"Антикорупция" отново се събира за Доган по заръка на Борисов

Лидерът на ДПС е прибрал близо 2 млн. лева като консултант
30 юли 2010 09:15,
115
"Антикорупция" отново се събира за Доган по заръка на Борисов
Снимка: БГНЕС

Парламентарната комисия за борба с корупцията, конфликт на интереси и професионална етика ще бъде свикана на извънредно заседание от 10,30 часа.

Заседанието е по молба на министър-председателя Бойко Борисов, заяви ротационният председател на комисията Димо Гяуров.

Пред депутата премиерът е заявил, че няма никакви политически уговорки с ДПС и е настоял преписката за конфликт на интереси срещу Ахмед Доган да бъде разгледана още днес.

Снощи заседанието на комисията беше отложено именно заради липса на кворум. Тогава Гяуров се усъмни, че има политически договорки за стопирането на преписката, която трябва да бъде изпратена във ВАС.

Не 1,5 млн., а близо 2 милиона лева е прибрал лидерът на ДПС Ахмед Доган като консултант. Точната сума е 1 955 830 лв., или 1 млн. евро. Тя е платена по четири договора за изграждането на хидроенергийни проекти.

Всички контракти са парафирани на една и съща дата – 7 януари 2008 г., и са изпълнени за рекордно кратък срок от само година.

Още по темата

Това става ясно от доклада на парламентарната комисия за борба с корупцията, който ще бъде разгледан днес.

Според Димо Гяуров твърдо има конфликт на интереси в случая с получения от лидера на ДПС хонорар за консултирането на проекта за хидровъзел "Цанков камък".

"Този конфликт на интереси се изразява в това, че Ахмед Доган е бил мандатоносител на правителството на тройната коалиция, той е бил работодател на Министерския съвет, който е зависел от него. МС е взимал едни решения дали да похарчи или не пари за дадени проекти, а Доган е прибирал “космически хонорари“ за тези проекти", смята Гяуров.

Той заяви, че парите, които са взети за новата АЕЦ, са отишли за проекта "Цанков камък", а може би и за хонорара на Доган.

От своя страна Камен Костадинов от ДПС коментира, че за Синята коалиция е важно да покаже, че е флагман на антидоганизма.

Според него Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси се използва за политическа разправа.

"Решение трябва да се вземе само след един стойностен дебат – в рамките на поне 2 заседания, на които да бъдат поканени и експерти. Въпросът се политизира – за или против Доган", категоричен е Костадинов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още по темата: хонорарАхмед Доган
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
0
 
1
 
! Отговори
някоя преди 13 години
А,че той нищо не е взел горкия,дайте му още!!!!!!
105
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
абе закапчайте го този, бе! или го разкарайте!Не мога да му гледам физиономията вече!
104
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
кире, не бъди наивен. прехода няма да свърши още 100год., щото и тези са гладни. и следващите ще са гладни по ако ще и оранжеви да станат.
103
1
 
0
 
! Отговори
pesho преди 13 години
Доган е ходроинжинер и неговите многогодишни изследвания които никой другне би могъл да направи заслужават този хонорар.С тези задълбочени изследвания се спестяват десетки милиони за държавата.Стига ***.Не закони и псевдо правила ще ни оправят, а един висок морал на цялото общество.Да си остави 200 000 хиляди, а другите да ги дари на някоя болница.
102
2
 
3
 
! Отговори
kireto преди 13 години
НЕ РАЗБРАХТЕЛИ БРЕ 4ЕРВЕНИ,СИНИ И ТУРСКИ ***,4Е СЕГА ЗАПО4ВА ПРЕХОДА В БЪЛГАРИЯ.САМО ГЕРБ И ВСИ4КИ ОТ УПРАВЛЕНИЕТО НА СТРАНАТА ЗА ТЕЗИ 2О ГОДИНИ НА СЪД,ЗА6ТОТО САМО КРАДЯХА НА НА6 ГРЪБ И НЕЗНАМ КАКЪВ МАЗОХИСТ ТРЯБВА ДА СИ 4Е ПАК ДА ГЛАСУВА6 ЗА ТЯХ.САМО ГЕРБ!!!
101
1
 
4
 
! Отговори
Доко Доко преди 13 години
аеее Боко,Цецо що не го натръшкахте и него на земята ве,май щото не е кърджалийска ученичка,а?На Вальо Топлото жената и аз мога да я тръшна,ама май наш'та полиция спря да ме пази кат видехте Доги :)))
100
0
 
