Безспорно сме успешни!, отчете кабинетът "Борисов"

Правителството пусна в интернет свършеното през годината
5 авг 2010 18:01,
988
Безспорно сме успешни!, отчете кабинетът "Борисов"
Снимка: БГНЕС

"Една година по пътя на европейското развитие на страната".

Така е озаглавен отчетът на правителството, качен на интернет страницата на Министерския съвет.

Там се отбелязва, че след извършения анализ на състоянието на държавата и резултатите от управлението на страната са станали видни реалните причини за натрупаните проблеми:

"Корупционните практики, злоупотреби и примери за неефективно управление на средства надминаха очакванията ни и разкриха тревожно състояние на страната, за което никой не предполагаше в началото", се посочва в документа.

Още по темата
Кабинетът отбелязва, че през отчитания период въпреки съпротивата, реформите в държавната администрация, здравеопазването, образованието, отбраната, дипломатическата служба, съдебната система и управлението на публичните финанси са стартирали.

Правителството посочва възстановеното доверие на ЕС към страната по отношение на усвояването на еврофондовете и запазването на икономическа и финансова стабилност на държавата в условията на криза.

"Най-важното, което успяхме да променим, бе стилът на политическо поведение и отговорността на управляващите. Безспорните водещи принципи в действията на правителството са прозрачността и диалогичността", пише в документа.

Като пример за това се посочва възможността за достъп до правителствените решения и стенограми на заседанията на кабинета, както и възстановяването на диалога с икономическите и социалните партньори.

"Големият успех на правителството, въпреки икономическата криза, е запазването на нивата на данъчната тежест. Това прави страната ни привлекателна за бизнес и инвестиции", хвалят се от Дондуков 1.

В документа се отбелязва и отговорността на кабинета пред обществото да не се позволи прехвърлянето на тежестта на кризата върху хората и бизнеса, а да се намалят бюджетните разходи и да се оптимизира администрацията.

"Безспорно големият успех на правителството, въпреки икономическата криза, е запазването на нивата на данъчната тежест. България е с едни от най-ниските данъци в Европа, което прави страната ни привлекателна за бизнес и инвестиции".

В отчета се отбелязва, че са направени и необходимите законодателни промени и се изпълнява стратегията за реформа на съдебната система.

"Безспорни са успехите на правителството в борбата с организираната престъпност и злоупотребите със средства от фондовете на Европейския съюз", твърдят от правителството.

Кабинетът "Борисов" описва и намеренията си: продължаване на започнатите реформи, ускоряване на икономическия растеж и преодоляване последиците от кризата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


988
Още по темата: Бойко Борисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
807
1
 
6
 
! Отговори
Българин преди 13 години
ха-ха,о майко мила, боже пази България!
806
3
 
3
 
! Отговори
RAD преди 13 години
Не,не мисля "приятелю".Страната потъна при предното управление и то при положение,че 4г.Станишев се радваше на положителен тренд в Световната икономика!За съжаление резултатите "избиха" сега.Жалко е,че българите сме с толкова къса памет,та забравяме кой е виновен за заменките,за презастрояването в курортите,за спрените еврофондове,за източеното ДДС,за изхарчените 4 млрд.лв. от резерва и сега викаме "стига сте обвинявали предните".Има много брак в управлението сега,но има и положителна тенденци
805
6
 
12
 
! Отговори
Иван преди 13 години
Права си Нора, в паника са, че ГЕРБ се справят добре,което значи че повече власт няма да видят остава им само да се пенят безсилно по форумите :)
804
13
 
9
 
! Отговори
Нора преди 13 години
Каквото и да говорим, ГЕРБ и Бойко вярно не са идеални, но са най-доброто управление досега.спряха заменките, почнаха реформи в здравеопазването и културата, съкратиха разходите за държавна администрация, почна строежа на магистралите и Дунав мост-2....и най-важното спряха отвличанията и имат успехи в борбата с/у корупцията и организираната престъпност.Това се вижда от всички, вкл. от Европа има положителен доклад.А червените и турски бивши крадльовци нека се пенят, те са в паника сега :)
803
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Прав си! Дано хората да започнат да се усещат, че герберите издишат!
802
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Че са въздух под налягане мислят само крадливите другари, защото взе да им пари под краката. Рахата свърши и не знаят кога и при тях ще дойдат качулатите.
801
4
 
