Безспорно сме успешни!, отчете кабинетът "Борисов"

Правителството пусна в интернет свършеното през годината
5 авг 2010 18:01,
988
Безспорно сме успешни!, отчете кабинетът "Борисов"
Снимка: БГНЕС

"Една година по пътя на европейското развитие на страната".

Така е озаглавен отчетът на правителството, качен на интернет страницата на Министерския съвет.

Там се отбелязва, че след извършения анализ на състоянието на държавата и резултатите от управлението на страната са станали видни реалните причини за натрупаните проблеми:

"Корупционните практики, злоупотреби и примери за неефективно управление на средства надминаха очакванията ни и разкриха тревожно състояние на страната, за което никой не предполагаше в началото", се посочва в документа.

Още по темата
Кабинетът отбелязва, че през отчитания период въпреки съпротивата, реформите в държавната администрация, здравеопазването, образованието, отбраната, дипломатическата служба, съдебната система и управлението на публичните финанси са стартирали.

Правителството посочва възстановеното доверие на ЕС към страната по отношение на усвояването на еврофондовете и запазването на икономическа и финансова стабилност на държавата в условията на криза.

"Най-важното, което успяхме да променим, бе стилът на политическо поведение и отговорността на управляващите. Безспорните водещи принципи в действията на правителството са прозрачността и диалогичността", пише в документа.

Като пример за това се посочва възможността за достъп до правителствените решения и стенограми на заседанията на кабинета, както и възстановяването на диалога с икономическите и социалните партньори.

"Големият успех на правителството, въпреки икономическата криза, е запазването на нивата на данъчната тежест. Това прави страната ни привлекателна за бизнес и инвестиции", хвалят се от Дондуков 1.

В документа се отбелязва и отговорността на кабинета пред обществото да не се позволи прехвърлянето на тежестта на кризата върху хората и бизнеса, а да се намалят бюджетните разходи и да се оптимизира администрацията.

"Безспорно големият успех на правителството, въпреки икономическата криза, е запазването на нивата на данъчната тежест. България е с едни от най-ниските данъци в Европа, което прави страната ни привлекателна за бизнес и инвестиции".

В отчета се отбелязва, че са направени и необходимите законодателни промени и се изпълнява стратегията за реформа на съдебната система.

"Безспорни са успехите на правителството в борбата с организираната престъпност и злоупотребите със средства от фондовете на Европейския съюз", твърдят от правителството.

Кабинетът "Борисов" описва и намеренията си: продължаване на започнатите реформи, ускоряване на икономическия растеж и преодоляване последиците от кризата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


988
Още по темата: Бойко Борисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
847
5
 
8
 
! Отговори
Наско преди 13 години
Безспорно сте смешни!!!
846
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Цецо за Президент!, а Бат Бойко за цар и нека шоуто на продължава...
845
3
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
тоя майтапи ли се? четох четох ...но никаде не прочетох ...създадохме нови работни места...а само хвалби до небесата... и защо всеки който дойде да ни управлява слага розовите очила и не вижда нищо друго а само успехи някакви написани на хартийка...и един не се сеща да слезе при народа и да види истината...а тя е плачевна и ужасна...така че стига вече самохвалщина и простотии
844
14
 
7
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 13 години
НА 05.07.09Г. , КАКВО КАЗА НАРОДЪТ. ДОЛУ ТРОЙНАТА ЛАМЯ. ДОЛУ КОМУНИСТИ, СОПОЛИ И ЦАРСКИ ***. ВИЕ ЗАБРАВИХТЕ ЛИ ЗАМЕНКИТЕ, КРАЖБИТЕ И ВСИЧКИТЕ ИМ ЗУЛУМИ. НЕ ВИЖДАТЕ ЛИ ,ЧЕ ДЪРЖАВАТА ТРЪГВА БАВНО , БАВНО НО НАГОРЕ. НО АКА НЯКОЙ ЧАКА ДРУГ ДА МУ РЕШИ ПРОБЛЕМИТЕ В ЛИЧЕН ПЛАН ДА ОТИВА НА БУЗЛУДЖА.
843
4
 
