2-та млн. консултантски лева на Доган отиват във ВАС

Това е мащабна манипулация, обяви Лютви Местан
30 юли 2010 11:43,
264
2-та млн. консултантски лева на Доган отиват във ВАС
Снимка: БГНЕС

С три гласа "за" – на Димо Гауров (Синята коалиция), Николай Коцев (ГЕРБ) и Валентин Николов (Атака) – комисията за борба с корупцията в НС реши да изпрати преписката за консултантските договори на Ахмед Доган за проекта "Цанков камък" във Върховния административен съд (ВАС).

Преди това депутатът Камен Костадинов се опита да убеди депутатите в невинността на своя лидер или поне да отложат заседанието на комисията за след лятото, но не успя.

Още по темата

Според него не е извършена цялостна проверка по случая, не е бил направен анализ как са се движили държавните поръчки на "Минстрой холдинг" преди и след 2005 година, когато Ахмед Доган и ДПС стават мандатоносител.

Костадинов посочи, че договорните отношения за консултантска дейност на Ахмед Доган са преди 2005 година.

Димо Гяуров обясни, че към Ахмед Доган и Института за строителство и минна дейност е била отправена покана да предоставят информация за резултатите от консултантската дейност на лидера на ДПС.

След като те не са го направили, Гяуров е останал с впечатлението, че няма такива резултати.

Не 1,5 млн., а близо 2 милиона лева е прибрал лидерът на ДПС Ахмед Доган като консултант.

Точната сума е 1 955 830 лв., или 1 млн. евро. Тя е платена по четири договора за изграждането на хидроенергийните проекти “Цанков камък”, “Доспат”, каскадата “Горна Арда” и язовир “Тунджа”. 

Това става ясно от доклада на парламентарната комисия "Антимафия".

От няколко дни се разгръща мащабна манипулация, която цели да се радикализира ситуацията около казуса с преписката за конфликт на интереси, свързана с Ахмед Доган, коментира доклада дясната ръка на Сокола – Лютви Местан.

Според него и вчерашното, и днешното заседание на парламентарната комисия за борба с корупцията и конфликт на интереси са били в нарушение както на парламентарния правилник, така и на вътрешните правила за работа на комисията.

По думите му казусът отдавна е пренесен от полето на юридическите аргументи в полето на "чистата, но мръсна политика". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


264
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
6
 
4
 
! Отговори
Джугашвили преди 13 години
Да бъдем реалисти. Имаме си около 1 млн турци и с рогите напред няма да стане, ще се втрвърдяват още повече. Ако не е Доган-друг ще е. Нужна ни е дългосрочна национална стратегия по отношение на турци и ***
149
0
 
7
 
! Отговори
Tekumze преди 13 години
и Доган, и Местан и повечето с таквиз измена, работещи явно в интерес на друга държава, мястото им е в затвора.... ама това в някоя нормална държава може да стане....
148
2
 
5
 
! Отговори
news преди 13 години
Разбрахте ли последната новина- ще плати само 3000лв за тези 1 млн евро. Смях искам да живея и да крада в България.
147
1
 
3
 
! Отговори
до спеца 142 преди 13 години
Глей сега - взе да се изкарваш демократ. Като не ти дреме за Доганя, що се пениш? За регресите явно обемът тук не позволява да си изясним кой точно за какво говори, щото регреси има при различни хипотези, та не ми обяснявай - не ти плащам за това. Също така "не си компетентен" в смисъла, който влагаш за липсата на компетентност на ВАС - да даваш професионални оценки на когото и да било тук. Нека да се щипем на лична основа, ако толкова ти е важно :)
146
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А! Ей това ще е най- доброто ,ако го гласуват този закон. Някакъв турчин живеещ вече 20 години в Турция да ми определя управниците в България.Ай сиктир бе!
145
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Агентът "Павел" (Лютви Ахмед Местан) защитава агента Ангелов, Сергей или Сава (Ахмед Демир Доган), а подлогата Камен Костадинов му приглася.Докога ще търпим тази *** да може да определя съдбата на децата и внуците ни?
144
0
 