5
 
! Отговори
ХАКЪ преди 13 години
Tози човек от ДС,който е бил предател към собствения си народ трябва да бъде съден от "независимия съд"
99
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
АМИ ИВАН КОСТОВ,КОГА ЩЕ ГО ПРОВЕРЯВАТ?ТОЙ СЪЩО ИМА СТРАШНО МНОГО ГРЕХОВЕ СПРЯМО БЪЛГАРИЯ!АБЕ ВСИЧКИ,КОИТО ДОКАРАХА ДЪРЖАВАТА И НАРОДА В ТОВА СЪСТОЯНИЕ В КОНЦЛАГЕРИ!!!
98
2
 
9
 
! Отговори
дюдю преди 13 години
А.Доган е проблем за бъдещето на България, проблем на новите управляващи.Ще има имитации като тази да го разследват, но въпроса в края на краищата ще се реши радикално. Този индивид е символ на всичко най-лошо: корупция, мафия, политическа арогантност, ентически манипулации и продажност.С неговото заминаване, ще си отиде и сбирщината наречена ДПС.
97
2
 
7
 
! Отговори
Дъч преди 13 години
Абе доган та доган.И той като всички фесове си бърка с пръста в *** и после си го души.Даже стадото му, накрая проумя каква овца е и той.......
96
1
 
2
 
! Отговори
Tur4in преди 13 години
Hayde, nyakoy ve4e da go pita 6to a kradal, 6to izmamil i da go pahnat ve4e v pandiza ve.. kva darjava e takava..
95
1
 
4
 
! Отговори
Vtoro pogelanie преди 13 години
Balgari i drudoljubivi turzi vav tazi krasiva dargava ..saedinjavaite se !!!
94
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нарекли са го фесовете "сокол',ЗАЩОТО ИМ СТАВА ХУБАВО КАТО ГИ ЛЪЖЕ.Пълни им главите с мухи,а в същото време ги краде и нищо за тях не е направил.Но почнаха и те да се усещат.Работил е за ДС И СИГУРНО ЗАРАДИ НЕГО са разплаквали много турци,но и те започнаха да се осъзнават,говоря за честните ,работливи турци,но много ги е страх от ДПС.
93
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не чакайте този корумпиран независим съд,които като ехо повтарят това,което ГОЦЕ НАЦИОНАЛНИЯТ ПРЕДАТЕЛ И СИЕ,им кайат.Нали благодарение на тях Гоце е ПРЕЗИДЕНТ на РЪБЪ ,А серГЕЙЧО беше министър председател.
92
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Станишев няма ли пак да излезе да защити както винаги Доган. Нали мандат му даде турчина? Мин. председател го направи. Тези 2 мил са благодарноста на СтаниГей към ***
91
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Vzemete parite na Dogan i gi razdaite na bednite i trudoljubivi turski sagragdani.....Dogan otkradna parite ot sobstvenite si izbirateli !!!
90
3
 
8
 
! Отговори
sysed преди 13 години
Странно как никой не запита и се порови как самия г-н Димо Гяуров се сдоби с къща в Бояна. Да, знаем ,че цените на които политици, магистрати, данъчни и мафиоти купуват имоти са по-ниски и от данъчната оценка на имота. Знае се и размера на заплатите им, а странно как банки им отпускат заеми за хиляди на база една държавна заплата? Доган е просто събирателен образ - чакаме да го осъдят хора, които също имат нелегални доходи ...чакаме...чакаме
89
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
po dobre DPS otkolkoto GERB,GERB samo za edna godina virna Bulgaria s 20 godini nazad
88
0
 
17
 
! Отговори
Бобо преди 13 години
Нито едно парламентарно мнозинство до сега не успя да накара Доган да ходи на работа в парламента, невиждам как тези ще му повдигнат някакво обвинение.Едва ли има по света друга държава с такава корумпирана власт. Всеки лае до като докопа кокала.Тежко на тоз народ.
87
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Всички чакаме със затаен дъх, летящата чиния на Доган да се паркира до Митьо Очите,иначе за какво гласувахме.Вижте му халваджийския тефтер на сериозния политик.Тоя гнусняга дали е сядал пред компютър,или мъжките секретарки му нахвърлят къде трябва да отиде да прибере рекета.И тоя свръх надарен гений е прибрал 2 000 000лв-дайте му нобелова награда за алчност,а на нас ни намалете заплати и пенсии,щом търпим *** и неграмотен *** да ни прави на простаци!