7
 
! Отговори
еее преди 13 години
гласувах за герб но те тикат властта в ръцете на доган със своето престъпно бездействие срещу дпс
842
5
 
16
 
! Отговори
monke преди 13 години
Тези неграмотници само се хвалят и *** от медиите ги крепят! Иначе са кръгла 0!!! Пък и до зимата ще опукат резерва - и тогава ще има като в "Минута е много" - Ами сега????
841
1
 
4
 
! Отговори
Иво преди 13 години
Отговорността да дойде на власт Доган е всички онези, които не си правят труда да ходят да гласуват. Все пак ДПС си води под строй електората да гласува.
840
7
 
12
 
! Отговори
ооо преди 13 години
не се бойте след бойко идва пак доган ама този път за дълго.това ще лежи на съвестта на герб и лъжливата атака.
839
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Безспорно, първи сме и по смъртност в ЕСБезспорно, първи сме и по бедност в ЕСБезспорно, първи сте и по ТВ.Безспорно, първи сте и по пресконференциите.Безспорно, първи сте и по продажба на винетки.
838
4
 
11
 
! Отговори
еее преди 13 години
умря *** дето ги хвали
837
17
 
6
 
! Отговори
Bravo Nora преди 13 години
Каквото и да говорим, ГЕРБ и Бойко вярно не са идеални, но са най-доброто управление досега.спряха заменките, почнаха реформи в здравеопазването и културата, съкратиха разходите за държавна администрация, почна строежа на магистралите и Дунав мост-2....и най-важното спряха отвличанията и имат успехи в борбата с/у корупцията и организираната престъпност.Това се вижда от всички, вкл. от Европа има положителен доклад.А червените и турски бивши крадльовци нека се пенят, те са в паника сега :)
836
5
 
4
 
! Отговори
Pan40 Panev преди 13 години
до 20:- малкия и среден бизнес работи в условията на тежка икономическа среда със свито потребление, като износът на бг стоки дори бележи ръст;- лихвите по кредитите не са увеличени, това е лъжа. а дори и да е факт - банките са частни корпорации, не държавни;- увеличаването на пенсионната възраст е факт в целия ЕС, не само тук;- от бг се изселват само ***, нискоквалифицирани работници с нисък социален статус и почти никакво образование.не съм фен на герб, но е по-добре без ***,факт
835
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Безспорно е само. че си Тиква.
834
8
 
10
 
! Отговори
Ели преди 13 години
Най- неуспешното и най-измамното правителство. И другите бяха зле и не ставаха ,но тези ще ни довършат. Тежко ни!!!!
833
6
 
9
 
! Отговори
ТРУД преди 13 години
Първи сме и по смъртност в ЕС. ГЕРБ и с това може да се похвали.
832
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Герб и те имат право на щастие.Оставете ги на воля да съсипят България.
831
1
 
3
 
! Отговори
Ivo преди 13 години
до No 898Текущата криза в България е дефлационна - намаляване на цените на стоките спрямо доходите на населението което не е особено добре за една икономика, защото производството се свива до минимум. Ако бизнесът се стимулираше както трябва дефлацията щеше да изчезне бързо.
830
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Безспорно сте за смяна!
829
4
 
10
 
! Отговори
Наблюдател преди 13 години
И Тодор Живков все така казваше, големи успехи имаме, преизпълнихме петилетката. Сега пак успехи. Добре е научил урока си Борисов. Само че почти никой не му вярва. Защо тогава сме на последно място в Европа по доходи и корупция?
828
3
 
7
 
! Отговори
БАЙРЯК-СЛАВЕЙ преди 13 години
"Защо бе, майка му стара, защо толкова злоба, бе?! Е, това не мога да си го обясня при тоя *** народ, при тия *** колеги... Ние, българите, сами ще се изядем, наистина!"