9
 
! Отговори
Nikolay преди 13 години
Ако имаше някаква друга алтернатива,както в нормалните европейски страни до сега Герб да са паднали от власт .... Въздух под налягане и медиен шум , нищо повече на са герберите ..... А страната си потъва надолу бавно и сигурно , не мислите ли приятели ?
800
1
 
7
 
! Отговори
пате преди 13 години
направо ми е трагичен, хем на смях ме избива като го гледам, хем на рев
799
6
 
17
 
! Отговори
fhjot преди 13 години
Мутрата - Нарцис! Това е Бойко - спомнете си историята на Нарцис...
798
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тошко Козарев,Тодор Колев и Тодор Живков не са разсмивали народа така,както този!!!
797
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Наплюска ли се?
796
8
 
5
 
! Отговори
Венко Павлов-лидер преди 13 години
Ние от местната структора на РЗС-Димитровград не сме мирогледи а напълно подкрепяме формата и принципите на управлението на страната под ръководството на Бойко Борисов и независимо настроението на нашата централа категорично заставаме зад действията на това управление , защото виждаме някакви резултати . Може да има кусури това управление но то действа ,прави и е живо което ни дава правото да сме зад тях и наистина го подкрепяме. Смело напред и знайте ,че имате нашата подкрепа
795
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Смешна партия - в Златоград си избрахме шеф на партията-демократично, с гласуване, пратихме избора за ...одобрение в София, а от там ни върнаха друг избор - друг човек, който никой не е избирал. ХахахаСпуснатият е бивш член на сдс, после прилепен за ДПС, а сега виден гербер. Хаха. Лош матриал, кво да се прави
794
7
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 13 години
Ако беше на власт БСП щяхме да хлътнем с още 20 милиарда евро за да изпълнимчинно безумните руски, енергийни проекти...и да вкарат в мизерия още две поколения...Слава богу на власт са ГЕРБ, а и както вървят нещата - за дълго ще останат...
793
4
 
7
 
! Отговори
1913 преди 13 години
Комичен доклад,това да си го четат на селска вечеринка.
792
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ха ха ха ха ха ха ха ха ха !!!
791
1
 
0
 
! Отговори
Иво преди 13 години
Извинявам се за дето те нарекох лъжец, реших че си поредния дето ме изкарва неграмотен и реших че се подиграваш с това "допснат".Програмата на ГЕРБ обхваща 4-годишен период, както всяка програма на политическа партия. Ако почнем да излизаме от кризата, сигурно ще го намалеят, но не и по време на кризата. Както и растящите доходи, пазар няма, фирмите имат свити обороти, няма начин заплатите да вървят нагоре. ДДС 20% си е толкова независимо от заплатата, това че са паднали заплатите в следствие от предишното написано, не означава, че ДДС се е увеличило. По отношение на неплатените договори, мисля че наскоро имаше изказване, че всичко вече е платено. Но държавата не може да се явава инвеститор на всички частни фирми. А за съжаление много си мислят точно това, че трябват държавни поръчки за всички.
790
1
 
6
 
! Отговори
Ханът преди 13 години
Това е много несериозен доклад.Нищо конкретно ,но за сметка на това прекалено хвалене.
789
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
и в какво са успехите им?........във вдигането на аларма ли? Защото ако работеха много нямаше да имат време за толкова медийни изяви.
788
1
 
3
 
! Отговори
Спиридон преди 13 години
Е добре! Щом смяташ, че една правописна грешка е допусната в бързината, променя целия смисъл на написаното, ок! Съгласявам се! Лъжа като ***! Излъгах, че си написал "допснат"! Посипвам си главата с пепел и се поправям! Нека да се чете "допуснат"! Излъгах, че в предизборната програма на партията герб пише, че ДДС трябва да стане 15%! Излъгах, че и Боко обяви подобно намаление по време на посещението си някъде из Близкия изток! Излъгах, че е различно, да плащаш 20% ДДС с 1000 лв. заплата и същия процент при 500 лв. заплата и повишени цени на всички стоки и услуги! Абсолютно не е вярно това! Никаква разлика няма!!! Излъгах, че правителството трябва да плаща на фирмите за извършената работа! Няма такова нещо! Фирмите да го духат! Нищо не трябва да им се плаща! Излъгах и за стимулирането на бизнеса! Точно това неплащане е истинското, гербаво стимулиране! Това е най правилната политика по време на криза!Въобще, за всичко излъгах! Да живей Боко, Цецо, Цецка и Фидосова! АМИН!!!!!!