1
 
! Отговори
da преди 13 години
toi vednyj da se probva legalno da otkradne pari i te shte go karat da gi vrysha :)
143
0
 
3
 
! Отговори
эвроопааа преди 13 години
тоя май не по политически причини е лежал в старозагорския на младини.....
142
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Mащабна манипулация е да вземеш 2мил. рушвет и да го "узакониш" като консултантска услуга.
141
0
 
15
 
! Отговори
ГЕРБер преди 13 години
Сега се надявам ГЕРБ да сътворят и един изборен закон, че да прекъснат изборните екскурзии на фесовете.
140
9
 
0
 
! Отговори
142 преди 13 години
Знаеш ли някак вече с болшевики ми е писнало да споря. Само си губя времето и накрая пак стигаме до прословутото "ама вие що биете ***". Много ми дреме за Доганя и гербавата простотия. Въпросът е принципен. Дествията които се предприемат са смехотворни и няма да доведат до нищо. Като си толкова добър и разбиращ ще ми е интересно да чуя какви последици изобщо предвиждаш от това и то при положение, че ЗПРКИ е бил приложим към онзи момент (което не е така). Щото там в раздела адм.-наказателни разпоредби последиците си ги пише. А за регресите си много не наясно.За регрес е достатъчно да има някакво увреждане - като например осъдителна присъда или дори направени държавни разходи за загубено дело. Ама понеже трошиш държавна пара и никой не си дава зора да си ги търси обратно заради несвършената или кофти свършена работа ти е лесно. Както и да е ти юрист не си и по-лошото е, че никога няма да станеш. За това освен диплома трябва и акъл, а при теб той е в огромен дефицит. Като добавим и липсата на собствено мнение и позиция .... просто съжалявам за теб. Хубавото е, че самия ти не го осъзнаваш.
139
1
 
8
 
! Отговори
patriot преди 13 години
parite v haznata -Dogan v pandiza, Prosto i iasno
138
2
 
8
 
! Отговори
izotzadze преди 13 години
Браво, Костов!
137
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До 136 Ами то милиардерът Доган като върне тези 2 милиона, много голямо наказание ще е за него. Направо няма да може да спи оттук насетне в сараите си.
136
2
 
8
 
! Отговори
Фрунзе преди 13 години
Само за първото тримесечие на 2010 г. фирми от южната ни съседка са вложили тук 37,5 млн. евро. За сравнение през същия период на миналата година Гърция е наляла едва 500 000 евро в страната ни, пише гръцкият в. "Имерсия".
135
0
 
6
 
! Отговори
39683 - до 124 преди 13 години
Е, е, е много си велик! Респект, доне! Кви са ти интересите около Доги, я кажи, той ли ти пуска в паницата, та толкоз се засегна? Впрочем, за да има регрес, трябва да има и някакво кофти разместване на имущество между други две лица. Ми това не се е случило просто. Айде да не гледаш в моята паница и аз няма да надничам в твоята. Към ГЕРБ нямам интерес. Ама на теб биографийката е ясно че ти е одобрена от султанската дружина. Експерт към сарая, а? Или ръководител на звеното експерти :)
134
0
 
7
 
! Отговори
мильо преди 13 години
соколчето пак иска да ни наведе да ни оклеца, ама да видим
133
3
 
1
 
! Отговори
121 преди 13 години
Ти не ме слушай мене, а слушай бати ти Боко и герберчетата тук от сайта, дето затвори и бесилки им се привиждат, законите щели да сменят и т.н. Изобщо гледай и вервай :))). Нищо, че закона предвижда глоба - те ще вземат на Доганя парите и даже у кауша или както тук имаше предложения Белене за него ще отворят.
132
0
 
0
 
! Отговори
до 136 преди 13 години
Ми дай пък да се радваме ,че е отървал панделата а е върнал 2 та милиона.Ако беше ти ги присвоил, дали щеше да ти се размине панделата, а? И то за доста годинки защото тук става въпрос за парично състояние в особено големи мащаби.
131
0
 
5
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
Връщайте Догана в зандана!