** в затвора,това е всичко.
151
2
 
4
 
! Отговори
kam vsi4ki !!!!!! преди 13 години
Ahmed Dogan ubi Ahmed Emin tova go znae cqla BG ni6to ne mu napraviha a sega za nqkakvi si 2 000 000 lv 6te mu kajat ne6to aidi de ha ha ha ha sme6na darjavica si imame !